Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Achterasmaat voor wielset, compatibel met zowel 142mm steekas als 135mm snelspanner?

5 min read

Gevraagd door: Megan Whaley

Past een 142mm naaf op een 135mm frame?

Geregistreerd. Nee. Zoals het nummer suggereert, 142mm is 7mm breder dan de uitvaleinden van je frame. De Surge is 135x10mm, dus je moet een normale quick release of 10mm bout hebben, 142x12mm past gewoon niet.

Zijn snelspanners en steekassen uitwisselbaar?

Terwijl vrijwel alle QR-skewers onderling uitwisselbaar zijn, zijn er veel verschillende soorten steekassen. Dus hoe onderscheid je een QR van een steekas? De eenvoudigste manier is door naar de as zelf te kijken. Een QR is slechts 5 mm in diameter, terwijl steekassen veel dikker zijn.

Hoe weet ik welke maat as ik nodig heb?

De afstand tussen uw frame of vork
Bij een steekas voor wordt dit gemeten van de binnenkant tot de binnenkant van uw vork. Voor een steekas achter wordt dit gemeten van de binnenkant tot de binnenkant van uw frame bij de drop-outs. De O.L.D.

Welke maat heeft mijn quick release as?

Een quick release wiel heeft een holle as, 9 mm diameter vooraan en 10 mm achteraan, met een spies van 5 mm diameter die erdoor gaat.

Wat betekent 12×142?

12 mm is de asdiameter, 142 mm verwijst naar de totale schouderbreedte van de naaf (eindkap tot eindkap) Cassette en schijfrotor staan in exact dezelfde verhouding tot de middellijn van de naaf als een standaard 135 mm QR-naaf.

Wat is een boost MTB vork?

Wat is Boost? Boost is het nieuwste en beste assenplatform dat alle fabrikanten van mountainbikeframes en -vorken gebruiken. Boost verbreedt de achteras met 6 mm en de vooras met 10 mm. Dus wat doet Boost voor jou? Een bredere as betekent dat de afstand tussen de flenzen van je naaf vergroot kan worden.

Hoe zet ik mijn as om naar quick release?

Citaat uit de video: Dit is vrij eenvoudig te installeren. Als het's een te strakke pasvorm heeft kun je een beetje vet. Zet. Het zit anders rond die o-ring. Je moet het gewoon in de naaf doen.

Hoe zet ik mijn as om naar quick release?

Citaat uit de video: En deze ringen passen hier perfect op, net als op de kop en de kegel. En dan schuif je het gewoon in het frame. Doe je snelsluiting erdoor en draai hem vast.

Zijn alle snelspanners even groot?

In het algemeen is het antwoord nee. Niet alle spiezen zijn compatibel met alle quick release wielen. Er zijn verschillende diameters en breedtes van spaken. Met name veel downhill-fietsen hebben sterkere spaken, die een veel grotere diameter hebben om duurzamer te zijn.

Hoe meet je een achteras?

Citaat uit de video: Met de semi float een sleutel ga je je meetlint nemen vanaf de buitenkant van de flens.

Zijn alle steekassen hetzelfde?

Die informatie is goed, maar niet alles wat we nodig hebben. steekassen variëren in lengte, breedte, type zitting (is het uiteinde kegelvormig of plat?) en schroefdraadafstand/lengte. Hij wordt rechtstreeks in het frame of de vork geschroefd, dus moet de steekas de juiste afstand tussen de draden (schroefdraadafstand) hebben als de fiets.

Hoe pas je doorgaande assen?

Citaat uit de video: Als je de afgewerkte positie van de hendel moet veranderen. U kunt het asnet aanpassen als de asmoer een borgkap heeft gebruik dan een kleine inbussleutel om de schroef en de plaat te verwijderen.

Wat is een 135 en 142 naaf?

De Jones 135/142-F naaf. Deze naaf werkt met de Jones Plus (Thru-Axel) Truss vork. De 15mm as eindkappen zijn voorgemonteerd (de 135mm x 9mm quick release eindkappen zijn inbegrepen in de doos). Deze naaf kan worden omgezet van 15mm x 142mm doorgaande as naar 135mm x 9mm quick release as.

Welke maat is een boost achteras?

12 x 148mm
Boost steekassen
Boost naven gebruiken 15 x 110mm voor en 12 x 148mm achter. Dit betekent dat de naafflenzen verder uit elkaar kunnen worden gezet om de laterale stijfheid van het wiel te vergroten, maar het maakt Boost onverenigbaar met alle oudere standaarden.

Hoe bepaal je de schroefdraadafstand van een steekas?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Kun je een steekas gebruiken op een quick release vork?

Citaat uit de video: Daarmee kun je een snelspanner gebruiken. Op een steekas. Wiel. Het werkt heel simpel, ik weet dat sommige andere merken deze maken. Het enige wat je moet doen is deze adapter in de naaf schuiven.

Kun je een QR naaf omzetten naar een steekas?

Als het een voornaaf is en je vork gebruikt een QR, kun je een nieuwe steekasnaaf kopen en een adapter waarmee je een steekasnaaf in een QR-vork kunt gebruiken. Ongeveer 15 dollar voor de adapter. Dit geeft een fractie meer stevigheid, maar als je later van vork verandert, kun je een vork met steekas kopen.

Kun je een QR frame omzetten naar een steekas?

Het is niet mogelijk een QR-frame om te bouwen naar steekassen zonder de uitvaleinden ingrijpend te wijzigen. Het is mogelijk om een steekas aan de voorkant te monteren, maar dan moet je een vork kopen die gemaakt is voor steekassen. 15×100 betekent dat het een 15mm steekas voornaaf is met 100mm tussenruimte.

Is mijn fiets quick release of doorgaande as?

Heb je velgremmen, dan heb je een snelspanner. Als je schijfremmen hebt, heb je waarschijnlijk steekasspanners. Als je een schijfrem hebt die ouder is dan 2019, heb je misschien een snelspanner, maar racefietsen met schijfremmen van tegenwoordig hebben meestal een steekas.

Moet je de as invetten?

Door de schroefdraden in te vetten voorkom je niet alleen roest en corrosie, je maakt het ook een stuk veiliger en gemakkelijker om je wielen te verwijderen en te monteren. Het aanbrengen van vet op de assen zelf is minder belangrijk, omdat je wielen op de lagers draaien.

Zijn alle steekassen hetzelfde?

Die informatie is goed, maar niet alles wat we nodig hebben. steekassen variëren in lengte, breedte, type zitting (is het uiteinde kegelvormig of plat?) en schroefdraadafstand/lengte. Hij wordt rechtstreeks in het frame of de vork geschroefd, dus moet de steekas de juiste afstand tussen de draden (schroefdraadafstand) hebben als de fiets.