Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is duiktheorie?

4 min read

Wat kan je met een PADI?

Je PADI Open Water Diver Brevet is jouw toegangsbewijs tot de onderwaterwereld en je mogelijkheden zijn groot. Je PADI brevet wordt wereldwijd erkent en laat zien dat je een gekwalificeerd duiker bent. Je kunt er duikuitrusting mee huren, je duikfles laten vullen of duikexcursies reserveren.

Hoe werkt PADI?

Het PADI Open Water Diver-brevet is het eerste duikbrevet. Een hoog opgeleide PADI-instructeur leert je hoe te duiken in een relaxte leeromgeving. Aan het einde van de cursus beschik je over de vaardigheden en kennis om bij jou in de omgeving of in het buitenland te duiken.

Hoe wordt je Dive Master?

Hoe je PADI Divemaster wordt:

 1. Beschikken over een PADI Advanced Open Water Diver brevet.
 2. PADI Rescue Diver zijn.
 3. Over een geldige EHBO of EFR beschikken.
 4. Minimaal 40 duiken hebben gelogd bij aanvang.
 5. Een geldige medische keuring hebben (niet ouder dan 12 maanden)
 6. Minimaal 18 jaar oud zijn.

Hoe duur is een duikbrevet?

De kosten van de opleiding zijn afhankelijk van de duikschool. Reken op een bedrag tussen 375 en 450 euro. Voordat je begint met het nemen van duiklessen kun je ook een proefduik of een introductieduik maken.

Wat mag je met PADI Open Water?

Nadat je de PADI Open Water Diver-cursus hebt afgerond, heb je een duikbrevet waarmee je onafhankelijk tot 18 meter diepte mag duiken, waar dan ook ter wereld (met enkele beperkingen voor 10- tot en met 15-jarigen). De cursus duurt langer maar is zeer informatief en de moeite waard.

Is PADI theorie moeilijk?

Het theoretische deel van duiken leren

Maar zoals met alles, is het allemaal niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. En zodra je opgaat voor je brevet als PADI Open Water Diver, kom je er al snel achter dat je gedurende dat traject alle hulp krijgt die nodig is.

Hoe lang duurt PADI halen?

Hoe lang duurt het om een brevet te halen? Het is mogelijk om je PADI Open Water Diver cursus in slechts drie tot vier dagen af te ronden. Je doet de cursus in jouw eigen tempo – sneller of langzamer afhankelijk van de tijd die je nodig hebt om een zelfverzekerde duiker te worden.

Waarom PADI halen?

Je duikbrevet halen, waarom eigenlijk? Het halen van je PADI OPEN WATER brevet betekent dat je hebt laten zien veilig te kunnen duiken. Zo heb je een duikbrevet nodig als je op vakantie uitrusting wilt huren of een duikfles wil laten vullen.

Hoe lang is een PADI geldig?

Na het succesvol afronden van de cursus krijg je het PADI Open Water Diver brevet die je hele leven geldig blijft! Met dit brevet mag je zelfstandig overal ter wereld, tot 18m diepte, met een gebrevetteerde buddy gaan duiken.

Welke duikcomputer moet ik kopen?

De beste mid-level duikcomputers: gevorderde duikers met duidelijke voorkeuren en eisen

 • Mares Quad. De Mares Quad duikcomputer heeft een helder en duidelijke matrix display. …
 • Mares Smart. …
 • Suunto Vyper Novo. …
 • Aqualung i330R. …
 • Shearwater Peregrine.

Waar goedkoop PADI halen?

Vooral in Zuid Oost Azië (Thailand, Indonesie en de Filipijnen) betaal je veel minder. Over het algemeen is SSI een beetje goedkoper dan Padi. Ries betaalde in de Filipijnen grofweg €330 voor zijn Open Water brevet. In Thailand schijn je je brevet voor minder dan 300 euro inclusief overnachtingen te kunnen halen.

Hoe lang duurt een duikopleiding?

Hoe lang duurt de duikopleiding en wat leer ik? De 1* duikopleiding bestaat uit 3 delen: de theorie, zwembadpraktijk en de buitenlessen. In totaal ben je daar ongeveer 10 weken mee bezig. We beginnen met de zwembadlessen en de theorielessen.

Wat is PADI?

De Professional Association of Diving Instructors (PADI) is een van ’s werelds grootste duiktrainingorganisaties en werd in 1966 door John Cronin en Ralph Erikson opgericht (NAUI Instructeur 35, die in 1960, een van de 53 NAUI instructeurs was (van 72 kandidaten) die in de Verenigde Staten bij de eerste NAUI Instructor …

Wat is het verschil tussen PADI en SSI?

Bij SSI is de prijs van de cursus, inclusief het online leren gedeelte. Bij PADI schaf je dit aan, naast de prijs die je betaalt bij het duikcentrum voor de lessen/instructeur. Wanderlust Dive Center biedt de cursussen aan, inclusief online materialen, benodigde duikuitrusting en lucht.

Hoe lang niet vliegen na duiken PADI?

Het lichaam moet de opgenomen stikstof zelf uitwassen via de longen en dat kost tijd. Om decompressieziekte te voorkomen mag je dus min. 18 uur na de laatste duik niet vliegen. Nog beter is het om na een intensieve duikvakantie de eerst 24 uur niet te vliegen.

Hoe lang wachten met duiken na vliegen?

Hoe lang je moet wachten met duiken en vliegen

Deze regels gelden: Heb je één duik gemaakt, wacht vervolgens 12 uur. Twee duiken of meer per dag, wacht dan 18 uur. Veiliger is altijd 24 uur wachten voordat je vliegt.

Waarom niet duiken voor vliegen?

Indien je direct na het duiken een vlucht zou nemen, bestaat het risico op een decompressie. Aangezien de atmosferische druk lager is, vormt het stikstof bellen in het weefsel die de bloedbaan kunnen verstoppen en ernstige klachten in ons lichaam kunnen veroorzaken.