Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe verwijder ik de wielen van mijn fiets (geen typische moer)?

4 min read

Gevraagd door: David Hager

Hoe schroef je een fietswiel los?


Citaat uit de video: Als je het achterwiel verwijdert, moet je de achterderailleur naar beneden en naar achteren trekken om de COG van de ketting los te maken. Nu. is het tijd om opnieuw te monteren. Vier wielen met een snelspanner.

Hoe haal je het achterwiel van een fiets zonder snelsluiting?

Stappen om het achterwiel van de fiets te verwijderen zonder Quick Release

  1. Stap 1: Positionering. …
  2. Stap 2: Afstellen van de versnelling. …
  3. Stap 3: Schakel de remmen uit. …
  4. Stap 4: Draai de wielmoeren los. …
  5. Stap 5: Maak de derailleur los. …
  6. Stap 6: Til het achterwiel van de ketting.


Hoe draai je de asmoer van een fiets los?

Citaat uit de video: En je draait ze in elkaar. Als ze eenmaal in elkaar zijn gedraaid kun je de ene moersleutel op de ene asmoer zetten en de andere op de andere en losdraaien.

Hoe verwijder je een fietsband zonder hendel?

Citaat uit de video: Het eerste wat je moet doen is de band op de grond leggen en de binnenkant van de hiel indrukken. In het midden van de velg.

Hoe haal je het voorwiel van een fietsas?

Citaat uit de video: Begin met het openen van de hendel. Het kan zijn dat je de hendel in de uitsparing moet plaatsen. Indien beschikbaar linksom losdraaien tot hij stopt met afstand houden.

Welke maat heeft een fietssleutel?

Pedaalsleutelvlakken zijn meestal 15 mm groot. 9/16″ (~14,3mm) is gebruikelijk op oudere pedalen. 17mm en andere maten zijn gebruikt, maar het is niet erg waarschijnlijk dat u die tegenkomt.

Heb ik een kegelsleutel nodig?

Kegelsleutels
Om in de moeilijk bereikbare gleuven van naafasconussen te komen heb je een goede set conussleutels nodig. Voornaven vereisen meestal een 13 mm op de asconus en een 15 mm voor de borgmoer. Voor achternaven is meestal 15 mm op de as en 17 mm voor de borgmoer nodig.

Welke maat moer zit er op een fietswiel?

BSCy of BSC (British standard bicycle) is een 3/8″ diameter en 26 schroefdraad per inch. Draad is 65 graden.

Hoe verwijder je een freewheel zonder gereedschap?

Citaat uit de video: En ik ga een pons en een hamer gebruiken. Ik ga de pons in het kuiltje steken en dan met de hamer ga ik met de klok mee tikken. En laat het draaien.

Hoe haal je het achterwiel van een mountainbike?

Citaat uit de video: Je kunt de mech naar voren duwen. En dan dat knopje weer indrukken, gewoon lekker los houden.

Wat is een snelspanner op een fiets?

Een snelspanner is een mechanisme om een wiel aan een fiets te bevestigen. Het bestaat uit een stang met schroefdraad aan de ene kant en een door een hefboom bediende nok aan de andere kant.

Hoe verwijder je een hardnekkige fietsband?

Begin op één punt, knijp en strek de band naar het andere uiteinde. Gebruik de hoogte van de band als hefboom om hem erop of eraf te wippen. Bij hogere banden kunt u uw handpalmen gebruiken voor meer grip. Een bandenlichter kan helpen bij een strakke montage.

Hoe vervang je een fietsband met een schroevendraaier?

Steek een schroevendraaier tussen de zijkant van de band en de velg. Wrik de schroevendraaier naar het midden van de velg om een deel van de band van de velg te halen. Plaats de andere schroevendraaier ongeveer 15 cm van de eerste schroevendraaier en wrik de band van de velg.

Hoe verwijder je een bout van een as?

Citaat uit de video: In het geval dat je dat hebt, wat je hiervoor nodig hebt is een inbussleutel, specifiek voor deze is het een zes milimeter. Je moet de inbussleutel erin steken. En dan gewoon losmaken.

Hoe haal je het achterwiel van een mountainbike?

Citaat uit de video: Je kunt de mech naar voren duwen. En dan dat knopje weer indrukken, gewoon lekker los houden.

Wat is een snelspanner op een fiets?

Een snelspanner is een mechanisme om een wiel aan een fiets te bevestigen. Het bestaat uit een stang met schroefdraad aan de ene kant en een door een hefboom bediende nok aan de andere kant.

Hoe maak je fietsremmen los?

Citaat uit de video: Ik ga naar beneden drukken en dan naar buiten glijden er is een kleine opening daar kun je naar buiten glijden en dan is alles los.

Hoe verwijder je een quick-release wiel?

Citaat uit de video: Weg van de vorken ga je het tegen de klok in draaien om de quick-release los te maken. Als je hem eenmaal los genoeg hebt kun je zo uit de uitvaleinden glijden.

Hoe maak je de remmen van een velg los?

Citaat uit de video: Het zal de spanning op de veer verminderen. Als je hem aanspant zal de spanning strakker worden zodat hij naar de ene kant van de andere kant wordt getrokken. Dus.