Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kunnen een 12×142 achternaaf en 15mm voornaaf met een adapter worden omgebouwd naar 9mm snelspanner?

5 min read

Gevraagd door: Brian Henley

JA. Je hebt adapters nodig, “eindkappen” genaamd, die op de uiteinden van de as passen (voor en achter) en die compatibel zijn met het gebruik van QR.

Hoe bouw ik mijn asnaaf om naar quick release?


Citaat uit video: Dat laat je toe om een snelspanner te gebruiken. Op een steekas. Wiel. Het werkt heel simpel. Ik weet dat andere merken dit ook maken. Het enige wat je moet doen is deze adapter in de naaf schuiven.

Kun je 9mm QR omzetten naar 15mm?

Ja. Convertible naven hebben een groot gat en grote lagers voor een 15mm as. Ze kunnen verloopstukken gebruiken voor 9mm en een spies. Naven die ontworpen zijn voor 9mm/skewer hebben gaten/lagers die te klein zijn voor 15mm assen en kunnen dus niet omgebouwd worden

Kun je de steekas omzetten naar een snelspanner?

Citaat uit video: Dit is vrij eenvoudig te installeren. Als het's als het een te strakke pasvorm kunt u een beetje vet. Zet. Het is precies rond die o-ring anders. Je moet het gewoon in de naaf doen.

Kan ik een 12mm steekas omzetten naar een snelspanner?

12mm adapter voor steekas naar standaard 5mm snelspanner
VeloFuze biedt verschillende steekas-adapters om van steekas naar snelspanner om te bouwen. Bekijk onze producten. Geen gereedschap nodig voor installatie. Steek de adapter in de naaf van de steekas en zet het wiel vast met een standaard 5mm snelspanner.

Kun je een QR-naaf omzetten naar een steekas?

Als het een voornaaf is en je vork is QR, kun je een nieuwe steekasnaaf en een adapter kopen waarmee je een steekasnaaf in een QR-vork kunt gebruiken. Ongeveer $15 voor de adapter. Dit zal een fractioneel betere stevigheid geven, maar in de eerste plaats, als je je vork in de toekomst verandert, kun je er een met steekas krijgen.

Kun je een QR frame ombouwen naar een steekas?

Het is niet mogelijk om een QR frame om te bouwen naar steekassen zonder ingrijpende wijzigingen aan de uitvaleinden. Het is wel mogelijk om een steekas aan de voorkant te monteren, maar dan moet je een vork kopen die gemaakt is voor steekassen. 15×100 betekent dat het een 15mm steekas voornaaf is met 100mm tussenruimte.

Hoe bouw je een achterwiel om naar een snelspanner?

Citaat uit video: Oké, ik verwijder het wiel van de fiets. Dus ik kan er hier aan werken, als het een achterwiel is, wil je de freewheel verwijderen om hem uit de weg te halen en. Dus ik'zal deze moer verwijderen. Hier.

Zijn wielen met snelsluiting veilig?

U moet uw wielsnelspanners goed begrijpen en gebruiken, want onjuist gebruik is gevaarlijk omdat zij de wielen op hun plaats houden. De meest voorkomende fout is de hendel gewoon als een moer te draaien tot het wiel vast lijkt te zitten. Als u de hendel op deze manier gebruikt, kunnen de hendel en het wiel tijdens het rijden losraken, wat tot een catastrofe kan leiden.

Wat is een 9mm snelkoppeling?

Een snelspanwiel heeft een holle as met een diameter van 9 mm voor en 10 mm achter, waar een spies met een diameter van 5 mm doorheen loopt. Tot voor kort gebruikten alle racefietsen velgremmen en hadden ze allemaal voorassen van 100 mm breed en achterassen van 130 mm breed.

Zijn quick release wielen compatibel met steekassen?

Ombouwen van een fiets met snelspanners naar steekassen
In alle gevallen moeten onderdelen worden verwisseld. De beste en eenvoudigste oplossing is om je snelspanner voorvork te vervangen door een steekas voorvork. In de meeste gevallen heb je ook een nieuwe voornaaf nodig die geschikt is voor steekassen. 15 mm is de meest voorkomende diameter voor steekassen.

Hoe gebruik je een adapter voor een steekas?

Citaat uit video: Eens het stevig aangedrukt is. Zoek je twee en een halve millimeter schroef en draai hem vast totdat je voelt dat hij contact maakt. Het is geen dragende schroef. Dus er is niet veel kracht voor nodig.

Zijn steekassen onderling verwisselbaar?

Omdat steekassen een relatief nieuwe uitvinding zijn, bestaat er momenteel geen industriestandaard. Talloze verschillende fabrikanten produceren hun steekassen volgens verschillende specificaties, waardoor het voor Tailfin onmogelijk is om een enkele steekas te maken die geschikt is voor elke fiets.

Wat is een adapter voor een steekas?

Wat is een steekas op een mountainbike? Een steekas is een wielbevestigingssysteem dat een wiel op een naaf vastzet tussen een paar uitvaleinden op een fietsframe of -vork. De steekas wordt rechtstreeks door de gaten in de vork/frame en in de wielnaaf gedraaid, waardoor het wiel niet kan losraken.

Kan ik een QR wiel gebruiken op een voorvork met steekas?

Als je het geluk hebt dat je een nieuwere naaf hebt, is het gewoon een kwestie van de QR-eindkappen eraf te draaien en de juiste eindkappen voor de gebruikte voorvork te monteren. Met deze adapter van Problem Solvers kun je een 12 mm steekasnaaf in een QR vork monteren, maar niet andersom.

Zijn steekassen beter?

Doorsteekassen verhogen de stijfheid van de wiel-frame-interface en maken een nauwkeurigere wielplaatsing mogelijk. Dit is vooral belangrijk voor remschijven, waar een kleine remblokspeling betekent dat een kleine foutieve uitlijning wrijving veroorzaakt. Ze elimineren ook het risico dat het wiel loskomt van de quick-release uitvaleinden.

Wat is het verschil tussen een doorlopende as en een snelspanner?

Citaat uit video: Dan door je wiel. En dan rechtstreeks in de andere kant van je frame. Het betekent dat je dropouts op je frame of vorken gaan aanzienlijk anders een quick release zal zijn.

Zijn alle snelspanners even groot?

Over het algemeen is het antwoord nee. Niet alle spiesen zijn compatibel met alle snelspanwielen. Er zijn verschillende diameters en breedtes van spaken. Met name veel downhill fietsen hebben zwaardere spaken die een veel grotere diameter hebben om duurzamer te zijn.

Hoe verwijder je een bout door de as zonder snelsluiting?

Citaat uit video: En trek de as door je moet voorzichtig zijn want het wiel zal nu vallen. Maak het wiel schoon en zorg ervoor dat de schijf tussen de remblokken van de remklauw past.