Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Cassette, kettingblad, kettingcompatibiliteit

5 min read

Gevraagd door: Danecia Murphy

Hoe match je een ketting en cassetteregel?

In het algemeen zijn cassettes, kettingen en kettingbladen compatibel met elkaar bij alle fabrikanten. Je moet er alleen voor zorgen dat je een ketting en kettingbladen kiest die compatibel zijn met het aantal tandwielen in de cassette. Het aantal ringen op de crank doet er niet toe.

Passen alle kettingbladen op alle kettingen?

Zijn ze uitwisselbaar? Grotendeels wel. Zolang je ze probeert te vervangen door een kettingblad dat ontworpen is om te werken met jouw kettingset. Uw cranks hebben een specifieke bout lay-out of montage specificaties, dus je kunt niet zomaar een BMX kettingblad passen op uw triatlon fiets.

Kan ik een 12 speed ketting gebruiken op een 11 speed cassette?

Ja, een 12 speed ketting werkt prima met een 11 speed cassette. Een 12 speed ketting is smaller dan een 11 speed ketting en past dus prima tussen de aangrenzende tandwielen. Je kunt geen 11 speed ketting op een 12 speed aandrijving leggen, die is te breed en schuurt tegen de aangrenzende tandwielen.

Kan ik een 10 speed ketting gebruiken op een 11 speed cassette?

Ja. In aanvulling op de punten die Nathan maakt over de compatibiliteit met 10/11 speed, moet een nieuwe ketting in ieder geval worden gemonteerd met een nieuwe cassette.

Hoe weet je of een kettingblad compatibel is?

Een van de gemakkelijkste manieren om te bepalen welk kettingblad compatibel zal zijn met uw crank is gewoon uw merk, type, groep en type in te voeren, aangevuld met “kettingblad”, en eventueel het aantal tanden dat u wenst. U vindt het type van de crank aan de achterkant.

Is 11slash32 cassette goed voor heuvels?

Voor heuvelklimmen en bergachtig terrein adviseren wij een wegcassette zoals de 11-32T SRAM Red 22 XG1190 11 Speed Cassette (A2), of de 11-34T Shimano Ultegra R8000 11 Speed Cassette.

Werkt een 10-speed ketting op een 7-speed cassette?

10-speed derailleurs zijn niet compatibel met 7-speed cassettes en mogen niet worden gecombineerd op uw fiets. U kunt het echter wel voor elkaar krijgen als u ook de versnellingen en kettingen op uw fiets vervangt door 10-speed, maar het is niet raadzaam om onderdelen van verschillende snelheden te combineren.

Werkt een 9-speed ketting op een 7-speed cassette?

Een ketting die één maat smaller is dan standaard levert zelden problemen op. Zo kun je een “9-speed” ketting gebruiken met een 7-speed of 8-speed systeem, of een “10-speed” ketting met een 9-speed systeem.

Werkt een 8-speed ketting op een 7-speed cassette?

Een 7,1 mm brede ketting met 8 versnellingen* past op alle andere systemen (5, 6 en 7 versnellingen).

Zal een 10 speed ketting werken op een 11 speed kettingblad?

Een dubbele Shimano 10-speed crank en kettingbladen kun je echter wel gebruiken met Shimano 11-speed ketting, derailleurs, shifters en cassette.

Zal een 12 speed kettingblad werken met een 11 speed ketting?

Beknopt antwoord: Een 12-speed ketting kan werken met een 11-speed cassette. Het is echter aan te raden een Shimano 12-speed ketting te vermijden, omdat die niet goed werkt met 11-speed kettingbladen.

Werkt een 12 speed ketting met een 10 speed cassette?

-kettingen hebben dezelfde buitenmaat, de 12-speed derailleur zou smallere tandwielen hebben dan wat nodig is voor een 10-speed. -Zolang je de hoog/laag grenzen van de derailleur kunt instellen om hem op de cassette te houden zou het goed moeten zijn.

Welke kettingbladen zijn compatibel met Shimano?

Om compatibel te zijn met Shimano crankstellen, moeten kettingbladen dezelfde 110mm of 130mm BCD afmetingen hebben als Shimano crankstellen.

Kun je een Shimano kettingblad gebruiken met SRAM ketting?

Shimano en SRAM 11-speed kettingen zijn onderling compatibel. Als je een Shimano 11-speed aandrijving hebt, werkt een SRAM-ketting prima en omgekeerd, maar de fabrikanten raden aan je componenten te koppelen voor optimale prestaties.

Kun je een SRAM 12 speed ketting gebruiken op een Shimano cassette?


Citaat uit de video: Похожие запросы

Wat is de beste kettingbladcombinatie?

Standaard instelling. Momenteel is de meest gebruikelijke versnelling op nieuwe racefietsen een 50/34 kettingset met een 11-28 cassette. Dit betekent dat het grote en het kleine kettingblad respectievelijk 50 en 34 tanden hebben, en dat het kleinste tandwiel van de cassette 11 tanden heeft en het grootste tandwiel 28 tanden.

Moet ik mijn cassette vervangen als ik mijn ketting vervang?

Je hoeft de cassette en kettingbladen zeker niet elke keer te vervangen als je de ketting verwisselt, maar je moet de gezondheid en prestaties van deze andere aandrijfcomponenten controleren zodra je een nieuwe hebt gemonteerd.

Welke kettingbladen zijn compatibel met Shimano?

Om compatibel te zijn met Shimano crankstellen, moeten kettingbladen dezelfde 110mm of 130mm BCD afmetingen hebben als Shimano crankstellen.

Heb je een nieuwe ketting nodig met een nieuw kettingblad?

De ketting en de kettingbladen werken samen – en slijten samen. Wanneer nieuwe ringen worden gekoppeld aan een gebruikte ketting, zal de gebruikte ketting – zelfs als deze niet versleten is – de slijtage van de nieuwe kettingbladen versnellen. Dus, zelfs als de oude ketting niet te veel versleten is, is het het beste om te beginnen met beide items nieuw.

Kan ik een nieuwe ketting op een oude cassette leggen?

De ketting en de cassette slijten samen. Als de ketting erg versleten was, en je zet een nieuwe ketting op een oude cassette, dan slijt de nieuwe ketting in het beste geval sneller dan zou moeten. In het ergste geval grijpt hij niet goed in en kan hij overslaan, of kun je slecht schakelen of zelfs de nieuwe ketting breken.

Hoe vaak moet een fietscassette worden vervangen?

Grofweg: fietscassettes kunnen 4000 tot 6000 mijl meegaan, en sommige tot 10.000 mijl, een equivalent van 3 tot 4 kettingen, het hangt af van de kwaliteit van de cassette zelf, het onderhoud en de rijomstandigheden.