Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik V-Brake inzetstukken met pennen gebruiken in (cantilever) Shimano M-type remblokhouders met schroeven?

5 min read

Gevraagd door: Josh Meeks

Kan ik V remblokken gebruiken op cantilever remmen?

Waar v-remmen een bout hebben om ze aan de remarm vast te zetten, hebben cantilever remmen dat niet. Deze laatste worden met bouten op de remarm vastgezet. U kunt nooit cantilever remblokken op v-remmen monteren en als u v-remblokken op cantilever remmen monteert, kunnen deze beschadigd raken.

Zijn V-remmen universeel?

Ze zijn universeel, met uitzondering van een paar modellen die mini V-remmen worden genoemd en die remhendels met korte in plaats van lange trekkracht gebruiken. Deze vallen op door hun zeer korte armen.

Hoe kan ik mijn cantilever remmen beter laten werken?

Grootste verbeteringen:

 1. Schone velgen: alcohol of ontveter werkte goed. …
 2. Schone pads. …
 3. Gebruik pads met een hoge wrijvingscoëfficiënt tegen uw velgen. …
 4. Stel de hoek van de straddle kabel-naar-brake arm aan zodat deze op 90 graden is wanneer de rem zich op de positie bevindt waar het kussen zich aan de rand bevindt.
 5. Hoe kan ik meer vermogen uit mijn cantilever remmen halen?

  Straddle kabel en juk positie
  Om het meeste uit uw canti-rem te halen, is het van cruciaal belang dat de scharnierkabeldrager (juk) in de juiste positie wordt geïnstalleerd, afhankelijk van het type rem dat u gebruikt. Simpel gezegd, je moet proberen een hoek van 90 graden te maken tussen de scharnierbout/kabelanker/straddle kabel.

  Zijn V-remmen en cantilever remmen hetzelfde?

  V-remmen zijn niet hetzelfde als cantilever remmen. Beide zijn een soort remklauwremmen, dus ze hebben overeenkomsten. Het verschil is dat de 2 draden bij cantilever remmen in een omgekeerde V boven op de rem aansluiten. V-remmen hebben een horizontale verbinding boven de band.

  Wat is beter cantilever of V remmen?

  Cantilever remmen bieden een betere bandenspeling dan V-brakes en verminderen de kans op modderophoping. In tegenstelling tot V-brakes zijn cantilever remmen compatibel met remschakelaars. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom cantilever remmen op toer- en cyclocrossfietsen te vinden zijn.

  Zijn alle V-remmen compatibel?

  Ja, ze werken allemaal samen. Enige uitzondering zijn alle mini V-brakes.

  Welke remhendels werken met cantilever remmen?

  Cantilever remmen werken ook met korte remhendels. Zij vereisen een “kabeljuk” en een “straddle-kabel” om te kunnen werken. V-Brakes: Dit type rem wordt ook bevestigd aan remnokken, maar vereist een “long-pull” remhendel (zie hoofdstuk over remhendels hieronder).

  Zijn tektro en Shimano remblokken hetzelfde?

  Het zijn twee verschillende bedrijven uit verschillende landen – Shimano is een Japans bedrijf en Tektro is een Taiwanees bedrijf. Er zijn echter nogal wat overeenkomsten tussen hun remmen. Op sommige modellen zijn de remblokken zelfs uitwisselbaar tussen de twee verschillende merken vanwege hun overeenkomsten.

  Zijn cantilever remmen met korte of lange trekkracht?

  Traditionele cantilever remmen zijn short pull, samen met u-remmen en wegspecifieke remklauwen. Dat was gewoon de standaard, er was geen onderscheid tussen lange en korte trekkracht, totdat lineaire trekremmen (ook wel v-brakes genoemd) opkwamen, waarvoor meer trekkracht nodig was.

  Hoe voorkom ik dat mijn cantilever remmen piepen?

  Cantilever remblokken moeten zo worden ingesteld dat de voorkant van het remblok de velg eerder raakt dan de achterkant wanneer u aan de remmen trekt. Dit heet ’toespoor’ en voorkomt piepen bij gebruik. Het is een beetje lastig in te stellen, dus het kan zijn dat u de remblokken een paar keer opnieuw moet aandraaien voordat het goed is.

  Zijn cantilever remmen goed?

  Cantilever remmen werden gebruikt op toerfietsen en tandems decennia voordat mountainbikes zelfs maar waren uitgevonden. De cantilever ontwikkelde zich tot een uiterst krachtig en betrouwbaar remsysteem. Belaste toerfietsen en tandems belasten de remmen zwaarder dan fietsen met slechts één persoon erop.

  Hoe stel je Shimano cantilever remmen in?


  Citaat uit de video: En je zult wat smallere remblokken moeten vinden cantilever remblokken moeten zo worden ingesteld dat de voorkant van het remblok de velg eerder raakt dan de achterkant wanneer je aan de remmen trekt. Dit wordt toespoor genoemd.

  Hoe monteer je cantilever remmen?

  Citaat uit de video: En wat je wilt doen is je remblokken aanpassen als hij vastzit. Je wilt het parallel met de vork. Dus wat je nu wilt doen is in principe je velg afstellen. En druk het aan zodat het gelijk zit.

  Kun je V-remmen vervangen door U-remmen?

  Citaat uit de video: Похожие запросы

  Is een cantilever een lineaire trekkracht?

  Linear-pull of v-brakes zijn een geëvolueerde versie van cantilever remmen die meer kracht leveren door een grotere hefboomwerking. Twee dingen zorgen hiervoor. De remhendel is ontworpen om meer kabel te trekken, en de remarmen zijn langer en staan onder een andere hoek. V-brakes zijn een populaire remstijl.

  Welke remhendels werken met cantilever remmen?

  Cantilever remmen werken ook met korte remhendels. Zij vereisen een “kabeljuk” en een “straddle-kabel” om te kunnen werken. V-Brakes: Dit type rem wordt ook bevestigd aan remnokken, maar vereist een “long-pull” remhendel (zie hoofdstuk over remhendels hieronder).

  Zullen V-brake hendels werken met remklauwen?

  Je V-brake hendels zullen uitstekend werken met die wegklauwen!

  Wat is het verschil tussen V-remmen en remklauwen?

  Binnen de categorie velgremmen zijn er twee subcategorieën: remklauwen en V-remmen. Remklauwen bestaan uit één stuk en zijn via één montagegat aan het frame of de vork bevestigd. V-brake- en cantileverremmen bestaan uit twee armen die elk op twee bevestigingspunten op het frame of de vork zitten. Remklauwen zijn de norm.

  Waarom gebruiken racefietsen geen V-remmen?

  Een v-brake heeft te veel remkracht voor een wegmotor, en te weinig modulatie. Hij vereist een aanzienlijk groter contactoppervlak, het rubberoppervlak van de band dat op elk moment in contact is met de weg, om tractie te behouden tijdens het remmen.

  Waarom gebruiken racefietsen V-remmen?

  Voordelen van V-Brakes:
  Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en te vervangen, zelfs onderweg. V-Brakes belasten de naven en spaken niet. Ze belemmeren de montage van een kickstand achter niet. Reserve remschoenen en remonderdelen zijn gemakkelijk verkrijgbaar op de markt.