Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Door heup- en knieproblemen moet ik mijn zadel een paar centimeter verder naar achteren plaatsen. Is er een beugel beschikbaar?

5 min read

Gevraagd door: William Mansoor

Hoe weet ik of mijn zadel te ver naar achteren staat?

Hieronder staat een lijst met mogelijke tekenen dat je zadel te ver terug is:

 1. Pijn achter in beide knieën (pijn in één knie is een teken dat je zadel te hoog is)
 2. Voeten worden gevoelloos (van "teen" de pedalen)
 3. Bovenste hamstringpijn in beide benen.
 4. Quads hebben alleen het gevoel dat ze aan klimmen werken terwijl je meer naar voren op de stoel zit .
 5. Hoe ver moet je zadel naar achteren?

  Zadelpositie: Regels voor profs
  ‘De UCI heeft haar “vijf achter” regel [de neus van het zadel moet minimaal 5 cm verder naar achteren staan dan het midden van de trapas], en als je krachtiger wilt zijn wil je waar mogelijk tot aan die regel lopen. En niet alleen naar voren, maar ook hoger, om de heuphoek te vergroten.

  Hoe ver moet het zadel achter de trapas staan?

  Hier volgen enkele indicatieve gegevens: de punt van het zadel moet minstens 4 cm achter de trapas, de cranks, vallen. Dit is niet alleen een biomechanisch gegeven, maar maakt ook deel uit van het UCI-reglement.

  Hoe zet je een zadel terug?


  Citaat uit de video: Ze zitten verder naar voren op de stoel. Dus de effectieve zitting setback of de effectieve. Bekkenpositie ten opzichte van de centerlijn van de crank.

  Wat gebeurt er als je zadel te ver naar voren staat?

  Kantel het te ver naar voren en je kunt naar voren glijden op het zadel. Nogmaals, dit brengt je zitbeenderen uit het optimale gebied van het zadel, terwijl het ook je vermogen in gevaar kan brengen. Het kan ook ongemak veroorzaken door extra druk op uw perineum, armen, polsen en handen.

  Wanneer moet ik mijn zadel terugzetten?

  De zadelafstand bepalen
  Zet het zadel naar voren of naar achteren zodat je knie zich boven de pedaalas bevindt wanneer de crank in de stand “3 uur” staat. Ook dit is een goed uitgangspunt, waarna u uw schoenplaatjes naar voren en naar achteren kunt bijstellen. Voel met uw duim de bal van uw voet aan de binnenkant van uw schoen.

  Hoe krijg ik mijn fietszadel verder naar achteren?

  Citaat uit de video: Je'gaat hier onder kijken en het'gaat bij veel fietsen met een inbussleutel die je omhoog kunt luisteren en je zou het zadel naar voren en naar achteren kunnen schuiven.

  Hoe bepaal je de zadelpositie?

  Plaats uw hiel op het pedaal en trap achteruit om de zes uur positie te bereiken. Uw knie moet volledig recht zijn. Als uw knie nog steeds gebogen is, moet u de hoogte verhogen, telkens in kleine stappen, en als uw hiel het contact met het pedaal verliest, moet u het zadel verlagen.

  Hoe voorkom ik dat mijn knieën pijn doen tijdens het fietsen?

  Om knieblessure te voorkomen tijdens het fietsen, kan een persoon:

  1. de afstand van het zadelpedaal op hun fiets aanpassen.
  2. Zorg ervoor dat hun zadel zich in de juiste positie bevindt.
  3. Draag geschikte schoenen voor fietsen.
  4. Verhoog fietstraining geleidelijk.
  5. Warm je grondig op voor fietsen.
  6. Voer rek- en flexibiliteitsoefeningen uit.
  7. Wat gebeurt er als het zadel te laag is?

   Een te laag zadel betekent meestal dat de heuphoek tussen de romp en het bovenbeen op de top van de slag beperkt is, waardoor het vermogen om kracht te genereren verder afneemt. En als er kracht wordt gegenereerd, wordt een deel daarvan overgebracht naar de knie in plaats van naar de voet, en dat is een veel voorkomende oorzaak van voorste kniepijn.

   Waarom blijf ik naar voren glijden op mijn zadel?

   De voorwaartse positie betekent dat je meer druk uitoefent op de pedalen om te compenseren voor het ontbreken van het juiste gewicht op het zadel. Naar voren schuiven betekent ook dat je op het smalste gedeelte zit. Met zo weinig steun; bouwt de druk zich op, wat gevoelloosheid veroorzaakt rond je gevoelige delen.

   Waar moet ik zitten op het fietszadel?

   Citaat uit de video: Похожие запросы

   Staat uw zadel te ver naar voren of naar achteren?

   Tekenen dat het zadel te ver naar voren staat. Als je zadel te ver naar voren staat, gebruik je je bovenlichaam te veel, wat spanning veroorzaakt in je schouders en armen en pijnlijke handen. Je kunt een snellere cadans hebben, maar je zult de neiging hebben om achterover te leunen op het zadel bij beklimmingen.

   Waar moet een zadel op een paard worden geplaatst?

   Citaat uit de video: Het zadel past bij de meeste paarden zo direct achter het schouderblad dat het schouderblad aanvoelt als een grote bult onder de schoft.

   Waar moet een zadel zitten?

   Je zadel past precies goed als het vlak op de rug van je paard ligt en de spijlen van de boom niet knellen. De voorkant van je zadel moet zich achter het schouderblad van je paard bevinden en hem bewegingsvrijheid geven.

   Waar moet een zadel op een paard passen?

   Voel de ribbenkast van je paard om zijn laatste rib te lokaliseren. Volg die laatste rib tot aan zijn ruggengraat, en je ziet ongeveer de locatie van de 18e wervel en het einde van de borstkas. Idealiter zou je zadel niet verder moeten reiken dan dit punt.

   Hoe weet ik mijn zadelmaat?

   Het is gemakkelijk om de zitmaat van een westernzadel te meten. Gebruik een intrekbaar meetlint. Begin het meetlint achter de zwelling en trek het over het zadel naar de voorkant van de galop. Die meting is de zitmaat.

   Waarom tilt mijn zadel aan de achterkant op?

   De meest voorkomende reden voor overmatige beweging en stuiteren aan de achterkant van het zadel heeft te maken met het paneel. Als, zoals hierboven vermeld, het paneel slecht gevlokt is, ongelijk van vorm en consistentie of te veel of te weinig gevlokt is, zal het zadel zich niet aanpassen aan de vorm van de rug van het paard en kan er beweging optreden.