Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Een framenummer interpreteren

6 min read

Gevraagd door: Jessica Thompson

Hoe ontcijfer je een chassisnummer?

Eerste cijfer: Gegevens over waar de auto is gefabriceerd. Tweede en derde cijfer: Gegevens van de fabrikant. Vierde tot achtste cijfer: Gegevens over het merk van de auto, het motortype, de motorinhoud en het brandstoftype van de auto. Negende cijfer: Veiligheidscode verstrekt door de autofabrikant.

Wat betekent elk cijfer in het VIN-nummer?

De eerste drie cijfers van het VIN van een voertuig vormen de World Manufacturer Identifier (WMI). Het eerste cijfer geeft het land van oorsprong of het laatste punt van assemblage van uw voertuig aan. Het tweede cijfer geeft de fabrikant aan en de regio waar uw voertuig is geproduceerd.

Wat betekent het 9e cijfer van een VIN?

het controlecijfer
Nummer 9 is het controlegetal, dat wordt gebruikt om ongeldige VIN’s op te sporen. Het getal dat verschijnt varieert en is gebaseerd op een wiskundige formule die het U.S. Department of Transportation heeft ontwikkeld.

Wat betekenen de eerste 3 cijfers van een VIN?

De eerste drie cijfers van het VIN worden geclassificeerd als de WMI, en geven het land van herkomst, de fabrikant en de specifieke afdeling binnen een fabrikant aan.

Wat betekent VIN g 8e cijfer?

Citaat uit de video: U kunt zien dat het achtste cijfer op deze truck een drie is. In ons voorbeeld zouden we controleren of dat achtste cijfer een a is. Als het een A is, is het onderdeel geschikt voor uw voertuig.

Wat betekent het 11e cijfer in een VIN-nummer?

De rest van de tekens in uw VIN maken deel uit van de “Vehicle Identifier Section”. Het 10e teken verwijst naar het modeljaar van uw voertuig. Het 11e teken verwijst naar de fabriek waar het voertuig is gemaakt. De tekens 12 tot en met 17 bevatten het productienummer van het voertuig.

Hoe ontcijfer je een 12-cijferig VIN-nummer?

Hoe een VIN te decoderen?

 1. Cijfers 1 t/m 3 gecombineerd is de WMI (World Manufacturer Identifier).
 2. Cijfers 4 t/m 8 vertegenwoordigen het voertuigdescriptorgedeelte.
 3. Cijfer 9 is een controlecijfer.
 4. Cijfers 10 tot en met 17 zijn het voertuigidentificatiegedeelte.
 5. Het 11e cijfer is de fabriekscode van de fabrikant.

Wat betekent het 4e cijfer in een VIN-nummer?

De cijfers “vier” tot en met “acht” worden de “attributen” van het VIN genoemd. Zij bevatten informatie zoals veiligheid, motorinhoud, carrosserie en voertuigserie. 4e cijfer: Het 4e cijfer is veiligheid, remmen en ophanging.

Wat betekent het 10e cijfer in een VIN-nummer?

het modeljaar van het voertuig
Het 10e teken in het 17-cijferige VIN staat voor het modeljaar van het voertuig. Deze norm geldt voor voertuigen die in of na 1981 zijn gebouwd. Vóór 1981 was het VIN-formaat niet gestandaardiseerd en verschilde het per fabrikant.

Wat betekent 7 in VIN?

Aangezien de VIN-standaard al meer dan 30 jaar in gebruik is, moet men het 7e cijfer in aanmerking nemen om het modeljaar van het voertuig te bepalen. Als het 7e cijfer numeriek is, ligt het modeljaar tussen . Als het een alfanumeriek teken is, is het modeljaar 2010 of later.

Vertelt het VIN-nummer de productiedatum?

Elke auto heeft een uniek VIN (Vehicle Identification Number) dat het bouwjaar en de maand aangeeft.

Welk cijfer van het VIN is de motorcode?

achtste
Uw VIN-nummer is uw voertuigidentificatienummer en u kunt uw motorgrootte vinden aan de hand van het VIN-nummer. In de reeks cijfers en letters geeft de tiende van links het modeljaar aan en de achtste de motorcodes.

Hoe herken je een 4.8 van een 5.3 door VIN?

