Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waar vind je een goede fiets-aanhangwagen verlichting…in Canada

5 min read

Gevraagd door: Summer Jenkins

Wat zijn de helderste fietslampen?

De helderste fietslamp

 • De Niterider 3600 Pro die met 3600 lumen schijnt, is momenteel de helderste fietslamp (een typische autokoplamp produceert ongeveer 1500 lumen). Het verkoopt voor ongeveer $ 600.
 • Het helderste op zichzelf staande fietslicht is de Nitecore BR32 – een OLED-lamp van 1800 lumen, verkrijgbaar voor $ 130.


Hoeveel lumen is goed voor een fietslamp?

Wat is een goede helderheid voor een fietslamp? Fietsers die door goed verlichte gebieden fietsen, moeten streven naar een lichtsterkte van 100 of 200 lumen. Als je door onverlichte gebieden fietst en je wilt je zichtbaarheid vergroten, dan heb je een hoger aantal lumen nodig. Tussen 200 en 600 lumen is ideaal, vooral voor pendelaars.

Hoeveel lumen heb ik nodig voor een fietsachterlicht?

Achterlichten hebben gewoonlijk een lichtsterkte tussen 5 en 100 lumen, terwijl een voorlicht een lichtsterkte van 10 tot duizenden lumen kan hebben. Ter vergelijking: de volle maan op een heldere nacht is ongeveer 1 lumen, de achtergrondverlichting van een smartphone is ongeveer 20, en een enkele standaardkoplamp van een auto is 1200 lumen.

Hoe lang moet een oplaadbare fietslamp meegaan?

En over hun levensduur gesproken, deze kleine lampjes kunnen 10.000 tot 15.000 uur meegaan. Dat is heel veel rijden! Er zijn maar weinig nadelen, want de fabrikanten van fietslampen hebben veel van de nadelen weggewerkt, zoals manieren om de lamp te koelen en de spanningsgevoeligheid te regelen.

Wie maakt de beste fietsverlichting?

Wat zijn de beste fietslichten?

 1. Lezyne Macro Drive 1300XXL. De beste koplamp in het algemeen. …
 2. Niterider 1200 OLED Boost. Het beste koplampmontagesysteem. …
 3. Knog PWR Trail 1100L. De meest veelzijdige koplamp. …
 4. Niterider Lumina Micro 900. …
 5. Cycliq fly12. …
 6. Bontrager ion 200 rt. …
 7. Light & Motion Vis Pro 1000 Blacktop. …
 8. Niterider Sentry Aero 260.
 9. Zijn Cateye lampen goed?

  Cateye heeft een welverdiende reputatie voor het maken van goed presterende lampen van goede kwaliteit in deze categorie, en de AMPP 800 en Rapid X3 ondersteunen dit alleen maar.

  Is 1000 lumen goed voor een fietslamp?

  Meer dan 1000 lumen: Als je ’s nachts op landelijke wegen rijdt, dan heb je een lamp nodig van meer dan 1000 lumen, zodat je met vertrouwen kunt rijden. De on-road fietsverlichting zal een krachtige lichtbundel hebben die je een heel eind voor je uit laat kijken. Als je ’s nachts off-road rijdt, moet je zo ver mogelijk boven de 1000 lumen zitten.

  Is 400 lumen helder genoeg voor op de fiets?

  Voor woon-werkverkeer op de fiets in een goed verlicht stedelijk gebied is 100 lumen overdag voldoende, maar in het donker hebt u misschien wel 200 lumen nodig. Als uw woon-werkverkeer u buiten de stad brengt, kunt u krachtigere LED-lampen overwegen, tot 400-600 lumen. Felle lampen kunnen andere weggebruikers verblinden.

  Hoe ver schijnt 800 lumen?

  De helderheid van een zaklamp van 800 lumen (UK voor flashlight) is de lichtkracht van 800 kaarsen. Dit niveau wordt beschouwd als een zeer heldere zaklamp die geschikt is voor de meeste taken buitenshuis. De worp van het licht kan tot 200m afstand zijn.

  Waarom rijden fietsers door rood licht?

