Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is zwenkgras goed voor gazons?

3 min read

Rood zwenkgras (Festuca rubra) Als je droomt van een gazon met zeer fijne graszoden, dan is rood zwenkgras de ideale keuze. Deze grassoort zal je verrassen met een bijzonder fijn blad en een mooie, dichte groei. Daarnaast maakt rood zwenkgras ook indruk met zijn soberheid als het gaat om bemesting en waterbehoefte.

Wat is het verschil tussen graszoden en grasmatten?

Het enige verschil tussen deze twee technieken is de prijs, de aanlegtijd, en de snelheid van resultaat. Het prijsverschil tussen graszoden en grasmatten is dan aanzienlijk. Ook de periode van het jaar kan meespelen in de keuze voor graszoden of grasmatten.

Waarom kale plekken gazon?

Kale plekken ontstaan vaak na de winterperiode. Door de kou sterven de grasplantjes af. Soms ontstaan er plekken door het verticuteren, of doordat je net mos hebt verwijderd. Maar kale plekken kunnen ook veroorzaakt worden door insecten die de grasplanten eten.

Welk graszaad voor schaduw?

Struisgras

Sport & Speel Graszaad Schaduw graszaad
Engels Raaigras 60% 40%
Roodzwenkgras 35% 40%
Veldbeemdgras 5% 10%


Wat is de prijs van grasmatten?

Graszoden leggen prijs

Aantal Prijs
30 m² tot € 10,50 per m²
50 m² tot € 9,50 per m²
100 m² tot € 8,50 per m²
200 m² tot € 8,00 per m²

Wat kost het om graszoden te laten leggen?

De gemiddelde kosten voor het leggen of zaaien van gras liggen tussen de €0,25 en €20 per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en manuren. Het kan ook zijn dat de hovenier rekent met een uurtarief. Het uurtarief van een hovenier ligt tussen de €35 en €50 per uur.

Hoe kale plekken inzaaien?

Hark de grond van de kale plekken een beetje los en verwijder het oude gras. Vul gaten en putten met grond of bodemverbeteraar, bijvoorbeeld Vivimus Gazon. Vervolgens ga je de kale plek inzaaien, niet te zuinig. Hark het zaad lichtjes in.

Hoe putten in gazon herstellen?

In de kuilen kan een mengsel van zand en fijne compost aangebracht worden. Verder wordt het gazon bemest met een gazonmeststof, en worden in april de kale plekken de plekken waar grond aangevuld is bijgezaaid met graszaad. Bij voorkeur wordt daarbij hetzelfde mengsel gebruikt dat ook bij de aanleg is toegepast.

Hoe moet je bijzaaien?


watch

Wat kost 100 m2 graszoden?

Kosten graszoden leggen

Oppervlakte graszoden leggen Prijs per m²
51 tot 100 8,50
7,50
201 tot 400 m² 6,50


Hoeveel kosten grasmat per m2?

Je mag rekenen op gemiddeld € 5 per m² (incl. btw & arbeidskosten) voor het inzaaien van gras. Voor het plaatsen van graszoden betaal je € 8 à 11 per m² (incl. btw & arbeidskosten).

Wat kost Sportgras?

Er zijn verschillende grassoorten zoals sportgazon, siergazon, speelgazon, … De prijzen van de verschillende soorten liggen dicht bij elkaar waardoor het effect op de uiteindelijke prijs amper merkbaar is. De gemiddelde prijs is 10 euro per kg (zonder arbeidskosten).

Wat is Herstelgazon?

Aveve Herstelgazon is specifiek geschikt voor het herstel van oudere of beschadigde gazons (kale, bruine plekken) zonder omspitten. Ook doorzaai in bestaande gazon is mogelijk. Dit mengsel bevat snelkiemende zaden met een coating waardoor vogelvraat voorkomen wordt.

Hoeveel kost een synthetisch voetbalveld?

Is natuurlijk gras een langdurige oplossing?

Soort sportterrein Natuurlijk Synthetisch
Bespeelbare uren per jaar 400 uur Onbeperkt
Bespeelbaar tijdens de vriesperiode Beperkt Enigszins beperkt
Kosten en onderhoud
Installatiekost 120 – 180.000 € 400 – 500.000 €

Wat kost een kunstgrasvoetbalveld?

Voetbal kunstgras

Prijs per stuk: €24,50
U heeft er nodig: 0 stuks
Prijs € 0,00


Wat kost 15 vierkante meter kunstgras?

De kosten kunstgras aanleggen zijn afhankelijk van de soort kunstgras die je kiest, de ondergrond en het zelf aanleggen of niet.Kosten kunstgras laten aanleggen.

Soort Prijs per m²
Het laten leggen van kunstgras (exclusief materiaal) €10-€15
Ondergrond leggen vanaf €7,50

Wat kost 100 m2 kunstgras?

Kunstgras leggen á € 7,50 per m²

Aantal Prijs
0 m² tot Vast tarief € 190,00
21 m² tot € 8,50 per m²
51 m² tot € 7,50 per m²
101 m² of op aanvraag