Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe groot zijn de moeren op een toilet?

3 min read

Kan elke wc-bril op elke wc?

In principe moet de wcbril zo exact mogelijk op het toilet passen, waarbij afwijkingen van minder dan 5 mm over het algemeen geen probleem vormen. Bij grotere afwijkingen kunt u echter liever een beter passend model nemen. Ga voor een wcbril van hoogwaardig materiaal, zoals duroplast of hout.

Welke plaat achter hangtoilet?

De voorgeboorde P5 spaanplaat gebruik je als achterwand voor je hangtoilet. Het geschuurde oppervlak is makkelijk betegelbaar. De plaat bestaat uit 100% circulair hout: 85% recyclagehout, aangevuld met vers hout uit reststromen van de houtindustrie, duurzaam bosbeheer en wegbermonderhoud.

Wat is de hoogte van een afvoerbuis wc?

De algemene hoogte van een hangtoilet is 40 cm volgens dat gene wat ik gevonden heb, ligt de afstand van de hartmaat van de afvoer op 18 cm.

Hoe ver moet wc afvoer van de muur?

Zorg voor ongeveer 50 cm beenruimte aan de voorkant en aan weerszijden minimaal 20 cm.

Hoe weet ik welke wc-bril past?

Vaak vind je het merk aan de bovenzijde van je toilet tussen de bevestigingspunten. Staat hier geen merk? Dan kan je het wellicht nog terugvinden op je aankoopbewijs of factuur. Wanneer je het merk van je toilet weet kun je gerichter zoeken naar de juiste wc bril.

Wat is het beste materiaal voor een wc-bril?

Thermoplast wc brillen zijn bestand tegen krassen, sterk, licht in gewicht en bijna onbreekbaar. Duroplast is antibacterieel, bijna onbreekbaar en krasbestendig. MDF/hout is vaak prettiger zitten omdat het de temperatuur van je eigen lichaam aanneemt. Voor welk materiaal je gaat is vaak een kwestie van smaak.

Wat voor soort plaat kan ik gebruiken voor ophang wc?

Spaanplaat Toiletplaat is voorgeboord om als achterwand voor hangtoiletten te dienen en is geschikt voor constructieve toepassingen. Het plaatoppervlak is licht geschuurd zodat het oppervlak makkelijk te betegelen is. De plaat is niet watervast, maar is wel bestand tegen een vochtig klimaat.

Welke achterwand voor hangtoilet?

Deze vochtwerende spaanplaat met voorgeboorde gaten is geschikt voor alle merken hangtoilet voorwandsystemen. De voorgeboorde P5 spaanplaat gebruik je als achterwand voor je hangtoilet. Het geschuurde oppervlak is makkelijk betegelbaar.

Hoe ver komt een hangend toilet naar voren?

Je moet minimaal rekening houden met 60 cm beenruimte vóór de toiletpot en 20 cm aan elke zijde. Houd er ook rekening mee dat het toilet een stuk naar voren komt omdat het waterreservoir weggewerkt wordt in een voorzetwand.

Wat is een Sprongbocht?

Een sprongbocht is een verstelbare afvoer voor het inbouwreservoir van een toilet. Dat is handig als de afvoer van een inbouwreservoir verder van de muur zit dan de afvoerpijp lang is. Of wellicht zit er een draagbalk in de weg.

Waarom isolatiemat toilet?

Deze witte isolatiemat is ideaal als je de wand van je badkamer of toiletruimte vol met tegels hebt. De Lafiness Isolatiemat voor Wandcloset zorgt er namelijk voor dat het harde keramiek de wand niet beschadigd en andersom.

Waar afvoer wc plaatsen?

WC plaatsen

  1. Er bestaan wc-potten waarvan de afvoer langs onderen zit en er bestaan er waar deze langs de achterkant plaats vindt. …
  2. Probeer ook zo weinig mogelijk bochten in het afvoersysteem te plaatsen.
  3. Je kan de afvoer best zo kort mogelijk te houden.

Wat is een Luchtsnuiver?

“Een luchtsnuiver of beluchter, ook beluchtingsklep genoemd, is een mechanisch toestel dat op afvoerleidingen wordt geplaatst en dat zich opent bij het optreden van een onderdruk in de leidingen, zodat er lucht kan aangezogen worden”, legt Claude Tjoen van Wavin Belgium uit.

Welke diameter Buitenriolering?

Welke diameter voor riolering? Bepaal eerst welke diameter de afvoer moet hebben. Een toiletafvoer heeft een diameter van 110 mm, bij hemelwaterafvoer is dit 70 mm en bij alle overige toepassingen is de diameter 40 mm. Houd er rekening mee dat het hele afvoersysteem van je huis belucht moet worden.