Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe heet dit apparaat dat aan de kettingring is bevestigd?

5 min read

Gevraagd door: Owen Martinez

Deze kunnen worden genoemd kettingbeschermers, kettingbladbeschermers, of bash guards. Bash guards zijn bedoeld om het kettingblad te beschermen tegen stenen bij off-road rijden.

Wat is de kettingring op een fiets?

Voortandwielen (kettingbladen/crankstel)
De voortandwielen worden kettingbladen genoemd, of een crankstel, of door de minder jargonvaardige fietsers, “de voorste”. Eigenlijk wordt het geheel van crankarmen en voortandwielen samen het “crankstel” genoemd, of soms “kettingset”.

Hoe monteer je een direct gemonteerd kettingblad?


Citaat uit de video: Eén dezelfde maat nu is dit een belangrijk iets als je'de jouwe niet vervangt door dezelfde. Maat als je bijvoorbeeld voor een grotere. Maat. Zorg voor voldoende speling op je frame.

Wat is kettingring offset?

De offset van een ring is hoeveel deze afwijkt van een standaard vlakke kettingring, en wordt gebruikt om de juiste band/frame speling te verkrijgen en ook om de juiste kettinglijn in te stellen.

Hoe werkt een direct gemonteerd kettingblad?

Een direct gemonteerd kettingblad wordt rechtstreeks op een geïntegreerde crank gemonteerd, zonder de gebruikelijke 4- of 5-armige spider. Dan heb je alleen een as, crank (arm) en gemonteerd kettingblad.

Wat is de kettingring?

Kettingbladen zijn letterlijk een vitaal tandwiel in de machine die uw fiets is. Zij zijn verantwoordelijk voor het overbrengen van de energie die je creëert door het draaien van de cranks naar het achterwiel via de ketting.

Hoe vervang je een kettingring?

Citaat uit de video: Doe een van de bouten van de kettingring met de hand omhoog. Doe dan hetzelfde met de andere bout. En dan de rest.

Hoe verwijder ik een direct gemonteerd kettingblad?

Citaat uit de video: Als je met een ketting loopt is dit ook het moment om hem te verwijderen til de ketting van de kettingring en over het spoor plaats hem uit de weg.

Hoe vervang je een voorste kettingring op een mountainbike?

Citaat uit de video: Dus we willen het op elkaar afstemmen en het gewoon op zijn plaats zetten. Zoals. En dan moeten we het opnieuw aanbrengen. De borgring.

Hoe verwijder ik een kettingslot?

Citaat uit de video: Draai het rond totdat de piloot afluistert. Dan kan je de rest met de hand verwijderen. En dan haal je je gereedschap eraf, neem je de dop eraf en dan kan je je kettingring eruit schuiven, klaar om de nieuwe erop te zetten.

Wat is een boost hub?

Wat is Boost? Boost verwijst naar voornaven die 10mm breder zijn en achternaven die 6mm breder zijn dan ‘standaard’. Boost voornaven gebruiken dezelfde diameter 15mm voor en 12mm achter assen. Door de naven breder te maken kunnen wielen worden gebouwd die stijver zijn, en is er meer ruimte voor 11-speed aandrijvingen.

Hoe controleer je Chainlines?

De kettinglijn wordt gemeten vanaf de middellijn van het frame tot het midden van de ketting. U kunt de voorste kettinglijn rechtstreeks meten met een eenvoudige liniaal. Houd de liniaal gewoon tegen de zitbuis of onderbuis en meet de afstand van het midden van de zitbuis tot het midden van de tanden van het kettingblad.

Wat is een boost bottom bracket?

Het Boost frame
BB92 staat ook bekend als Shimano Press Fit, en het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat het een press fit lager is in een 92mm breed trapashuis. 92mm breed is hoe breed een standaard trapas met externe lagers is.

Welk kettingblad heb ik nodig?

Globaal gesproken, als je op een 29er rijdt en/of in steile bergen rijdt, ga dan voor een kettingblad met 32T of minder (het 11 speed Sram XX systeem gaat tot 28T als je fiets de XX aandrijving heeft). Als je op 26″ of 27,5″ wielen rijdt en/of in minder bergachtig terrein rijdt, ga dan voor een 34T of mogelijk zelfs 36T kettingblad.

Wat is een fietsnaaf?

De naaf is het centrale deel van de wielen van je fiets (voor en achter), dat via de spaken verbonden is met de velg en waar de as doorheen is gemonteerd, zodat het wiel vrij kan draaien op twee sets lagers.

Wat is een fietsbeugel?

Citaat uit de video:

Hoe weet ik of mijn kettingring versleten is?

“Een binnenste kettingblad wordt als versleten beschouwd wanneer een schone nieuwe ketting begint te zuigen [wanneer hij niet goed loslaat onderaan het kettingblad) en een buitenste kettingblad wordt als versleten beschouwd wanneer hij erg ruw loopt of het schakelen slecht of inconsistent is. Het is een beetje een oordeel.

Hoe vaak moet je kettingringen vervangen?

Mijn vuistregel is om ze te vervangen bij 75% slijtage (gemeten met een kettingslijtage-indicator). Als u zich aan deze richtlijn houdt, gaan uw cassette en kettingbladen veel langer mee. Een cassette gaat in de meeste gevallen ongeveer twee tot drie keer mee als de ketting op het juiste moment wordt vervangen.

Wanneer moet ik mijn fietsketting vervangen?

Citaat uit de video: Waar je nu op moet letten is wanneer de tanden van de ring. vast komen te zitten. Zoals kleine haaientanden. En dat is een zeker teken dat je de kettingringen moet vervangen.

Kan ik het kettingblad vervangen zonder de crank te verwijderen?

Ringen vervangen is niet zo moeilijk, en in sommige gevallen is het mogelijk om kettingbladen te vervangen zonder de crank te verwijderen. Die mogelijkheid is beperkt door de ringmaten die je gebruikt, maar hé, het is altijd leuk als je slimmer kunt werken in plaats van harder. Deze truc werkt voor de meeste road cranks en sommige mountain cranks.

Hoe span je een kettingring?

Citaat uit de video: Het heet een kettingringmoersleutel. Dus door de kettingringmoersleutel vanaf de andere kant vast te houden, kan ik de momentsleutel gebruiken om de moer vaster of losser te draaien.

Hoe verwijder je kettingring bouten?

Citaat uit de video: En klem het zo strak mogelijk vast. En steek dan je inbussleutel erin zoals normaal. En het zou zo moeten kraken.