Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe kan ik het merk van mijn fiets identificeren aan de hand van het serienummer?

4 min read

Gevraagd door: Eric Nielsen

Kun je het merk van een fiets zien aan het serienummer?

Elke fabrikant heeft zijn eigen identificatiesysteem. Maar de eerste nummers geven meestal het jaar aan, en dan de maand van fabricage. En de resterende nummers geven de specifieke ID van die fiets aan. De beste manier om het serienummer van een fiets te lezen is op het web te zoeken naar “[merknaam] fiets serienummer decoder”.

Hoe kom ik het merk van mijn fiets te weten?

De meeste fietsen hebben een framenummer dat in het metaal onder de trapas is geperst. Als het een carbon frame is, is het nummer in het oppervlak geëtst of op een sticker aangebracht. Soms staat het framenummer aan de binnenkant van de achtervork of op de onder- of bovenbuis.

Wat is het modelnummer van een fiets?

De meeste serienummers van fietsen bevinden zich onder de trapas waar de twee pedaalkrukken samenkomen (1). Draai uw fiets ondersteboven en noteer het nummer. Controleer of het serienummer op het balhoofd aan de voorkant van de fiets (2) of op de achtervork (3) staat.

Waar is mijn fietsframe van gemaakt?

Staal is het meest gebruikte materiaal voor fietsframes. Koolstofstaal of staal met hoge treksterkte is een goed, sterk staal dat lang meegaat, maar het is niet zo licht als zijn meer hightech broertje, het staal dat bekend staat als chromoly. Chromoly, het werkpaard van de industrie, is een licht, sterk staal.

Hoe lees je een serienummer?


Citaat uit video: Nummer nu het serienummer geeft ons alle gegevens over de apparatuur. Maar voor u als je een kijkje nemen op de achtste. En negende cijfer kunt u te weten komen wanneer het apparaat werd geproduceerd. In dit voorbeeld.

Hoe kom ik het merk en model van mijn motorfiets te weten?

Kijk voor het VIN op de stuurhals van uw motorfiets, achter de koplamp of de nummerplaat aan de voorkant. Alle voertuigen zijn verplicht om een VIN te hebben. Zodra u een foto hebt gemaakt of uw VIN hebt opgeschreven, belt u de RevZilla-klantenservice op 877-792-9455 voor hulp bij het bepalen welk submodel u hebt.

Wat betekenen serienummers?

Serienummers. Een serienummer (SN) is een nummer dat aan elk afzonderlijk product wordt toegekend om dat product van alle andere te onderscheiden. Het serienummer wordt soms alleen gebruikt voor garantiecontrole en soms zowel voor garantiecontrole als voor versiecontrole.

Wat is een serienummer datum?

Het serienummer, of seriedatum, is het nummer dat Excel gebruikt om data en tijden te berekenen die in een werkblad zijn ingevoerd. Het serienummer wordt handmatig berekend of als resultaat van formules met datumberekeningen.

Waar zijn de serienummers op velgen?

Het serienummer van uw wielen vindt u aan de binnenkant van de velg (onder uw velglint). Het serienummer is een getal van zeven cijfers dat meestal begint met een “1” of “2”. Leuk weetje, meestal zijn de eerste 2 cijfers het jaar waarin het is gefabriceerd.

Wat is het model van een motorfiets?

Het model is de naam die door de fabrikant wordt gebruikt om een bepaald type motorfiets te identificeren en op de markt te brengen. De meeste fabrikanten bieden echter verschillende variaties van die bepaalde motorfiets aan. Deze variaties zijn de submodellen.

Waar staat het modelnummer op een Trek-fiets?

Het serienummer van de fiets is te vinden aan de onderzijde van het fietsframe, vlakbij de trapas. Zoek naar een sticker met een streepjescode. Deze sticker bevat ook een reeks letters en cijfers, waarvan er vele beginnen met WTU. Deze volledige reeks karakters is het serienummer van de fiets.

Hoeveel cijfers heeft een fiets serienummer?

Wat is een serienummer van een fiets? De meeste (maar niet alle) fietsen hebben een serienummer. Ze worden meestal aangeduid als een fietsserienummer, maar soms ook als een “framenummer”. Ze worden op het frame van een fiets gestempeld en variëren van zes tot tien cijfers lang.

Hoe weet ik van welk jaar mijn motor is?

Inderdaad, controleer het registratiebewijs (RC) van uw motor. Daarop staat de fabricagedatum, die normaal gesproken maand en jaar is. Als u het RC niet heeft, kan het ingewikkeld worden. U moet dan op zoek naar het motor- en chassisnummer dat op de motor is gegraveerd.

Wat betekenen de nummers op een fiets?

Fietsen hebben over het algemeen 1, 3, 18, 21, 24, of 27 versnellingen. (10- en 15-versnellingen zijn verouderd en zie je niet meer op nieuwe fietsen.) Lagere nummers zijn de lage versnellingen, en hogere nummers zijn de hoge versnellingen. De eerste versnelling is een lage versnelling.