Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe helpt het smeren van uw ketting om uw cassette en kettingbladen te beschermen tegen slijtage?

3 min read

Gevraagd door: Monica Romero

Het helpt ook corrosie voorkomen en vermindert wrijving en slijtage van de aandrijflijn. Terwijl een te weinig gesmeerde ketting de wrijving verhoogt door te veel metaal op metaal contact mogelijk te maken, zal een overgesmeerde ketting vuil en gruis aantrekken, waardoor de wrijving en slijtage van de aandrijving ook toeneemt. De truc is om het precies goed te krijgen.

Hoe smeer je een cassette?

Citaat uit de video: Nu wil je ervoor zorgen dat je aan de binnenkant van de kettingschakels smeert, je moet mensen kettingolie zien aanbrengen aan de bovenkant hier bij de cassette.

Hoe smeer je een fietsketting?

Citaat uit de video: Het is altijd makkelijker om een spuitbus te gebruiken als je schijfremmen hebt. Ze kunnen je remblokken vervuilen en een grote puinhoop maken.

Hoe vaak moet u uw fietsketting smeren?

eens per maand
Als u een frequente fietser bent, die uw fiets meerdere keren per week gebruikt, heeft uw fiets baat bij een regelmatige reiniging en smering van de aandrijfketting. Bicycle Tutor adviseert de aandrijfketting van uw fiets ten minste eenmaal per maand te reinigen en te smeren om optimale prestaties en bescherming te behouden.

Wat is het beste smeermiddel voor fietskettingen?

Beste smeermiddelen voor fietskettingen

  • Spuit kettingsmeermiddel. …
  • Paarse Harry’s Purple Extreme. …
  • Fenwicks nat weer. …
  • Muc-Off hydrodynamisch. …
  • Eindlijn nat. …
  • Morgan Blue Syn Lube-cursus. …
  • Rock ‘N’ Roll Goud. Indrukwekkend snellopend en superschoon membraansmeermiddel. …
  • Smoove kettingsmeermiddel. Zeer duurzaam, hoogwaardig wassmeermiddel voor een langere reinigingsefficiëntie.

Hoe maak je een kettingblad schoon?

Maak het crankstel schoon.
Til de ketting van het kleine tandwiel en leg hem op het frame. Maak de grote kettingring en de binnenkant van de kleine kettingring schoon met een vod. Klop met een kleine schroevendraaier eventuele vieze aanslag op de oppervlakken tussen de ringen weg en gebruik daarna een borstel (foto) en de vod om de rest schoon te maken.

Hoe gebruik je smeerolie?

Glijmiddelen mogen niet rechtstreeks op de geslachtsdelen worden aangebracht. Knijp in plaats daarvan een kleine hoeveelheid in je hand, verwarm het door er met je vingers over te wrijven en streel dan je geliefde of jezelf met je gesmeerde vingers.

Moet je een nieuwe fietsketting smeren?

Moet ik een nieuwe ketting ontvetten en opnieuw smeren? Het advies van de meeste grote kettingfabrikanten is dat de smering waarmee kettingen worden geleverd ideaal is voor het rijden en niet hoeft te worden verwijderd. Gewoon monteren, rijden en opnieuw smeren wanneer nodig.

Hoe lang gaan fietskettingen mee?

2.000 tot 3.000 mijl
De meeste monteurs zijn het erover eens dat u uw ketting moet vervangen ongeveer elke 2.000 tot 3.000 mijl, afhankelijk van uw rijstijl.

Hoe verzorg je een fietscassette?

Citaat uit de video: En je werkt gewoon die ontvetter in de cassette. En schud al dat vuil een hardnekkig wegvuil. En probeer het er zo goed mogelijk af te krijgen.

Hoe smeer je een vrije naaf?

Citaat uit de video: Olie direct rond de rand van de freehub waar deze aansluit op de rand van de naaf die de ruggengraat vasthoudt, zodat de freehub het wiel spint.

Hoeveel tanden heeft een cassette?

Over het algemeen beginnen cassettes met 10, 11 of 12 tanden. Nogmaals, er zijn uitzonderingen, met opties met 9-, 13- of 14-tands kleinste tandwielen. Soms zie je dat merken naar hun cassettes verwijzen met een bepaald bereik in de vorm van een percentage.

Welke cassette is het beste voor klimmen?

Als alle andere dingen gelijk blijven, zal het 34T tandwiel op de 11-34T cassette je de gemakkelijkste versnelling geven. Als je fiets momenteel is uitgerust met een 11-28T cassette, zal overschakelen naar een 11-34T cassette het klimmen minder moeilijk maken.