  De National Cycling Charity meent dat sommige fietsers voor rood licht springen omdat ze zich veiliger voelen op de open plekken bij kruispunten in plaats van te wachten met medeweggebruikers die vaak versnellen naar het kruispunt zodra het verkeerslicht op groen springt.

  Is 1000 lumen helder?

  De helderheid van een 1000 Lumen zaklamp
  Een 1000 lumen zaklamp is vrij helder en, afhankelijk van de lens of het reflectorontwerp, krachtig genoeg om een afstand van 200 meter of meer te bereiken. Met dit type zaklamp kunt u voorwerpen op grote afstand zien.

  Is 800 lumen genoeg voor een fietslamp?

  Een lamp met 800 lumen, zoals de Cateye Volt 800, is helder genoeg om met vertrouwen op pikdonkere wegen te rijden met 20 mph of zelfs sneller. Als je heel snel rijdt (25+ mph) of je rijdt op donkere bospaden, heb je een nog krachtigere lamp nodig (1600 lumen of meer).

  Wat moet ik zoeken in een fietslamp?

  De ideale fietslamp moet fel genoeg zijn om te kunnen zien en gezien te worden, maar mag niet zo fel zijn dat hij andere mensen verblindt. Fietslampen worden beoordeeld in lumen, waarbij 300 lumen een minimum is voor woon-werkverkeer in het donker.

  Wat voor fietslamp moet ik kopen?

  Als je ’s nachts op de fiets zit, moet je altijd ten minste twee lichten voeren: een voorlicht om de weg voor je te verlichten en een achterlicht zodat achteropkomende automobilisten je kunnen zien. Uw voorlicht moet wit zijn, helder genoeg zodat u eventuele obstakels kunt zien, en ingesteld op de grootlichtoptie.

  Zijn Bontrager-lampen de moeite waard?

  Dankzij de omgevingslichtsensor en Bluetooth-verbinding konden we de lichten gewoon op de fiets zetten en ze vergeten. Als je op zoek bent naar compacte en high-tech verlichting, dan zijn de Bontrager Ion RT en Flare RT zeker het bekijken waard.

  Wat betekent 1000 lumen?

  Lumen is de eenheid van helderheid, waarbij 1 lumen gelijk is aan de helderheid van 1 kaars, dus 1000 lumen heeft de helderheid van 1000 kaarsen. 1000 Lumen is een zeer goed lichtniveau voor LED-, CFL- of gloeilampverlichting.

  Hoeveel lumen heb ik nodig voor nachtelijk mountainbiken?

  Een minimum van 1.500 lumen geeft voldoende licht om goed verlicht te rijden. Minder kan ook, maar als u snel of op technische paden rijdt, is meer lumen beter dan minder.

  Zijn zwaailichten op een fiets legaal?

  De wijziging van de RVLR van 2005 betekent dat het nu legaal is om een zwaailicht op een trapfiets te hebben, mits het knippert tussen 60 en 240 keer per minuut (1 – 4Hz). Het amendement staat ook een enkel knipperlicht toe, zolang het maar aan de minimale helderheidsnormen voldoet.

  Welk licht moeten fietsers gebruiken om zichtbaar te zijn voor andere automobilisten?

  Een witte of gele reflector op elke pedaal of op de schoenen of enkels van de fietser, zichtbaar vanaf een afstand van 200 voet.

  Heb ik reflectoren op mijn fiets nodig als ik verlichting heb?

  Als veiligheidsbewuste motorrijder moet je reflectoren of lichten op je motor hebben om beter zichtbaar te zijn. In alle staten van de V.S. bent u wettelijk verplicht om zowel lichten als reflectoren op uw motor te hebben in de meeste omstandigheden.

  Hoe ver weg moet een fietsachterlicht zichtbaar zijn?

  De koplampen moeten zichtbaar zijn op een afstand van ten minste 500 voet. Sommige staten vereisen alleen een rode achterreflector die zichtbaar is op een afstand van ten minste 500 voet, terwijl andere staten een achterlicht vereisen dat een rood licht uitstraalt op een afstand van ten minste 500 voet.