Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Verschil tussen Shimano HG51 8-speed cassette en Shimano HG50 8-speed cassette

4 min read

Gevraagd door: James Dean

Wat is Shimano HG50?

Shimano HG50 8-speed cassette, verkrijgbaar in 12-25, 13-26, 11-28, 11-30, 11-32 en 11-34 tandwielverhoudingen. Hoge kwaliteit 8-speed cassette. Hyperglide tandwielen hebben een door de computer ontworpen tandconfiguratie met voorgevormde schakelpoorten, wat resulteert in een kraakhelder en soepel schakelen, zelfs onder belasting.

Zijn alle 8-speed cassettes compatibel?

De meeste Shimano-compatibele freewheelhuizen accepteren 8-speed cassettes…. Let op de volgende uitzonderingen: Aluminium 10-speed freewheelhuizen met hogere splines werken alleen met 10-speed tandwielen. De bredere 8-speed cassette past niet op de smallere 7-speed body.

Zijn SRAM en Shimano 8 speed cassettes uitwisselbaar?

In sommige gevallen is het mogelijk een cassette van een ander merk te gebruiken dan de rest van je aandrijving. SRAM en Shimano cassettes, zowel voor racefietsen als mountainbikes, zijn onderling uitwisselbaar omdat de afstand tussen de tandwielen hetzelfde is.

Wat betekent CS op Shimano cassette?

Ik ben van plan een nieuwe fiets te kopen, en probeer uit te vinden waar de afkortingen van Shimano voor cassettes eigenlijk voor staan. Hun cassettes zijn verdeeld in twee groepen, CS en MF. De CS heeft een free body hub, en de MF heeft een screw on type cassette (mijn favoriete type).
28 oktober 2018

Zijn alle Shimano cassettes compatibel?

Alle Shimano en SRAM cassettes tot 10 speed zijn in grote lijnen compatibel. Ze maken allemaal gebruik van Shimano’s Hyperglide II freehub body spline patroon. Cassettes met hetzelfde aantal tandwielen hebben dezelfde tandwielafstand, tandwielbreedte en totale breedte.
7 februari 2020

Zijn Freehubs uitwisselbaar?

De meeste Shimano Freehub bodies zijn uitwisselbaar.

Welke cassettes passen op Shimano Micro Spline?

Momenteel gebruikt Shimano alleen Micro Spline voor hun mountainbike cassettes; namelijk de XTR M9100, Deore XT M8100 en de SLX M7100, met het 10-tands top tandwiel.
20 apr 2020

Wat is Shimano HG?

HG (Hyper-Glide) HG, kort voor ‘HyperGlide’, is het meest voorkomende en traditionele ontwerp van de freehub. Gemaakt door Shimano, is het de standaard voor cassettes met tenminste een 11-tands tandwiel als kleinste tandwiel op de cassette. HG Specific cassettes zijn verkrijgbaar in 8,9,10, en 11speed opties.
26 jun 2019

Is een 11 34 cassette goed voor klimmen?

Als alle andere dingen gelijk blijven, zal het 34T tandwiel op de 11-34T cassette je de gemakkelijkste versnelling geven. Als je fiets momenteel is uitgerust met een 11-28T cassette, zal het overschakelen naar een 11-34T cassette het klimmen minder moeilijk maken.
6 dec 2016

Maakt het aantal tanden op een cassette uit?

Het aantal tanden maakt niet uit, maar de cassette op de trainer kan in een iets andere positie ten opzichte van de derailleur staan dan de cassette op je wiel. Dit geldt zelfs als het exact dezelfde cassette zou zijn.
2 maart 2021

Zijn alle freewheels uitwisselbaar?

Nee, freewheels zijn totaal verschillend van het cassette / vrije naaf systeem en zijn niet uitwisselbaar. Een freewheel omvat het ratelmechanisme waarmee de tandwielen achteruit kunnen draaien, evenals de tandwielen zelf, en schroeft in de naaf.
21 oktober 2019

Kan ik een 105 cassette gebruiken met tiagra?

Als je voor Tiagra kiest, kun je niet één onderdeel tegelijk upgraden naar 105, omdat 10-speed en 11-speed aandrijfcomponenten niet uitwisselbaar zijn. Je zou de meeste componenten van de groepset in één keer moeten upgraden voor optimale prestaties.
15 mei 2021

Zijn 7 en 8 speed cassettes uitwisselbaar?

7-speed cassettes passen prima op 8- en 9-speed (en de meeste 10-speed) naven als je een spacer van 4,5 mm op de body plaatst vóór de cassette.

Werkt een 8-speed cassette met een 9-speed naaf?

Ja. 8 en 9 speed cassettes zijn uitwisselbaar.
13 augustus 2010

Werkt een 8 speed ketting met een 9 speed cassette?

Het gebruik van een 8-speed ketting op een 9-speed cassette is niet optimaal. Misschien heb je geluk en werkt het acceptabel met sommige combinaties van onderdelen. Maar het is het verkeerde onderdeel, daar kun je niet omheen. De ketting is te breed en zal de neiging hebben om lawaai te maken, ruw te lopen en tussen de tandwielen te blijven hangen.
24 apr 2020

Kan ik een grotere cassette op mijn fiets zetten?

Ja, bijna elke fiets is compatibel met grotere cassettes, fietsaandrijving is een groep componenten die in perfecte harmonie werkt, elke verkeerde herconfiguratie kan de perfecte functionaliteit van het systeem verbreken, onderdelen die moeten worden veranderd en opnieuw geconfigureerd bij het plaatsen van een grotere cassette die lange ketting, brede kooi is.

Welke cassette is het beste voor het beklimmen van heuvels?

Je beste gok, vooral als je een wat zwaardere fietser bent en moeite hebt om heuvels bij te houden, is om een achtercassette met een grote tandwielmaat van 34 of 36 te monteren. Met die optie beschikbaar voor het klimmen, zullen die beklimmingen veel gemakkelijker te hanteren zijn.
9 sep 2020

Is een 11 34 cassette goed voor klimmen?

Als alle andere dingen gelijk blijven, zal het 34T tandwiel op de 11-34T cassette je de gemakkelijkste versnelling geven. Als je fiets momenteel is uitgerust met een 11-28T cassette, zal het overschakelen naar een 11-34T cassette het klimmen minder moeilijk maken.
6 dec 2016