Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Past het kleinste tandwiel niet op de naaf?

5 min read

Gevraagd door: John Acevedo

Passen alle cassettes op alle naven?

De meeste cassette naven zijn compatibel met Shimano cassette tandwielen. SRAM cassettes en de meeste Miche, IRD en SunRace cassettes gebruiken dezelfde tandwielafstand als Shimano, maar tenminste sommige SRAM 10-speed cassettes passen niet in aluminium Dura-Ace naven.

Kan ik een 12-speed cassette op een 10-speed naaf monteren?

Behalve dat u onze 12-speed cassettes op Shimano HG 10 en 11-speed freehubs kunt monteren, kunt u ook de ROTOR 13-speed cassette ombouwen tot een 12-speed cassette en deze gebruiken met uw huidige wielen.

Kan ik een 12-speed cassette op een 11-speed naaf monteren?

De 12-speed cassette is ontworpen om achterwaarts compatibel te zijn met de bestaande 11-speed naaf, terwijl de 12-speed specifieke naaf (momenteel verkrijgbaar op Dura Ace naven) niet kan worden gebruikt met de 11-speed onderdelen. Sram HG-stijl cassettes hebben grotendeels dezelfde spacing als Shimano, met uitzondering van de 10-speed.

Zijn freehub bodies uitwisselbaar?

Bijna altijd is het antwoord nee, er is geen uitwisselbaarheid tussen verschillende merken – en vaak beperkte uitwisselbaarheid binnen een merk.

Kan ik een 11-speed cassette op een 8-speed naaf zetten?

Een 11-speed wegcassette kan niet worden gemonteerd op een 8-speed naaf. De naaf is te smal en veroorzaakt wrijving tussen de ketting en de spaken bij het rijden in de kleinste versnelling.

Kun je een 11-speed cassette op een 10-speed naaf monteren?

Gelukkig kunnen veel gangbare en minder gangbare wielsets, zolang ze tenminste 10-speed zijn, worden opgewaardeerd naar 11-speed door de aanschaf van een nieuwe cassettebody. De body is het deel dat vastzit aan het midden van de naaf en het wiel en de fiets aandrijft als je trapt.

Kan ik een 11-speed freehub op een 10-speed wiel zetten?

Citaat uit de video: En het zal compatibel zijn.

Kun je een 11-speed cassette op een 9-speed naaf monteren?

De 11 spd cassette past prima op de freehub. Het probleem kan zijn dat de 9 spd RD het 46t tandwiel niet aankan. Derailleurs hebben een specifieke capaciteit en maximale tandwielmaat. Capaciteit is het verschil tussen het kleinste en grootste tandwiel plus het verschil tussen het kleinste en grootste kettingblad.

Kan ik een 12 speed cassette op een HG naaf zetten?

Citaat uit de video: Als het maar gemaakt is voor een hg naaf.

Is een 12 speed cassette breder dan 11 speed?

Aangezien de 12-speed cassette even breed is als de 11-speed, is de ruimte tussen de tandwielen smaller.

Kan ik Shimano 11 speed upgraden naar 12 speed?

Helaas niet. Zoals ik hierboven al zei, hebben 11-speed Di2 onderdelen een firmware update nodig om ze te laten werken met 12-speed Di2.

Zijn alle Shimano 12 speed cassettes Micro Spline?

Shimano 12 versnellingen
Nogmaals, u zult dit moeten navragen bij de fabrikant van uw naaf. Shimano heeft Micro Spline ook niet tot een open standaard gemaakt, wat betekent dat als jouw naaf met Micro Spline zou kunnen werken, de naaffabrikant er misschien geen kan maken.

Hoe zet ik 8 speed om naar 11 speed?

Citaat uit de video: Dus als je je 8 speed naar 11 speed wil converteren. Dan moet je de cassette verwijderen. Begin met het verwijderen van de 8 speed.

Kun je een 10-speed cassette op een 8-speed naaf monteren?

Verkort antwoord: Shimano en SRAM 10-speed cassettes kunnen op 8-speed naven worden gemonteerd omdat 8,9 en 10-speed cassettes dezelfde breedte hebben. Een Campagnolo 10-speed cassette past echter niet op een originele 8-speed naaf vanwege incompatibele spline ontwerpen.

Kan ik een 11-speed cassette op een 7-speed naaf zetten?

In principe moet je weten of de freehub 30mm of 35mm breed is, en de eenvoudigste manier om dat te doen is de cassette eraf te halen en op te meten. 30mm betekent dat je niet kunt upgraden, 35mm betekent dat je dat wel kunt.

Past elke cassette op mijn fiets?

Ja, bijna elke fiets is compatibel met grotere cassettes, fietsaandrijving is een groep componenten die in perfecte harmonie werkt, elke verkeerde herconfiguratie kan de perfecte functionaliteit van het systeem verbreken, onderdelen die moeten worden veranderd en opnieuw geconfigureerd bij het plaatsen van een grotere cassette die lange ketting, brede kooi is.

Hoe weet ik welke cassette compatibel is met mijn fiets?

U kunt weten welke cassette u voor uw fiets moet aanschaffen door het aantal tanden te bepalen op het grootste tandwiel en het kleinste tandwiel van uw huidige cassette. Bijvoorbeeld, een maat 12-25t cassette, die standaard is voor racefietsen, heeft 12 tanden op het kleinste tandwiel en 25 tanden op het grootste tandwiel.

Kan ik een 8-speed cassette op een 7-speed naaf zetten?

Er zijn een paar uitzonderingen: 7-speed naven accepteren normaal gesproken geen 8-, 9- of 10-speed cassettes zonder aanpassing. Klik hier voor details. 7-speed cassettes passen prima op 8- en 9-speed (en de meeste 10-speed) naven als je een 4,5 mm spacer op de body plaatst vóór de cassette.

Kun je een 9-speed cassette op een 10-speed naaf zetten?

Verkort antwoord: Een 9-speed Shimano of SRAM MTB cassette kan meteen op een 10-speed Shimano of SRAM MTB naaf gemonteerd worden. Een 9-speed cassette is breder dan een 10-speed wegcassette en is daarom te groot voor 10-speed specifieke Shimano wegnaven.

Kun je een 9-speed cassette op een 11-speed naaf monteren?

Verkort antwoord: Een 9-speed SRAM of Shimano cassette kan meteen op een 11-speed MTB SRAM of Shimano naaf worden gemonteerd. Een 9-speed SRAM of Shimano cassette zal een 1.85mm spacer nodig hebben om veilig gemonteerd te worden op een 11-speed Shimano of SRAM wegnaaf.

Past een 10-speed cassette op een 8-speed naaf?

Verkort antwoord: Shimano en SRAM 10-speed cassettes kunnen gemonteerd worden op 8-speed naven omdat 8,9 en 10-speed cassettes dezelfde breedte hebben.