Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Verschil tussen Campagnolo snelspanners

5 min read

Gevraagd door: Craig Keita

Zijn alle snelspanners even groot?

In het algemeen is het antwoord nee. Niet alle spiesen zijn compatibel met alle quick release wielen. Er zijn verschillende diameters en breedtes van spaken. Met name veel downhill-fietsen hebben sterkere spaken, die een veel grotere diameter hebben om duurzamer te zijn.

Hoe weet ik welke maat spies ik nodig heb?

Diameter: de spies moet in de holle naafas passen. Je kunt de binnendiameter van de as meten, of de diameter van de huidige spies. De meeste assen gebruiken een 5 mm dikke spies. Spiezen voor wielen gemaakt voor verende vorken mogen een diameter hebben van 9mm (voor) en 10mm (achter).

Zijn snelspanners veilig?

U moet echter altijd zelf controleren of de spaken op uw fiets veilig zijn. De Shimano Dura Ace 9000 snelspanner is de beste die je kunt krijgen. Als we slechts één snelspanner zouden moeten aanbevelen, dan zou dat de Dura Ace 9000 zijn.

Slijten snelspanners?

Als die groeven versleten zijn, zorgen ze niet voor die grip en blijvende voetafdruk. Dat moet dus regelmatig gecontroleerd worden. Als ze uitgevlakt zijn, moet de spies vervangen worden.

Hoe kies je een snelspanner?

Bij het kiezen van een snelspanner zijn de belangrijkste punten: spiesdiameter, spieslengte, materialen en nokkentype. Spiegeldiameter: Voor de meeste standaard racefietsen en MTB-fietsen zijn de wielnaven geschikt voor standaard 5 mm spaken.

Hoe strak moeten snelspanners zitten?

Hij moet strak genoeg zitten om hem dicht te krijgen, maar niet zo strak dat het lijkt alsof je aan het bevallen bent. De gesloten QR-hendel moet vóór of na de voorvork zitten en tussen de achtervork en de achtervork van de achterdriehoek, of net onder de achtervork.

Hoe meet je een snelkoppelingsnaaf?


Citaat uit de video: Druk op je stoel de quick-release pin helemaal door. En meet dan de afstand van de naaf tot het kogellager.

Kan ik snelkoppeling gebruiken voor de steekas?

Citaat uit de video: Daarmee kun je een snelspanner gebruiken. Op een steekas. Wiel. Het werkt heel simpel, ik weet dat sommige andere merken deze maken, alles wat je moet doen is deze adapter in de naaf schuiven.

Welke maat heeft mijn steekas?

Voor een steekas voor wordt dit gemeten van de binnenkant tot de binnenkant van uw vork. Voor een steekas achter wordt dit gemeten van de binnenkant tot de binnenkant van uw frame bij de drop-outs. De O.L.D. maat staat bij veel steekassen vermeld, maar is niet nodig als je de totale lengte weet.

Maakt het uit aan welke kant de snelsluiting zit?

Citaat uit de video: Nu een deel van hen er cool uitzien ze doen dit eigenlijk voor een reden als ze hun voorwiel moeten verwijderen het'is de positie die het mogelijk maakt de hendel het gemakkelijkst te openen. Dit is in het bijzonder

Waarom raakt mijn snelspanner steeds los?

De herhalende animatie rechts laat zien hoe de snelspanner wordt gesloten om het wiel in de vork/frame te spannen. Merk op dat hij 180 graden op zichzelf wordt omgedraaid. Als u dit doet en de snelspanner voelt niet strak aan, of als het wiel nog steeds los zit, moet u de spanning van de snelspanner aanpassen.

Hoe voorkom ik dat wielen met snelsluiting worden gestolen?

Een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw wielen niet worden gestolen is het gebruik van een set veiligheidssleutels. Deze vervangen je bestaande quick release of bolt on skewers.

Welke kant is QR spies?

Tips voor snelspanners
De snelspanhendels moeten zich aan de niet-aandrijfzijde van de fiets bevinden. Snelspanners moeten strak en volledig gesloten zijn om de veiligheid te waarborgen.

Zijn alle steekassen hetzelfde?

Die informatie is goed, maar niet alles wat we nodig hebben. steekassen variëren in lengte, breedte, type zitting (is het uiteinde kegelvormig of plat?) en schroefdraadafstand/lengte. Hij wordt rechtstreeks in het frame of de vork geschroefd, dus moet de steekas de juiste afstand tussen de draden (schroefdraadafstand) hebben als de fiets.

Kun je snelspanners gebruiken op schijfremmen?

Bij de mechanische schijfrem hoef je je nergens zorgen over te maken. U kunt de snelspanner openen en het wiel zonder problemen verwijderen. Bij hydraulische schijfremmen moet u er alleen op letten dat u niet in de remhendel knijpt als het wiel niet op zijn plaats zit in de remklauw van de fiets.

Wat is de diameter van een QR-spies?

9x100mm voor en 10x135mm achter zijn in wezen de industriestandaarden voor QR. Die 5mm die je meet is de diameter van de QR spanner zelf. 9mm en 10mm zijn de diameters van de assen waar de spietjes doorheen passen.

Hoe weet ik welke maat as ik nodig heb voor mijn fiets?

Meet de rechte lengte van uw as. Reken de askop of conische afstandhouder, indien aanwezig, niet mee. Aslengte is niet hetzelfde als naaflengte. Een fiets met een standaard 12×142 naaf zal een aanzienlijk langere as hebben, omdat deze aan beide zijden van de 142mm brede naaf door het frame moet.

Hoe vervang je snelspanners?

Citaat uit de video: Tikken op de as met een hamer zal de schouder duwen. Tegen de kleinere baron race die het en het lager dwingt. Uit de naaf container met de as uit de naaf.

Wat betekent 9mm QR?

9mm QR is het standaard (maar misschien niet lang meer) voorwielbevestigingssysteem dat al vele jaren wordt gebruikt. QR staat voor quick release. 9mm is de maat van de spies die door de voornaaf gaat. Dan heb je 15mm en 20mm.

Is 15mm steekas beter dan QR?

Het eindresultaat is een stijvere voorkant en het verdwijnen van remwrijving. Bovendien kun je door het toevoegen van een nokmechanisme (zoals de QR hendel) je wiel nog steeds snel verwijderen. steekassen zijn veiliger en verbeteren de fietsprestaties. Het is geen wonder dat de QR spanner snel verdwijnt van MTB’s op wedstrijdniveau.

Kan ik snelkoppeling gebruiken voor de steekas?

Citaat uit de video: Daarmee kun je een snelspanner gebruiken. Op een steekas. Wiel. Het werkt heel simpel, ik weet dat sommige andere merken deze maken, alles wat je moet doen is deze adapter in de naaf schuiven.