Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe weet ik welke maat zwembad ik moet kopen?

4 min read

Wat is een goede maat zwembad?

Wij raden aan om een zwembad te kiezen van minimum 4 meter breed en 8 meter lang. Een te smal zwembad zal ervoor zorgen dat kinderen niet meer veilig kunnen springen of duiken in het water. Heb je geen kinderen dan kan een smal maar lang zwembad ideaal zijn om lange afstanden te zwemmen.

Welk merk is beter Intex of Bestway?

Het eindoordeel. Zoals je kan zien hebben beide merken een grote collectie aan verschillende zwembaden van goede kwaliteit. Hoewel een Bestway zwembad vaak goedkoper is, lijkt de kwaliteit ook iets minder dan een Intex zwembad. Alle zwembaden zijn makkelijk op te zetten.

Hoe diep moet een zwembad zijn om te kunnen zwemmen?

Maximale diepte van een zwembad

Er zijn goede redenen om de diepte van een privé zwembad niet meer te laten zijn dan anderhalve meter. Denkt u bijvoorbeeld aan veiligheid. Als de diepte van een zwembad in de tuin 1,5 meter bedraagt, kunnen de meeste volwassen en oudere kinderen veilig staan.

Hoe kies ik het juiste zwembad?

Hou je van groen water en ben je een natuurmens, dan kan eventueel een zwemvijver de beste oplossing zijn. Heb je weinig tijd en wens je snel een zwembad in de achtertuin te plaatsen, kies dan voor een polyester inbouwzwembad. Ben je een liefhebber van natuurlijke materialen, dan kan je kiezen voor een houten zwembad.

Wat is de lengte van een wedstrijdzwembad?

Een Olympisch zwembad dient te voldoen aan gestandaardiseerde afmetingen, zodat deze groot genoeg zijn voor het houden van internationale wedstrijden. Dit type zwembad wordt dan ook o.a. gebruikt op de Olympische spelen, waarbij de wedstrijdafstand 50 meter (164.0 feet) is in lengte.

Hoe breed is een 25 meter zwembad?

De naam staat voor de afmetingen van het bad, 25 meter lang bij 21 meter breed (een 8-baans 25 meter bad). Gewoon zwemmen staat voor het feit dat je er ‘gewoon’ kunt zwemmen.

Wat is het verschil tussen Intex Prism frame en metal frame?

Een soortgelijke constructie als het metalen frame, het Prism Frame is gemaakt van een stijlvolle, duurzame 3-laags voering op sterke gepoedercoate stalen buizen. Voor extra stabiliteit houdt een verstevigingsband dit zwembad en het frame stevig op hun plaats.

Welk Intex zwembad kiezen?

Het kiezen van de juiste Intex zwembad begint bij het kijken naar je eigen tuin. Kies een gedeelte van je tuin uit dat zoveel mogelijk waterpas is en bepaal voor jezelf wat de maximale grootte mag zijn en of dat de aangewezen plek beter geschikt is voor een rond of rechthoekig Intex zwembad.

Hoe lang gaat een Intex zwembad mee?

Hoe lang gaat een Intex Ultra Frame Zwembad mee? Buitenzwembaden kunnen heel lang meegaan als ze goed worden onderhouden, en de meeste eigenaren van buitenzwembaden melden dat ze een zwembad hebben dat meer dan vijf jaar meegaat voordat ze een nieuw zwembad hebben gekocht.

Waar op letten bij Bouw zwembad?

De grootte van het zwembad zal voornamelijk afhangen van je budget, maar ook van de ruimte die je hebt. Een groter zwembad levert je natuurlijk meer zwemplezier op, maar er is ook een keerzijde aan die medaille. Zo kost een groter zwembad natuurlijk meer. En bovendien is een groter zwembad moeilijk om te onderhouden.

Welke hoogte zwembad?

Afhankelijk van je situatie bepaal je welk type zwembad het beste in jouw tuin past. Heb je bijvoorbeeld kinderen is het raadzaam om te letten op de hoogte van het zwembad. Intex zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende hoogte, bijvoorbeeld 51cm, 76cm , 107cm, 122cm en 132cm.

Wat kost het om een zwembad aan te leggen?

Denk aan het bouwklaar maken van je tuin en het gat (750 euro), betonvloer (800 euro), bouwmateriaal huren (1.000 euro) en ga zo maar door. Het zwembad laten aanleggen kost al gauw 20.000 tot 30.000 euro (inclusief zwembad). Tip: stel vooraf een budget op en vraag bij diverse partijen offertes op!

Wat kost een zwembad in de tuin per jaar?

Reken op een kost van 300 tot 400 euro per jaar. Hoe beter je het zwembad onderhoud, hoe lager deze kosten zullen zijn. Ook bij slecht weer verandert de waterkwaliteit en moet je producten toevoegen. Enkel in de winter dien je weinig tot geen producten te gebruiken.

Wat kost een zwembad in huis?

De prijs van een zwembad thuis begint vanaf 24.000 euro en kan snel oplopen tot 100.000 euro of meer. Gemiddeld zal een zwembad tussen 35.000 en 50.000 euro kosten. Alleen al de benodigde apparatuur zal vanaf 2.400 euro kosten.

Wat kost een zwembad laten bouwen in Spanje?

Rekening houdend met dit alles, liggen de gemiddelde kosten voor de bouw van een zwembad in Spanje gewoonlijk tussen 10.000 en 13.000 euro exclusief BTW(IVA). Dit zal allemaal afhangen van de grootte en het model.

Wat kost onderhoud zwembad in Spanje?

Zwembad en tuinonderhoud: ook sterk afhankelijk van grootte zwembad en tuin, verhuur object of niet maar veelal rond de 75-100 euro per maand voor zwembad onderhoud/schoonmaken en chemicaliën, en voor tuin tussen de 125 en 250 euro want er zijn onderhoudsvriendelijke tuinen en meer intensief bewerkbare tuinen.

Wat kost een zwembad van 8×4?

Voor een groter formaat van 8 op 4 meter leg je gemiddeld tussen de 7000 à 8000 euro neer (excl. plaatsing). De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort en de grootte van het zwembad.