Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe speling in 70’s freehub herstellen

5 min read

Gevraagd door: April Morris

Slijten freehub bodies?

Het is zeer onwaarschijnlijk dat freehub-lichamen aan buitensporige slijtage onderhevig zijn. Aluminium naafhuizen kunnen door de druk van een stalen cassette worden aangetast, maar dergelijke “schade” is meestal alleen cosmetisch. Sommige wielsets van hogere kwaliteit hebben een lichtgewicht stalen naafhuis.

Hoe repareer ik mijn gratis naaf?

Maak ook het gebied boven de dop schoon.

  1. Föhn droog met perslucht. Gebruik normale voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van perslucht. …
  2. Gebruik een vloeibaar smeermiddel aan de voor- en achterkant. Draai de vrijloopnaaf om het smeermiddel binnenin te laten werken.
  3. Smeer de montagebout van de vrijloopnaaf.
  4. Installeer de vrijloopnaaf en een eventuele afstandhouder op de naafbody. …
  5. Monteer en stel de naaf af zoals bij een naafrevisie.


Zijn alle naven compatibel?

Alle huidige (sinds het jaar 1990) freewheel naven zijn compatibel met alle 6 en 7 speed freewheel tandwielen. Freewheel achternaaf met schroefdraad, en freewheel tandwielen die erop geschroefd worden.

Hoe weet je of je naaf kapot is?

Controleer de naaf op slijtage om te zien of hij moet worden vervangen of alleen schoongemaakt en opnieuw gesmeerd. Om dit te doen, pakt u het splinterhuis stevig vast en geeft u het een draaibeweging. Als hij meer dan een paar millimeter heen en weer beweegt, moet hij worden vervangen.

Moet ik mijn naaf invetten?

De enige echte reden om de naaf in te vetten is, zoals RustyIron al zei, als er kraken ontstaan tussen de naaf en de cassette. Persoonlijk zal ik een stalen naaf heel licht invetten, net genoeg om het een beetje te laten glanzen. Een aluminium naaf laat ik droog.

Wat maakt een luide naaf?

Het lawaai in de naaf/vrijloop komt meestal door de zeer lichte olie die wordt gebruikt om de binnenste delen te smeren. Dikkere olie kan worden gebruikt om het geluid te verminderen en in sommige gevallen zelfs vet, maar de hoge viscositeit ervan wordt aangewezen als niet zo efficiënt.

Hoe strak moet mijn naaf zijn?

Meestal hoor je klikken als je draait. Na 4 of 5 keer klikken zou de borging van de cassette strak genoeg moeten zijn.

Hoe repareer je een slippende vrijloop?

Als de pallen in de vrijloop vastzitten, kan dat tot gevolg hebben dat hij gaat slippen, dus haal de vrijloop van de naaf, laat hem weken en schud hem in oplosmiddel/ontvetter om alle smurrie eruit te halen en smeer hem dan opnieuw in met een zware olie (zoals dikke motorolie). Gebruik geen vet – niet goed voor die kleine veertjes en tandjes binnenin.

Hoe draai je een vrijloopnaaf vast?

Citaat uit de video: En leg de ketting erop en druk dan het pedaal naar beneden. Zodat het mooi strak komt te zitten of je kunt de kettingzweep gebruiken, dat is zo’n ding. En eigenlijk wikkel je het gewoon om de ketting.

Hoe weet ik welk model mijn naaf is?

Citaat uit de video: De makkelijkste manier om het te zien is door het aantal tanden op je kleinste tandwiel te tellen. Het zal 11 of 12 voet zijn als je een HG driver hebt. De minder voorkomende van de twee is de keramische ski driver. Het.

Kan ik mijn naaf opwaarderen?

Ja. Je kunt alleen de naaf vervangen, maar dan heb je waarschijnlijk nieuwe spaken nodig, en een fatsoenlijke monteur rekent daar meer dan $50 voor. Tenzij je een hele mooie velg hebt, is dat het niet waard. Een nieuw wiel kopen is verstandiger.

Is ratel beter dan pallen?

Ratelsystemen zijn over het algemeen sterker, betrouwbaarder en hebben minder onderhoud nodig dan traditionele palsystemen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de kracht die van de aandrijflijn op het wiel wordt overgebracht over een groter oppervlak wordt verspreid. Naven die “luider” zijn, hebben doorgaans meer aangrijpingspunten.

Moeten de pallen van de vrijloop worden ingevet?

Doe nooit vet in een vrijloopnaaf, behalve misschien die zonder standaard pallen, zoals een American Classic ofra Hügi (DT) met een sterratel.

Moet je de naafassen invetten?

Het smeren van de splines van de naaf is goed als deze om wat voor reden dan ook kraken, wat vooral een probleem is van aluminium naven met ondiepe splines (in tegenstelling tot de FH-7800 en WH-7800 met diepe splines) en hun problemen met inkepingen. De smering kan het geluid verzachten, maar niet de schade.

Moet ik de freehub invetten voordat ik de cassette monteer?

Het invetten van een nieuwe cassette is niet nodig, en moet om verschillende redenen zelfs worden vermeden. De tandwielen in uw cassette hoeven niet te worden ingevet, omdat invetten de werking ervan niet verbetert. Het trekt alleen maar vuil en viezigheid aan, waardoor je cassette veel wrijving krijgt en sneller slijt.

Slijten vrije naaf pallen?

Naaflagers
Shimano freehubs kunnen tot op zekere hoogte worden onderhouden, maar als ze versleten zijn, heb je officieel een hele nieuwe freehub nodig, want ze zijn niet ontworpen om te worden gedemonteerd, ook al is het technisch mogelijk.

Waarom falen Freehubs?

De freehub is een ingewikkelde combinatie van pallen, veren, kleine kogellagers en vergrendelingen in het huis van de freehub. Er is niet veel bescherming in de zin van afdichtingen en modder. stof en water hebben de neiging zich in de loop der tijd op te hopen. Dit stolt het vet of spoelt het eruit.

Hoe weet ik of mijn fietsnaaf versleten is?

Test dit door de bovenkant van het wiel vast te houden terwijl het in de fiets zit en voorzichtig zijwaarts te duwen en te trekken om te voelen of het wiel beweegt. Bij de meeste goed afgestelde naaflagers zal er geen merkbare speling zijn. Als er veel speling is, betekent dit meestal dat de afstelling van het naaflager is losgekomen.

Hoe weet ik welke freehub ik heb?

Citaat uit de video: De makkelijkste manier om het te zien is door het aantal tanden op je kleinste tandwiel te tellen. Het zal 11 of 12 voet zijn als je een HG driver hebt. De minder voorkomende van de twee is de keramische ski driver.

Kun je de body van de naaf vervangen?

Je kunt een nieuwe freehub kopen of, als je geluk hebt, je plaatselijke fietsenwinkel of fietsrecyclingproject heeft nog een voorraadje! Je vervangende naafhuis moet dezelfde interface hebben als je oude (d.w.z. hetzelfde spaakpatroon) zodat het op je oude naaf past.

Zijn alle freehub bodies uitwisselbaar?

Bijna altijd is het antwoord nee, er is geen uitwisselbaarheid tussen verschillende merken – en vaak beperkte uitwisselbaarheid binnen een merk.