Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Krakend geluid bij het trappen [audio clip meegeleverd]

4 min read

Gevraagd door: Allan Jefferson

Piepen en kraken:
Deze veel voorkomende geluiden zijn meestal te wijten aan DIRECTE of DRY lagers. Vaak zul je merken dat na een tijdje rijden op je motor of in zware omstandigheden deze geluiden de kop opsteken. Gebieden om te controleren of je deze geluiden hoort zijn: Crankstel / trapas.

Waarom kraakt mijn cassette?

De cassette kan ook lawaai maken als hij niet goed gemonteerd is. Als de cassette niet positief en met het juiste koppel is gemonteerd, kan hij loskomen en kraken op de freehub body. Vaak is een beetje vet of montagepasta tussen de freehub en de cassette voldoende.

Hoe voorkom ik dat mijn fiets headset kraakt?

Citaat uit de video: Het beste is om de hele klok te controleren. Ik ga het wiel eruit halen, de as eruit halen en alles goed strippen. En schoonmaken en opnieuw invetten. Ik ga ook het balhoofd doen. En neem

Hoe repareer je krakende pedalen?

Gewoon de pedalen verwijderen, de schroefdraad van zowel de pedalen als de crankarm schoonmaken, en opnieuw monteren met een nieuw laagje vet. Ook de schoenplaatjes kunnen kraken. Veeg zowel de schoenplaatjes als de pedalen schoon met een natte doek, en spuit beide in met een licht laagje siliconenspray of meubelpolish op wasbasis.

Hoe weet ik of mijn trapas aan vervanging toe is?

Citaat uit de video: Veranderingen zullen waarschijnlijk in gevaar komen. Ook. Maar als hij alleen maar geluiden maakt. Misschien moet het gewoon uit elkaar gehaald worden, schoongemaakt en onderhouden, opnieuw ingevet en teruggeplaatst.

Hoe klinken losse spaken?

Spaken bewegen vaak bij elke wielomwenteling onder uw lichaamsgewicht. Dit kan een tik- of klikgeluid veroorzaken, afkomstig van de plaats waar de spaken elkaar kruisen. Knijpen in paren gekruiste spaken op zijn voorwiel veroorzaakte zeker tikkende geluiden.

Waarom kraakt mijn MTB?

Citaat uit de video: Je hoort de kreek. Daar. Dit wordt meestal veroorzaakt door droge of onverzorgde lagers. Soms is het gewoon een geval van achteruitgang in het balhoofd. En dat zal het gekraak doen verdwijnen, maar andere keren…

Citaat uit de video: Controleer ook de bevestigingsbout, afhankelijk van je type trapas. Neem ook de trapas cranks. Beweeg ze heen en weer en voel of er enige beweging is die erop wijst dat de trapas

Hoe weet ik of mijn balhoofdlagers versleten zijn?

Laat het voorwiel een paar keer van de grond stuiteren: een ratelend geluid wijst erop dat het balhoofdstel los zit. Als het stuur in het midden blokkeert en recht wijst, zit het te strak of zijn de lagers sterk versleten.

Moet ik de balhoofdlagers invetten?

De balhoofdlagers zijn een van de meest voorkomende punten om te smeren en het is raadzaam om naast het smeren van de lagers ook de vorkkroon en in het frame waar ze zitten te smeren, evenals de rest van de stuurdelen, maar u moet oppassen dat u de stuurbuis niet smeert op het punt waar de stuurpen zit.

Waarom kraakt mijn trapas?

Meestal is de echte oorzaak een loszittende kettingbladbout – draai die vast en de meeste kraken zullen verdwijnen. Nadat je de kettingringbouten hebt gecontroleerd en als je het geluid nog steeds hoort, kijk dan naar je pedalen, crankbouten, zadelpen en zadel. Door deze eerst te controleren, bespaar je een uur graven in je trapas.

Hoe vaak moet je de trapas invetten?

Ongeveer drie maanden is normaal gesproken voldoende tijd, zelfs in de beste omstandigheden, om vuil in de kleine openingen en contactpunten rond het crankstel en de trapas te krijgen.

Hoe lang moet een trapas op een fiets meegaan?

Wat betreft een trapas, aan de lage kant, misschien 5000 mijl. De basis Shimano die de meeste mensen gebruiken (UN51/55/gelijkwaardig) kan redelijkerwijs 10k+ mijl verwachten. Maar soms heb je pech en krijg je een trapas die misschien 500 mijl meegaat.

Hoe repareer je een luidruchtig fietspedaal?

Citaat uit de video: Als uw pedalen al een lange tijd meegaan is het'mogelijk dat de lagers moeten worden gesmeerd of vervangen, het beste door uw monteur. Of u kunt het pedaal helemaal vervangen.

Kunnen pedalen kraken?

#5 Klemloze Pedalen
Of je nu Shimano’s, Looks, Speedplays of een ander pedaalsysteem hebt, ze kunnen en zullen allemaal kraken. De belangrijkste oorzaak van krakende pedalen is dat ze niet strak genoeg in de crankarm zijn geschroefd.