Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is het schadelijk om een fiets in een fietsenrek te stallen wanneer hij aan de zadelpen wordt vastgehouden?

5 min read

Gevraagd door: Christian Ella

Nee, geen probleem. De spanning op niet-bewegende onderdelen komt van herhaalde cycli van laden en lossen, niet van statische kracht. 24 sep 2013

Kan ik mijn fiets stallen op een fietsherstelstandaard?

Geregistreerd. Een standaard is prima om je motor te stallen, en ook best handig als je eraan werkt.
13 jul 2013

Kan ik mijn fiets in de fietsenstalling laten staan?

Zolang je motor waterpas staat, zou alles goed moeten zijn voor je afdichtingen en hydros. Als het een kwaliteitsstandaard is, en je zet je zadelpen wat strakker, dan zou het in orde moeten zijn.
18 Juli, 2004

Is het OK om mijn dropper post in een reparatie stand te klemmen?

Kan ik hem vastklemmen aan de dropper post? Ja. Zorg er alleen voor dat je de volgende richtlijnen volgt: Zorg ervoor dat je je dropper post volledig uitschuift.
13 jul 2020

Is het OK om een fiets aan het zadel te hangen?

Til nooit, maar dan ook NOOIT, uw fiets op of hang hem aan het zadel wanneer de druppelaar is doorgezakt tot onder de bovenste stand. Wanneer de dropper op enige hoogte onder het maximum staat is het zeer slecht voor het hydraulische mechanisme en de interne afdichtingen om de fiets aan het zadel op te trekken of op te tillen.
26 feb, 2016

Is het de moeite waard om een fietsenrek te kopen?

Je hebt niet absoluut een fietsreparatiestandaard nodig om voor het meest elementaire onderhoud te zorgen – je ketting smeren, banden verwisselen – maar zodra je begint met het afstellen van je eigen derailleurs of rommelt met kabels, is het hebben van een manier om je fiets af te stellen terwijl de wielen van de grond zijn van cruciaal belang.
15 Oct 2020

Moet je de zadelpen of het frame vastklemmen als je een fietsstandaard gebruikt?

Citaat uit video: Het's niet echt een probleem is het omdat het's een stuk minder duur dan een frame. Ik denk dat je weet dat ik altijd mijn zadelpen klem recht op de dropper het is niet'last van me gewoon ervoor zorgen dat.

Wat is het nut van een fietsenrek?

Meestal is een fietsherstelstandaard een gelast frame dat de fiets op zijn plaats houdt (1). Dit hulpmiddel is nuttig, zodat de fiets niet beweegt of kantelt terwijl u er werk aan verricht. De standaard tilt de fiets ook op van de grond tot een niveau dat comfortabel is voor u om hem te onderhouden.

Hoe monteer je een fiets op een reparatiestandaard?

Citaat uit video: Ik doe het graag met de motor op de grond. En dan neem je gewoon een oude teenriem of een klittenband of zoiets en bindt het achterwiel en de band samen aan de zijkant van de reparatie.

Waar zet je je fiets neer?

De ideale opbergoplossing hangt af van de beschikbare ruimte: garage, huis, appartement of berging. Ze hebben elk hun eigen toepassing, maar over het algemeen nemen rekken waarin u uw fiets verticaal kunt opbergen, met de wielen loodrecht op de muur en idealiter in een hoek geplaatst, de minste ruimte in beslag.

Wat is het nut van een dropper post?

De dropper post maakt het mogelijk om het beste van twee werelden te hebben bij het mountainbiken of gravelrijden. Het ondersteunt de rijder op een juiste zithoogte voor klimmen en algemene cadans, maar kan met een druk op de hendel een aanzienlijke marge zakken, om je in een betere aanvalspositie te plaatsen bij het afdalen.
21 sep, 2021

Hoe bewaar je een druppelpaal?

Het is het beste om je fiets op te bergen met de dropper post in de verlengde positie. Alle dropper posts gebruiken een veer om het zadel naar boven uit te schuiven. Bij sommige palen is deze luchtveer klein en wordt hij op relatief hoge druk gehouden (ongeveer 200 – 250 psi).
19 nov 2019

Waar kan ik mijn carbon frame vastklemmen?

Citaat uit video: Omdat dat een bijzonder sterk onderdeel is en die klemkracht van de fietshouder zal weerstaan. Dus gewoon zorgen dat je hem op de zadelpen klemt. En nooit op het frame klemmen.

Waar moet ik op letten als ik een fietsenrek koop?

Het ideale is een standaard die verstelbaar is, gemakkelijk kan worden gedraaid en vastgezet wanneer dat nodig is – het is vervelend wanneer je iets precies probeert te doen en de hele fiets kantelt. Let op hoe gemakkelijk en hoe soepel de bediening van de kantelfunctie is, want dit kan vaak een minpunt zijn bij sommige standaards.
26 mrt, 2022

Hoe kan ik mijn fiets optillen zonder standaard?

Hang de voorkant van het zadel aan een geschikte “knijper”, of maak haken of een touw om de fiets aan op te hangen. Het enige wat je hoeft te doen is op een of andere manier het achterwiel van de grond te krijgen terwijl je de pedalen vrij hebt om te draaien.
5 jun 2013

Hoe smeer je een fietsketting?

Citaat uit video: Het's altijd makkelijker om een fles spuitbussen gebruiken krijgen smeermiddel overal als u've schijfremmen op uw fiets. Ze kunnen je remblokken vervuilen en er een grote puinhoop van maken.

Hoe hou je een fiets op een fietsenrek?

Citaat uit video: Ik doe het graag met de motor op de grond. En dan neem je gewoon een oude teenriem of een klittenband of zoiets en bindt het achterwiel en de band samen aan de zijkant van de reparatie.

Wat kan ik gebruiken als fietsreparatiestandaard?

Een opslagstandaard kan een goede reparatiestandaard zijn, alles wat de wielen en pedalen laat draaien. Een autohouder werkt ook goed.

Hoe kan ik mijn fiets optillen zonder standaard?

Hang de voorkant van het zadel aan een geschikte “knijper”, of maak haken of een touw om de fiets aan op te hangen. Het enige wat je hoeft te doen is op een of andere manier het achterwiel van de grond te krijgen terwijl je de pedalen vrij hebt om te draaien.
5 jun 2013

Waarom hebben dure fietsen geen kickstands?

Kickstands voegen gewicht toe
De gedachte alleen al om wat extra metaal aan hun fiets toe te voegen is te zwaar voor hen. In alle opzichten voegt een kickstand niet veel gewicht toe aan een fiets. Er worden er zelfs gemaakt van koolstofvezel of lichtgewicht metalen legeringen. Het probleem is dat ze geen bruikbaar gewicht zijn.