Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Heb ik nieuwe kettingbladbouten nodig?

5 min read

Gevraagd door: Raul Seawell

Vervang de kettingringbouten: – Als er corrosie, roest of andere kwalen zichtbaar zijn. – Als de moer en de bout korrelig aanvoelen wanneer u ze samen vastdraait. – Als de kettingringbouten te kort of te lang lijken voor de toepassing.

Zijn alle kettingbladbouten hetzelfde?

Elke kettingringbout – het aantal hangt af van het ontwerp van de ketting, maar meestal zijn het er vier of vijf – bestaat uit twee delen, een buitenste deel met vrouwelijke schroefdraad en een binnenste deel met mannelijke schroefdraad. De buitenste moer heeft een standaard buitendiameter van 10 mm, zodat de bouten theoretisch op elk kettingblad passen.

Kan ik rijden met een ontbrekende kettingbladbout?

Zolang je je motor niet meeneemt op een lange inspannende rit of er een zware torsie op uitoefent, zou je in orde moeten zijn. Zorg ervoor dat de overige 4 goed vastzitten. Normaal woon-werkverkeer zou goed moeten zijn.

Zijn alle kettingbladbouten even groot?

Enkele bouten zijn meestal tussen 3,5 – 5,0 mm lang. Dubbele bouten zijn over het algemeen 5,0 – 6,5 mm lang. Drievoudige bouten zijn over het algemeen 7,0 mm of langer. Drievoudige bouten worden normaal gesproken alleen gebruikt om de twee buitenste kettingbladen vast te zetten, aangezien de binnenste kleiner zijn en rechtstreeks op de crank worden geschroefd.

Zijn kettingring bouten standaard?

Kettingringbouten zijn een standaard, één maat voor oma ringen, geen moeren, de enkele, de dubbele (of u kunt langere bouten krijgen voor enkele met bashgaurd of dubbele met bash guard). Dus 4mm bouten en moeren is de juiste maat.

Moet je kettingring bouten invetten?

Ja, vet de kettingringbouten in. Je kunt een heel zwak schroefdraadborgmiddel proberen, maar vet is genoeg.

Hoe strak moeten de kettingringbouten zitten?

In een Shimano “General Operations” handleiding staat dat het aandraaimoment voor wegkettingwielen 12-14 N-m is. Voor mountainbikekettingwielen is dat 14-16 N-m voor de grote en middelste ring en 16-17 N-m voor de kleinste ring van een triple.

Hoe draai je kettingring bouten?


Citaat uit de video: Het heet een kettingringmoersleutel. Dus door de kettingringmoersleutel nu vanaf de andere kant vast te houden, kan ik de momentsleutel gebruiken om de moer vaster of losser te draaien.

Hoe verwijder je kettingring bouten?

Citaat uit de video: En klem het zo strak mogelijk vast. En steek dan je inbussleutel erin zoals normaal. En het zou zo moeten kraken.

Welke draad zijn kettingring bouten?

75mm schroefdraad. In het algemeen voldoet een set kettingbladbouten voor gebruik met een enkel kettingblad prima. Er ontstaan problemen als het kettingblad dunner is dan het zou kunnen zijn en de bouten tegen zichzelf aantrekken in plaats van het ringetje op de spider te klemmen.

Hoe meet je kettingring bouten?

Citaat uit de video: Dus je krijgt twee boutgaten naast elkaar meet van midden tot midden. En je zult zien dat een vier bout. Bcd of vier bouten 104 bcd kettingring meet 73,6 millimeter van gat het gat.

Hoe weet ik de maat van mijn kettingblad?

Citaat uit de video: En je kunt er omheen gaan door het aantal tanden op het kettingblad te tellen. En dat is heel makkelijk of vaak staat er op de kettingbladen een nummer gestempeld, dit is 53.

Heb je Loctite nodig op kettingring bouten?

Kettingringbouten hebben niet veel koppel nodig en komen zelden los (ik ben geneigd te zeggen nooit). Loctite maakt het verwijderen alleen maar moeilijker, en een flinke laag vet voorkomt in de praktijk prima corrosie.

Moet ik vet op de bouten gebruiken?

Monteurs gebruiken vaak vet op de schroefdraad van bouten om de schroefdraad in een onderdeel te beschermen en tegelijkertijd te voorkomen dat bouten vastlopen aan het onderdeel. Hoewel beide zaken belangrijk zijn, moet u er rekening mee houden dat een ingevette bout minder koppel nodig heeft om een bepaalde hoeveelheid klemkracht uit te oefenen.

Moet ik krukasbouten invetten?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Welke draad zijn kettingring bouten?

75mm schroefdraad. In het algemeen voldoet een set kettingbladbouten voor gebruik met een enkel kettingblad prima. Er ontstaan problemen als het kettingblad dunner is dan het zou kunnen zijn en de bouten tegen zichzelf aantrekken in plaats van het ringetje op de spider te klemmen.

Zijn kettingbladen universeel?

Zijn ze uitwisselbaar? Grotendeels wel. Zolang je ze probeert te vervangen door een kettingblad dat ontworpen is om te werken met jouw kettingset. Uw cranks hebben een specifieke bout lay-out of montage specificaties, dus je kunt niet zomaar een BMX kettingblad passen op uw triatlon fiets.

Hoe worden kettingringbouten gemeten?

Citaat uit de video: Dus je krijgt twee boutgaten naast elkaar meet van midden tot midden. En je zult zien dat een vier bout. Bcd of vier bouten 104 bcd kettingring meet 73,6 millimeter van gat tot gat. En op de

Hoe monteer je kettingring bouten?

Citaat uit de video: Doe een van de bouten van de kettingring met de hand omhoog. Doe dan hetzelfde met de andere bout. En dan de rest.

Wanneer moet ik mijn fietsketting vervangen?

Citaat uit de video: Begin verslaafd te raken. Zoals kleine haaientanden. En dat is een zeker teken dat je de kettingringen moet vervangen.

Heb je een kettingringsleutel nodig?

Bij sommige high-end cranksets kunt u de kettingringbouten verwijderen met alleen een inbussleutel of torxsleutel, maar als uw kettingset traditionele bouten gebruikt, hebt u ofwel een kettingringmoersleutel nodig om in de uitsparing van de kettingringmoer te gaan zitten, ofwel een andere inbussleutel (vaak 1 mm groter dan de voorste) om de achterste moer vast te zetten en de kettingringbouten te verwijderen.