Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is het veilig om een spacer te gebruiken die tot boven de stuurbuis reikt?

4 min read

Gevraagd door: Danecia Murphy

Totaal prima. Als de stuurpen ruim boven de stuurpen zou zitten, zou je een probleem hebben, maar een spacer met een groot gat zou geen probleem moeten zijn.

Kan ik spacers boven mijn stuurpen plaatsen?

U moet altijd enige lengte van de stuurbuis boven de stuurpen laten en een afstandhouder boven de stuurpen plaatsen, zodat de gehele stuurpenklem om een cilinder met constante diameter wordt geklemd.

Heb je een spacer nodig onder de steel?

Er is geen reden voor problemen omdat er geen spacers onder de stuurpen zitten. Ik heb vier seizoenen lang op twee verschillende fietsen op die manier gereden. Je ziet altijd foto’s van professionele fietsen die zo zijn afgesteld. Het is verstandig, maar niet absoluut noodzakelijk om een spacer van 2,5-5 mm boven op de stuurpen te plaatsen.

Hoeveel ruimte moet er zijn tussen stuurbuis en bovendop?

Het is niet aanbevolen om meer dan 5 mm ruimte te hebben tussen de bovenkant van de stuurpen en de bovenkant van de stuurbuis. Stap 4 – Installeer de bovenkap van het balhoofd, draai de voorspanningsbout met de klok mee om het balhoofd vast te zetten en de onderdelen samen te drukken.

Verhoogt het verwijderen van spacers het bereik?

Simpel gezegd: hoe meer spacers je gebruikt, hoe meer je de reach verkleint. De vermindering hangt af van de balhoofdhoek, die meestal verschilt naargelang de grootte van de fiets. Kleinere frames hebben meestal een slappere HA, zodat het effect groter is dan bij grotere frames.

Wat doen spacers?

Balhoofdset spacers zitten op de stuurbuis van de vork en helpen de balhoofdlagers voor te belasten tijdens het afstellen. Over het algemeen hebben de meeste fietsen 20 tot 30 mm spacers die vrij boven of onder de stuurpen kunnen worden bewogen.

Welke lengte stuurbuis heb ik nodig?

Je stuurbuis moet lang genoeg zijn om rekening te houden met je balhoofdbuislengte, plus de stapelhoogte van je balhoofd, plus de hoogte van je stuurklem, plus eventuele spacers die je van plan bent te gebruiken, min ongeveer 3 mm. Het plaatsen van spacers onder de stuurpen is optioneel.

Wat is stapelhoogte op een fietsstuurpen?

De stapelhoogte is de verticale ruimte die het balhoofd inneemt. Bij een conventionele vork met schroefdraad is de stuurbuis iets langer dan de balhoofdbuis.

Wat is de as-tot-kroon lengte?

Axle-to-Crown Length is de meest gebruikelijke methode om de vorklengte op moderne fietsen te specificeren, gemeten in een directe lijn van de vorkkroon naar de as. Voor verende fietsen kan deze lengte zijn: “Unsagged” Axle-to-Crown van de volledige, niet-gecomprimeerde vorklengte.

Wat doet een kroonrace?

Wat doet hij? De kroonsteen is de centrale buffer tussen het lager, de vork en de balhoofdbuis. Hij scheidt elk van deze essentiële onderdelen van de voorkant, zodat elk onderdeel onafhankelijk kan draaien terwijl je de fiets door de bochten stuurt.

Zal 10 mm kortere stuurpen een verschil maken?

Zelfs een verandering van 10 mm in de lengte van de stuurpen kan een enorm verschil maken”, zegt Jez Loftus, bike fit specialist voor Trek. Besef ook dat geen enkele aanpassing elkaar uitsluit.

Wat is de invloed van de hoogte van de steel op het rijgedrag?

De lengte van de stuurpen is een van de factoren die, samen met de balhoofdhoek en de vorkhelling, het rijgedrag van een fiets beïnvloeden. In het algemeen resulteert een kortere stuurpen in een sneller rijgedrag, terwijl een langere stuurpen resulteert in een langzamer, meer voorspelbaar rijgedrag.

Verhoogt stampen het bereik?

Het effect op de reikwijdte zou in principe te verwaarlozen zijn. Gebruik een stuurpen niet omdat het er cool uitziet, maar als je die positie kunt gebruiken en wilt profiteren van het aerodynamische voordeel dat een lagere positie biedt.

Heb ik spacers nodig op mijn headset?

Simpel gezegd stellen headset spacers je in staat de hoogte van je stuur gemakkelijk aan te passen, wat een essentieel onderdeel is van de fietsfitting voor BMX-, MTB- en wegrenners. In het specifieke geval van de laatste (wegwielrennen) is de juiste stuurhoogte essentieel voor comfort en prestaties.

Hoe beïnvloedt de hoogte van het stuur het rijgedrag?

Bij klimmen met een te hoog stuur is het moeilijk om voldoende naar voren te scharnieren om het voorwiel op de grond te houden op steile hellingen, zelfs wanneer je je gewicht helemaal naar voren hebt geschoven op het zadel.

Zijn stuurverhogers veilig?

Beïnvloeden stuurverhogingen het rijgedrag? Sturen zijn ontworpen om het algemene ontwerp van de fiets op zijn plaats te houden terwijl je rijdt. Daarom hebben stuurverhogers wel degelijk invloed op het rijgedrag, omdat hun positie rechtstreeks van invloed is op de verdeling van de massa en de fiets, maar je ziet het waarschijnlijk niet.

Kan een fietsstuur te hoog zijn?

Je stuur moet ongeveer 1 of 2 centimeter hoger zijn dan je zadel, want te hoog kan ook problemen veroorzaken. Het moet dus hoog genoeg zijn om zonder stress te kunnen afdalen, maar toch laag genoeg om te kunnen klimmen zonder te veel voorover te leunen.