Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Omzetten naar 1×11 SRAM-aandrijving met 8

5 min read

Gevraagd door: Kelly Holmes

Is een 10-speed naaf compatibel met 11-speed?

Bijna 20 jaar lang kon hetzelfde Shimano-compatibele achterwiel bijna elke Shimano-standaard 8, 9 of 10-speed cassette gebruiken. Echter, onlangs introduceerde Shimano 11-speed aandrijvingen. En hoewel deze componenten goed werken, passen de nieuwe 11-speed cassettes niet op deze oudere 8/9/10-speed achterwielen.

Kan ik een 11-speed cassette op een 8-speed naaf zetten?

Een 11-speed wegcassette kan niet worden gemonteerd op een 8-speed naaf. De naaf is te smal en veroorzaakt wrijving tussen de ketting en de spaken bij het rijden in de kleinste versnelling.

Kun je een 11-speed cassette op een 9-speed naaf zetten?

Een 11-speed cassette past alleen op een 9-speed naaf als de naaf breed genoeg is. Gelukkig hebben 8, 9, 10 en 11-speed mountainbike-naven dezelfde afstand, en kan men dus op alle naven een 11-speed cassette gebruiken.

Kan ik een 9-speed cassette veranderen in 11?

Een wiel met 9 versnellingen omzetten naar 11 versnellingen
U moet een nieuw 11-speed wiel kopen en het hele wiel vervangen. Als uw huidige wiel daarentegen een 11-speed wiel is, kunt u het ombouwen naar 11-speed door de lage afstandshouder van de lage kant van het 9-speed tandwiel te verwijderen en een 11-speed tandwiel te installeren.

Kun je een 11 speed wiel op een 10 speed fiets zetten?

Je kunt het 11-speed wiel gebruiken met de 10-speed fiets, zolang je een 10-speed cassette en de juiste spacers gebruikt. Het is meestal onbetaalbaar om te upgraden van 10 naar 11 versnellingen. Je hebt nieuwe shifters nodig, nieuwe derailleur, nieuwe cassette, nieuwe ketting.

Kan ik de freehub body upgraden?

Ja. Je kunt alleen de naaf vervangen, maar dan heb je waarschijnlijk nieuwe spaken nodig, en een fatsoenlijke monteur rekent daar meer dan $50 voor. Tenzij je een hele mooie velg hebt, is dat het niet waard. Een nieuw wiel kopen is verstandiger.

Past een 12-speed cassette op een 11-speed naaf?

De 12-speed cassette is ontworpen om achterwaarts compatibel te zijn met de bestaande 11-speed naaf, terwijl de 12-speed specifieke naaf (momenteel verkrijgbaar op Dura Ace naven) niet kan worden gebruikt met de 11-speed onderdelen. Sram HG-stijl cassettes hebben grotendeels dezelfde spacing als Shimano, met uitzondering van de 10-speed.

Kun je een 10-speed cassette op een 8-speed naaf monteren?

Verkort antwoord: Shimano en SRAM 10-speed cassettes kunnen op 8-speed naven worden gemonteerd omdat 8,9 en 10-speed cassettes dezelfde breedte hebben. Een Campagnolo 10-speed cassette past echter niet op een originele 8-speed naaf vanwege incompatibele spline ontwerpen.

Hoe verander ik mijn 8 speed naar 11 speed?

Een wiel met 8 versnellingen omzetten naar 11 versnellingen
Je moet een nieuw 11-speed wiel kopen en het hele wiel vervangen. Als uw huidige wiel daarentegen een 11-speed wiel is, kunt u overschakelen op 11-speed door de lage afstandshouder van de lage kant van het 8-speed tandwiel te verwijderen en een 11-speed tandwiel te installeren.

Past een 10-speed cassette op een 9-speed naaf MTB?

Om een 10-speed cassette te laten werken op de meeste 9-speed naven moet je hooguit een spacer achter de cassette plaatsen om ervoor te zorgen dat de cassette goed vastzit. Deze compatibiliteit geldt ook voor de nieuwe 2005 Ultegra 10 speed onderdelen.

Kan ik een 10-speed cassette op een 9-speed naaf monteren?

Deze spacer past tussen de cassette en de freehub body en maakt het mogelijk om een 10-speed cassette op een 9-speed naaf te monteren.

Kan ik een 10 speed ketting gebruiken op een 9 speed cassette?

Beknopt antwoord: In de meeste gevallen werkt een 10-speed ketting prima met een 9-speed cassette, omdat hij slank genoeg is om de achterste tandwielen op en neer te bewegen zonder te schuren of over te slaan.

Heb ik een spacer nodig voor een 10-speed cassette op een 11-speed naaf?

Deze kleine cassette spacer is het antwoord op de vraag wat ik nodig heb om een 10-speed cassette op een 11-speed freehub body te zetten. Plaats deze gewoon op de freehub body, dan de 10 speed cassette, draai de borgmoer vast, en je kunt aan de slag.

Heb ik een spacer nodig voor een 10 speed cassette?

De meeste Shimano 10-speed wegcassettes worden geleverd met een spacer van 1 mm. Deze is bedoeld om en moet worden aangebracht wanneer deze op de body van de freehub past. Bergcassettes bevatten of gebruiken deze spacer nooit.

Kun je 10 speed cassette gebruiken met 11 speed derailleur?


Citaat uit de video: Похожие запросы

Passen alle cassettes op alle naven?

Zowel 6 als 7-speed HG cassettes zijn smaller in breedte en kunnen daarom op elk van de bovengenoemde HG freehub bodies worden gemonteerd met toevoeging van een 4,5 mm spacer achter de cassette. Nieuwere 8, 9, 10, 11 en 12-speed cassettes kunnen echter niet worden gemonteerd op oude en smallere 7-speed freehub bodies.

Zijn fietscassettes uitwisselbaar?

In sommige gevallen is het mogelijk een cassette van een ander merk te gebruiken dan de rest van je aandrijving. SRAM en Shimano cassettes, zowel voor racefietsen als mountainbikes, zijn onderling uitwisselbaar omdat de afstand tussen de tandwielen hetzelfde is.

Waar moet de cassette spacer in?

Deze afstandhouders gaan op de freehub body vóór de cassette. Draai de cassette vast met 40N-m. Als je geen momentsleutel hebt kun je dit omschrijven als “pretty friggin’ tight!!!” en zou je onderarmspieren een beetje moeten opbollen.

Hebben 10 speed cassettes een spacer nodig?

De meeste Shimano 10-speed wegcassettes worden geleverd met een spacer van 1 mm. Deze is bedoeld om en moet worden aangebracht wanneer deze op de body van de freehub past. Bergcassettes bevatten of gebruiken deze spacer nooit.

Heb ik een spacer nodig voor een 10-speed cassette op een 11-speed naaf?

Deze kleine cassette spacer is het antwoord op de vraag wat ik nodig heb om een 10-speed cassette op een 11-speed freehub body te zetten. Plaats deze gewoon op de freehub body, dan de 10 speed cassette, draai de borgmoer vast, en je kunt aan de slag.