Citaat uit de video: Het zit aan de bestuurderskant. Bij de motorkap. En dan kijk je naar het achtste cijfer als het achtste cijfer een V is de V staat voor 4.8 als het achtste cijfer een T is de T is film voor een 5.3 liter.

Kan ik aan het VIN zien welke transmissie ik heb?

Helaas is dit niet vereist door de NHTSA VIN standaard. Sommige OEM’s gebruiken nog steeds dezelfde 10-cijferige VIN patronen voor voertuigen met automatische en handgeschakelde transmissie, wat betekent dat VIN alleen niet voldoende zal zijn om het transmissietype van het voertuig te bepalen.

Welk VIN cijfer is het land van herkomst?

Het eerste teken van het VIN geeft aan in welk land het voertuig is vervaardigd. VIN’s die beginnen met 1, 4 en 5 zijn vervaardigd in de Verenigde Staten. Het derde cijfer of de derde letter wordt door de voertuigfabrikant gebruikt om aan te geven om wat voor soort voertuig het gaat: auto, vrachtwagen, bus, enz.

Hoe lees je een GM VIN nummer?

Het formaat van GM is als volgt:

 1. 4e cijfer: modelplatformcode.
 2. 5th cijfer: Modelreekscode.
 3. 6e cijfer: carrosseriestijl.
 4. 7e cijfer: Type beperking (veiligheidsgordels en airbags)
 5. 8th cijfer: motortype.
 6. 9e cijfer: controleer het cijfer.
 7. 10e cijfer: model jaar.
 8. 11e cijfer: fabrieks -id.


 9. Hoe decodeer ik een Chevy VIN nummer?

  Hoe een Chevrolet Vin te decoderen?

  1. 1G1 = fabrikant (Chevrolet United States)
  2. J = Platformcode (Chevrolet Cavalier)
  3. C = Platform Seriescode.
  4. 1 = carrosseriestijl (tweedeurs coupé)
  5. 2 = beperkingstype.
  6. 4 = motortype (ln2; 2.2L; gas l4 sfi)
  7. 0 = beveiligingscode.
  8. 1 = modeljaar (2001)
  9. Hoe lees je een chassisplaat?

   Op het VIN-plaatje staan 3 of 4 reeksen gewichten. – Het bovenste cijfer “A” is het bruto voertuiggewicht, de maximaal toelaatbare massa (MAM) van het voertuig, inclusief inzittenden, brandstof en lading. – Het tweede getal “B” is het bruto treingewicht, dit is de gecombineerde maximaal toelaatbare massa van het voertuig en de aanhangwagen.

   Hoe vind je de maand en het jaar van fabricage van een chassisnummer?

   Een voorbeeld: Als uw 4e VIN karakter G is, dan staat het voor de maand juli. Als uw 5e en 6e teken 12 zijn, vertegenwoordigt dit het Jaar 2012. Als uw 10e VIN karakter is D, dan is het modeljaar – 2013.

   Wat zijn de laatste 5 tekens van het chassisnummer?

   De laatste 6 cijfers van het chassisnummer zijn in feite het unieke serienummer van de auto.

   Hoe lees ik het chassisnummer van mijn Toyota?

   Wat betekent uw Toyota Vin?

   1. 1e cijfer: Land van fabricage.
   2. 2e en 3e cijfers: fabrikant.
   3. 4e – 8e cijfers: voertuigmerk, motor, motormotor, motor Grootte en type.
   4. 9e cijfer: beveiligingscode.
   5. 10e cijfer: modeljaar.
   6. 11e cijfer: plant van assemblage.
   7. <

    < li> 12e – 17e cijfers: serienummer.    Hoeveel cijfers heeft een chassisnummer?

    17 tekens
    Het voertuigidentificatienummer (VIN) of chassisnummer is te vinden op het dashboard, het portier aan de bestuurderszijde en op het kentekenbewijs. Alle auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen die na 1981 zijn gebouwd, hebben een uniek VIN van 17 tekens dat toegang geeft tot waardevolle informatie over de geschiedenis van dat voertuig.

    Wat betekenen Toyota VIN-nummers?

    De eerste drie cijfers van het VIN komen overeen met het merk, het model en de fabrikant. Het vierde cijfer staat voor de veiligheidsvoorzieningen van het voertuig. De cijfers vijf tot en met acht staan voor het uitrustingsniveau of de serie, de motor en vaak (maar niet altijd) de transmissie.