Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Voorderailleurkabel blijft knappen, verandering van rijgedrag misschien?

5 min read

Gevraagd door: Renee Jones

Hoe strak moet de voorderailleurkabel zitten?

Het is in het algemeen een goed idee om het draaipunt van de voorderailleur te smeren met een licht smeermiddel. De binnendraden van de kabel moeten ook gesmeerd worden. Als u de knelbout van de binnenkabel hebt losgemaakt, smeer dan ook die draden. Draai deze knelbout vast met ongeveer 30-40 inch-pound.

Hoe regel je de spanning op een voorderailleurkabel?


Citaat uit de video: Op de derailleur nu op Shimano. Dat's gewoon hoe het is dus ze's hebben een kleine trim functie toegevoegd in de derailleur. Het is een soort halve klik waarmee het stil kan worden gezet. Maar als ik helemaal

Wat gebeurt er als de voorderailleur te hoog staat?

Derailleur uitlijning en plaatsing
De meeste voorderailleurs kunnen in hoogte en rotatie worden afgesteld. Als de kooi te hoog is ingesteld over het grootste ringetje, presteert hij mogelijk niet goed. Een te hoge kooi kan een trage schakeling veroorzaken, en de ketting kan over de grootste ring schuiven.

Hoe maak ik mijn voorderailleur soepeler?

Citaat uit de video: Tussen de binnenste derailleurplaat en de draaiende ketting. Door de schroef met de klok mee te draaien wordt de ruimte tussen de ketting en de binnenste derailleurplaat kleiner en door de schroef tegen de klok in te draaien.

Moet je eerst de voor- of achterderailleur afstellen?

In een notendop, stel eerst de voorderailleur af, dan de achterderailleur. Toon activiteit op deze post. Als de derailleur slechts een klein beetje moet worden bijgesteld (ze zijn in principe afgesteld, maar “niet helemaal goed”), dan stel je degene af die duidelijk verkeerd staat, controleer je de algehele afstelling nog een keer, en stel je nog een keer af wat bijgesteld moet worden.

Hoe span je een kabel aan?

Citaat uit de video: De bout die je kabel krimpt strak en trek die speling strak met je hand of met een tang niet te strak je hoeft echt niet te sleutelen.

Kan ik de voorderailleur verwijderen zonder de ketting te breken?

Als de derailleur dichtgeklonken is, kun je hem er niet afhalen zonder de ketting te breken of de derailleur te vernielen. Als je hem gaat vervangen, dan zul je toch de ketting moeten breken om de nieuwe derailleur erop te zetten. Dus als dat het geval is, koop dan gewoon een kettingpons en een nieuwe derailleur.

Hoe test je een voorderailleur?

Om de positie van je voorderailleur te controleren, schakel je hem zo dat de derailleurarm zich boven het buitenste kettingring bevindt. De derailleur “kooi” (het lange, gebogen gedeelte van de derailleur waar de ketting doorheen loopt) moet zich ongeveer 2 mm boven de tanden van het kettingring bevinden (van opzij gezien).

Waarom wrijft mijn ketting over de voorderailleur?

De ketting schuurt omdat de kabel te los zit. En als hij te los zit, resulteert het schakelen op het grote kettingblad slechts in een gedeeltelijke verschuiving. Met voldoende spanning op de derailleurkabel, zal de derailleurkooi naar zijn volledige buitenste limiet bewegen en is er ruimte voor de ketting – en geen wrijving.

Waarom hebben mountainbikes geen voorderailleur?

Mountainbikes hebben geen voorderailleur meer door de uitvinding van de breedbandcassette, waardoor je met minder onderdelen hetzelfde versnellingsbereik hebt, wat gewicht bespaart en de zaken eenvoudiger houdt. Ook ziet de fiets er schoner uit.

Wat betekenen H en L op een fiets?

Je moet de hoge (H) en lage (L) begrenzingsschroeven op de derailleur afstellen. Van achter de fiets gezien beperkt de H-schroef de mate waarin de derailleur naar rechts kan bewegen, terwijl de L-schroef de mate waarin de derailleur naar links kan bewegen beperkt.

Waar moet de voorderailleur zitten?

De voorderailleur moet parallel lopen met de kettingbladen. Als dat niet het geval is, draai dan de bout waarmee hij aan het frame is bevestigd los en draai hem in de juiste positie. Recht boven de grootste kettingring moet de buitenrand van de derailleur 2-3 mm boven de tanden van de kettingring zitten.

Hoe stel je een Shimano voorderailleur af?

Citaat uit de video: Wat we willen gaan voor deze een beetje te hoog ingesteld. Dus Shimano beveelt aan dat je hem op één tot drie millimeter van de bovenkant van deze tand tot de onderkant van de derailleurkooi hebt staan.

Hoe repareer je de voorste versnellingen van een motor die niet wil schakelen?

Citaat uit de video: Maar als de motor een volledige behuizing heeft zonder stoppen die niet werkt moet je de knelbout losdraaien om te voelen hoe de kabel werkt. Als het gummy voelt installeer een nieuwe kabel en behuizing.

Hoe stel je een voorderailleur af op een racefiets?

Citaat uit de video: Om de hoogste versnelling te selecteren. Het kleinste tandwiel op de achternaaf als de fiets drie kettingringen heeft. Schakel nog een keer naar het grootste tandwiel als de fiets maar twee tandwielen heeft. Het's al

Waarom schakelt mijn voorderailleur niet omhoog?

Veel voorkomende problemen met de voorderailleur. Voorderailleurs kunnen traag of onnauwkeurig schakelen veroorzaken omdat (A) het derailleurhuis niet juist geplaatst is, (B) de derailleurbegrenzingsschroeven niet juist afgesteld zijn, (C) het mechanisme vuil is of (D) de kabel beschadigd of verkeerd gespannen is.

Kan ik de voorderailleur verwijderen zonder de ketting te breken?

Als de derailleur dichtgeklonken is, kun je hem er niet afhalen zonder de ketting te breken of de derailleur te vernielen. Als je hem gaat vervangen, dan zul je toch de ketting moeten breken om de nieuwe derailleur erop te zetten. Dus als dat het geval is, koop dan gewoon een kettingpons en een nieuwe derailleur.

Wat is een gesoldeerde voorderailleur?

De braze-on voorderailleur heeft een klein nokje en een interne schroefdraad voor een bevestigingsbout. Als een fiets een braze-on voorderailleur heeft, betekent dit dat er een beugel op het fietsframe zit om de voorderailleur van de fiets vast te zetten, in plaats van een klem om de zadelbuis van de fiets.