Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Een carbon velg kost slechts $169 is echt carbon?

5 min read

Gevraagd door: Josh Biggs

Zijn carbon wielen de moeite waard?

Na enkele vrienden, collega’s en zelfs enkele amateurs uit de universiteitsracescene te hebben ondervraagd, kan ik u meedelen dat carbon volgens iedereen sneller, responsiever en in elk opzicht beter is dan lichtmetalen velgen.

Hoe lang gaan carbonvelgen mee?

Van ENVE:
Dit is een goede vraag en een die uitleg verdient, gezien het feit dat velen van ons zijn opgegroeid met een verwachting van 3-5 jaar levensduur van legeringen. Het korte antwoord is dat een carbon velg wordt geacht lang mee te gaan totdat het wordt beschadigd op een manier die de verbinding tussen hars en koolstofvezels in gevaar brengt.

Wat is het voordeel van carbon wielen?

Aerodynamica
Omdat ze lichter zijn, verminderen carbonwielen de inspanning die je moet leveren om hogere snelheden op rechte stukken te bereiken, of het nu gaat om fietsen op de weg of zelfs in MTB. Omdat ze aerodynamischer zijn, leveren ze betere prestaties, leveren ze minder inspanning en wrijving, terwijl je betere resultaten behaalt en minder energie verbruikt.

Hoe worden carbon wielen gemaakt?

Hoe wordt een koolstofvezel wiel gemaakt? Koolstofvezelvelgen worden gemaakt van twee componenten: koolstofvezel en epoxyhars. Bij het gieten van een koolstofvezel velg worden stukken pre-preg koolstofvezel in mallen gelegd. Pre-preg is ruwe koolstofvezel die geïmpregneerd is met een epoxyhars.

Zijn Chinese carbon wielen goed?

Een wielmerk van een Chinese fabrikant, producten gemaakt in China worden Chinese carbonwielen genoemd. In de afgelopen jaren, zijn vermogen is geëvalueerd, en vooral, zijn overweldigende kosten prestaties heeft opgedaan enthousiaste steun. De kwaliteit van Chinese carbon wielen van betrouwbare fabrikanten is betrouwbaar.

Hoeveel kosten carbon wielen?

De meeste kosten tussen de 1.000 en 1.200 dollar, met enkele uitschieters die iets meer kosten. Onze belangrijkste criteria voor deze lijst? Elke wielset moet zowel in 29- als 27,5-maten verkrijgbaar zijn en een binnenbreedte van ongeveer 30 millimeter hebben.

Kunnen carbonvelgen worden gerepareerd?


Citaat uit video: Ja.

Waarom exploderen carbon wielen?

Oververhitte carbonvelgen leiden tot gevaarlijke klapband
Het probleem wordt toegeschreven aan carbon clincher velgen die hitte overdragen op de dunne latex binnenbanden, waardoor deze ofwel zodanig uitpuilen dat ze de door hitte zacht geworden carbon velg vervormen, of gewoon exploderen – met als gevolg dat de band van de velg wordt geblazen.

Hoe onderhoud je carbonvelgen?

Bij normaal gebruik reinigt u uw velgen en remblokken om de 3-4 maanden of zo vaak als nodig is. Vuil kan van vele bronnen komen. Het ontstaat meestal wanneer je remblokken op de velg aanbrengt, of je nu op aluminium of carbon velgen rijdt.

Maken carbonvelgen een verschil?

Een carbonwiel is vaak veel lichter en stijver dan een vergelijkbaar aluminiumwiel. Dit maakt carbon een populaire optie voor high-performance wielen. Veel wedstrijdrijders en racers kiezen voor carbon omdat het gewicht en de stijfheid de acceleratie en het rijgedrag van de fiets verbeteren.

Breken carbon spaken gemakkelijk?

Maar koolstofvezel heeft minder zijdelingse impact dan stalen spaken, dus zullen koolstofvezel spaken eerder breken wanneer ze zijdelings worden geraakt dan stalen spaken. Sommige mensen zeggen dat dit het grootste nadeel is. In feite is duur geen nadeel, per slot van rekening zijn de productiekosten en de ontwikkelingskosten van de technologie hoger.

Waarom is koolstofvezel zo duur?

Het maken van koolstofvezel is een zeer gespecialiseerd proces. Om die reden kan niet zomaar iedereen aan de slag als koolstofvezelfabrikant. De machines die nodig zijn voor de productie van koolstofvezel zijn ook zeer geavanceerd. Deze machines kunnen duizenden dollars kosten, wat de prijs van het eindproduct opdrijft.

Zijn carbon wielen veilig?

Carbon velgen zijn alleen voor wedstrijden. Carbon velgen zijn niet veilig bij het remmen op lange afdalingen omdat ze smelten. Carbon velgen zijn niet zo sterk als aluminium velgen. Carbon velgen hebben slechte remprestaties in vergelijking met aluminium velgen.

Zijn Alex velgen van carbon?

Voor het ultieme in lichtgewicht prestaties biedt Alexrims Wheels onze volledig carbon ALX845D wielset aan.

Waar worden Tokyo wielen gemaakt?

Thailand
James realiseert zich dat de enige manier om de volgende generatie goedkope, hoogwaardige Tokyowheels te maken, de bouw van een nieuwe eigen autofabriek in Thailand is.

Maken carbon wielen echt een verschil?

Niet echt. Er is ook een grote verandering in het rijgevoel. Carbonvelgen zijn over het algemeen stijver. Stuggere velgen voelen energieker aan, geven je meer steun in de bochten en zorgen ervoor dat je een levendiger rijgevoel krijgt.

Is het de moeite waard om te upgraden naar carbon wielen?

De grootste aantrekkingskracht van het upgraden naar een koolstofvezel velg is het aerodynamische voordeel ten opzichte van een aluminium velg met kokerprofiel. Er zijn genoeg windtunnelgegevens (als je het wilt geloven) van de toonaangevende fabrikanten die aantonen dat carbon wielen de luchtweerstand aanzienlijk verminderen.

Hoeveel gewicht bespaar je met carbon wielen?

Daarentegen profiteerde de composietversie van dat wiel onmiddellijk van een gewichtsbesparing van 300 g. Twintig jaar later hebben carbonvelgen nu hogere velgen en kunnen ze minder dan 1.500 gram wegen (vooral die met buisvelgen), terwijl de lichtste velgen ver onder de 1.000 gram zitten.

Zijn koolstofvezel velgen de moeite waard?

Voor- en nadelen van koolstofvezel wielen
Sneller- De lichtere wielen draaien sneller. Efficiënter- Het kost minder energie om op lichtere en stijvere wielen te rijden. Betere aerodynamica- Carbonvelgen kunnen in diepe aero-vormen worden gegoten. Carbonvelgen blijven langer mooi- De stijve velgen behouden hun vorm goed omdat de toleranties kleiner zijn.

Hoeveel kost een carbon velg?

Maar de prijskaartjes van koolstofvezel wielen – zowel hybride als composiet – hebben ze buiten het bereik van veel consumenten gehouden. Met de meest betaalbare geprijsd op meer dan $ 10.000 voor een set, zijn de wielen waarschijnlijk alleen te vinden op zeer high-end sportwagens en luxe voertuigen.

Waarom exploderen carbon wielen?

Oververhitte carbonvelgen leiden tot gevaarlijke klapband
Het probleem wordt toegeschreven aan carbon clincher velgen die hitte overdragen op de dunne latex binnenbanden, waardoor deze ofwel zodanig uitpuilen dat ze de door hitte zacht geworden carbon velg vervormen, of gewoon exploderen – met als gevolg dat de band van de velg wordt geblazen.