Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is de steun naar je toe gericht?

4 min read

Gevraagd door: Brian Henley

Hoe monteer je een rem?

Citaat uit video: Draai in deze gevallen de frees en richt deze tweede bevestiging tot de schuifregelaar de aanslagkraag raakt. Beide post mounts zijn nu geconfronteerd. En ze zijn op dezelfde hoogte.

Is het een paalmontage?

De stangbevestiging bestaat uit twee boutgaten die parallel aan het wiel in de vork worden geschroefd. IS-bevestiging zijn twee boutgaten waar de bouten in een hoek van 90 graden ten opzichte van het wiel gaan (en dat is wat ik vermoed dat uw J2’s zijn).

Wat is het verschil tussen flat mount en post mount?

Hier wordt de remklauw bevestigd op de schroefdraadstangen op het frame, waarbij de bouten door de klauw lopen. Met het post-mount systeem kan de remklauw gemakkelijk worden verplaatst en afgesteld. Flat-mount is een nieuwere wegspecifieke schijfrembevestiging en is compacter en lichter dan post-mount.

Zijn remmen een bevestiging?

Citaat uit video: Ik denk dat je in de wereld van de schijfrembevestigingen kunt zeggen. Hier wordt dit een post mount genoemd. Dus er zitten hier draden in. Dat is direct bevestigd aan de vork. De remklauw wordt op die schroefdraad geschroefd.

Is remfading permanent?

Is remvervaging permanent? Brake fade zelf duurt slechts zo lang als de remmen proberen te werken buiten hun werkbare temperatuurbereik. De gevolgen of schade veroorzaakt door brake fade kunnen echter permanent zijn. Remschijven kunnen kromtrekken en moeten worden vervangen.

Is schijfrem een adapter?

Wat is een schijfremadapter? Simpel gezegd is het een stuk metaal en twee bouten waarmee je schijfremmen van verschillende grootte op je fietsframe kunt monteren. In principe is het een spacer. Grotere afstandhouders = grotere rotors.

Kan ik vlakke remmen gebruiken op een post-mount frame?

In de meeste gevallen is het eenvoudigste antwoord het combineren van remklauwen voor mountainbikes met wegremhendels, maar er is misschien een betere optie. Vandaag heeft de fabrikant van fietsonderdelen Wolf Tooth een adapter aangekondigd, met als enig doel om een vlak gemonteerde remklauw te kunnen monteren op een vork of frame met post-mount.

Wat is een is Mount?

IS-bevestigingen (ook vaak IS-lipjes, schijf-lipjes, enz. genoemd) zijn oogjes zonder schroefdraad met een tussenafstand van 51 mm waar de bouten parallel met de naafas doorheen lopen. In bijna alle gevallen wordt de remklauw dan vastgeschroefd op een adapter die één stel schroefdraden heeft voor de IS-bevestigingen en een andere 74 mm uit elkaar voor de remklauw.

Zijn direct gemonteerde remmen beter?

Direct gemonteerde remklauwen zijn beter dan standaard enkelbouts remmen omdat ze zo stijf zijn. Doordat ze tussen twee bevestigingspunten worden geschoord in plaats van tussen één, zijn ze van nature minder gevoelig voor buigen, zodat minder van je kracht bij de hendel wordt verspild.

Wat zijn 3 soorten remfading?

Er zijn 3 soorten remvervaging.

  • Wrijvingsvervaging. Wrijvingsvervaging is het meest voorkomende type en kan "padvervaging" worden genoemd. Het wordt veroorzaakt doordat het padmateriaal begint te smelten. …
  • Vloeistof vervagen. Vloeistofvervaging treedt op wanneer de remvloeistof in het systeem kookt. …
  • Groen vervagen.


Waarom gaan hete remmen stuk?

Deze staan bekend als hot spots. De hotspots weerstaan de wrijving van de remschoenen en remblokken. Omdat de remschoenen of remblokken niets hebben dat ze kunnen vastgrijpen, is er geen wrijving. Het gevolg is dat remkracht verloren gaat.

Bij welke temperatuur gaan remmen stuk?

Remtemperaturen
Als deze toestand zich voordoet, kan er bij hogere temperaturen meer dan normale fading optreden. Dat bij temperaturen boven 850°F de bestuurder het voertuig niet te snel laat remmen op plaatsen waar hard of plotseling remmen kan worden verwacht.

Wat is een post mount rem?

De paalbevestigingen zijn gelaste lipjes met inwendige schroefdraad. De rem wordt rechtstreeks in de bevestiging in het frame geschroefd. Je krijgt adapters om rekening te houden met de grootte van de rotor. Deze zijn ontworpen voor mountainbikes, dus je kunt adapters krijgen om te werken met rotors van 160 mm tot 203 mm.

Hoe monteer je een vlak gemonteerde remklauw?

Citaat uit video: Daar kun je zien dat het een wigvorm heeft. Dus ga zo naar beneden eerst moet je dit aan de remklauw vastschroeven met de bijgeleverde bouten.

Zijn alle schijfrembevestigingen hetzelfde?

Er zijn twee hoofdtypen schijfbevestigingen voor de bevestiging van remklauwen aan frames en vorken, International Standard (waarbij de boutgaten loodrecht op het frame staan) en Post Mount (waarbij de gaten parallel aan het frame staan).

Wat zijn direct gemonteerde fietsremmen?

Direct Mount-remmen zijn in principe vlakke, weerstand biedende remmen die heel dicht bij het fietsframe of de vork zitten. Ze worden bevestigd via specifieke frame- en vorkbevestigingen, zodat de meeste racefietsen geen Direct Mount remklauwen kunnen gebruiken.

Welke rem is voor op de fiets?

Welke rem, welke kant. Over het algemeen wordt bij fietsen de voorrem bediend met een hendel aan de linkerkant van het stuur en de achterrem met een hendel aan de rechterkant.

Welk fietsremsysteem is het beste?

Uit studies blijkt dat de voorwielen 70% doeltreffender zijn om de snelheid te regelen dan de achterwielen. Het is niet zo dat schijfremmen alle voordelen hebben ten opzichte van trommelremmen. Trommelremmen hebben ook bepaalde voordelen en de keuze van het remsysteem hangt af van de rijder.