Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Zal shimano 10 speed triple shifter werken met compact kettingstel?

5 min read

Gevraagd door: Katie Ledeboer

Zijn alle Shimano 10 speed onderdelen compatibel?

Het probleem bij de compatibiliteit van TIAGRA-componenten is dat 10-snelheden officieel niet compatibel zijn met elkaar, en met de componenten van de 4600- en 4700-serie.

Zijn Shimano 10 en 11 versnellingen compatibel?

Shimano’s mechanische 10- en 11-speed wegshifters zijn niet compatibel met haar 10- en 11-speed MTB derailleurs.

Kan ik een 11 speed shifter gebruiken met een 10 speed cassette?

Nee, dat zal niet werken. De schakelingen zullen niet over het hele bereik op één lijn liggen, omdat een 11-speed cassette niet gewoon een 10-speed cassette is met een extra tandje erop met dezelfde tussenafstand.

Kan ik een 11 speed voorderailleur gebruiken op een 10 speed fiets?

En je intuïtie is juist dat een Shimano 11-speed shifter niet goed zal werken met een 10-speed voorderailleur omdat de 11-speed shifter is ontworpen om de langere hefboomarm van Shimano 11-speed voorderailleurs aan te drijven.

Zijn Shimano shifters onderling verwisselbaar?

Shimano shifters, voor 6, 7, 8 of 9 versnellingen zijn compatibel met alle Shimano RD’s voor 6 tot 9 versnellingen, en met Shimano 10 speed weg RD’s (niet met 10 speed MTB RD’s). Update: een nieuwe uitzondering zijn Shimano Tiagra 4700 road 10-speed shifters, en Shimano GRX gravel series shifters.

Kan ik Shimano-groepen combineren?

Mixen en matchen is mogelijk, zolang de onderdelen maar van dezelfde generatie zijn. Bijvoorbeeld: 9000 Dura Ace, 6800 Ultegra, en 5800 105 zijn allemaal cross-compatibel. Ze hebben elk 11 versnellingen achter, gebruiken dezelfde kabeltrek per shift en maken gebruik van hetzelfde voorderailleurontwerp.

Zijn 10 en 11 speed kettingbladen hetzelfde?

Antwoord van SRAM/Quarq:
Tien-speed kettingbladen kunnen op een 11-speed crank worden gemonteerd, net zoals 11-speed kettingbladen op een 10-speed crank kunnen worden gemonteerd. De spiders zijn identiek.

Hoe kan ik mijn Shimano 10 speed opwaarderen naar 11 speed?


Citaat uit video: En monteer gewoon de nieuwe 11 speed ringen. De 11 speed achterderailleur heeft een andere tussenruimte op de hangerplaat om de mech door het 11 speed cassette bereik te laten bewegen.

Kun je een fiets met 10 versnellingen ombouwen naar 11 versnellingen?

Gelukkig kunnen veel gangbare en minder gangbare wielsets, zolang ze tenminste 10 versnellingen hebben, worden opgewaardeerd naar 11 versnellingen door een nieuwe cassettebody aan te schaffen. De body is het deel dat aan het midden van de naaf vastzit en het wiel en de fiets aandrijft wanneer je trapt.

Kan een derailleur met 10 versnellingen werken op een cassette met 12 versnellingen?

-10 speed shifter stelt je gooi af op de achterste cassette. -kettingen hebben dezelfde buitenafmeting, de 12 speed derailleur zou smallere tandwielen hebben dan wat nodig is voor een 10 speed. -Zolang je de hoge/lage limieten op de derailleur kunt instellen om hem op de cassette te houden, zou het goed moeten gaan.

Kan ik een SRAM 11 speed derailleur gebruiken op een 10 speed cassette?

Een 11sp derailleur en shifter zullen werken met een 10sp cassette.

Kan ik een 10-speed derailleur gebruiken op een 12-speed cassette?

Derailleur. Het eerste wat je nodig hebt is een derailleur. Hoogstwaarschijnlijk zal je oude derailleur met 10 versnellingen moeite hebben om over een 12-speed cassette te werken. Sommige van de oude derailleurs doen het wel, maar je mist versnellingen omdat ze alleen voor 10 versnellingen zijn geïndexeerd, niet voor 12.

Werkt elke shifter met elke derailleur?

Nee, verschillende fabrikanten of verschillende modellen met verschillend aantal “speed” shifters hebben verschillende trekkrachtverhoudingen (d.w.z. de lengte van de kabel die door een enkele shift wordt getrokken). Meestal is het veilig om een ander model met hetzelfde aantal versnellingen van dezelfde fabrikant te gebruiken.

Zal een 9 speed derailleur werken op een 10 speed cassette?

Theoretisch werkt een 9-speed derailleur met een 10-speed shifter en cassette. Aan de MTB-kant is bij 10 speed overgestapt op een andere overbrengingsverhouding, zodat een 9-speed MTB derailleur niet met een 10-speed shifter en cassette zal werken.

Zijn alle 10 speed cassettes compatibel?

Alle Shimano en SRAM cassettes tot 10 speed zijn in grote lijnen compatibel. Ze maken allemaal gebruik van Shimano’s Hyperglide II naafhuis spline patroon. Cassettes met hetzelfde aantal tandwielen hebben dezelfde sprocket spacing, sprocket breedte en totale breedte.

Zal Shimano 10-speed cassette werken met Campagnolo?

Met andere woorden, Shimano, SRAM, en Campagnolo 11-speed cassettes werken prima op elkaars aandrijving. Een manier om een oud 10-speed wiel te gebruiken met een 11-speed aandrijving is dus door er een Campagnolo naafhuis en Campagnolo 11-speed cassette op te zetten.

Kun je een 11-speed missing link gebruiken op een 10-speed ketting?

Citaat uit video: Link ging door de 11:00 snelheid cassette. Maar ik hoorde niets, het was zo soepel als maar kan, dus het korte antwoord is dat het prima werkte, maar om dat antwoord beter te kwantificeren dacht ik.

Wat zijn de niveaus van Shimano onderdelen?

Shimano Groupsets: verschillende niveaus verklaard

  • Claris: 8-speed.
  • Sora: 9-speed.
  • Tiagra: 10-speed.
  • 105: 11-speed.
  • Ultegra: 11-speed.
  • Ultegra Di2: 11-speed elektronisch.
  • Dura-ACE: 11-speed.
  • Dura-ace Di2: 11-speed elektronisch.


Zijn Shimano-weg- en MTB-shifters compatibel?

De meeste 8- en 9-speed Shimano mountainbike en racefiets kit is onderling compatibel omdat ze beide dezelfde kabeltrekverhouding gebruiken. Dit betekent dat je een 8- of 9-speed mountainbike derailleur kunt gebruiken met roadshifters of vice versa.

Kun je een derailleur van een racefiets gebruiken op een derailleur van een mountainbike?

Veel toerfietsen met dropbars en bijvoorbeeld 10 speed STI’s (roadshifters) kunnen bijvoorbeeld een 9 speed mountainbike achterderailleur gebruiken, zoals de Deore RD-M591, en genieten van perfect schakelen.

Kun je elke shifter met elke derailleur gebruiken?

Nee, verschillende fabrikanten of verschillende modellen met verschillend aantal “speed” shifters hebben verschillende trekkrachtverhoudingen (d.w.z. de lengte van de kabel die door een enkele shift wordt getrokken). Meestal is het veilig om een ander model met hetzelfde aantal versnellingen van dezelfde fabrikant te gebruiken.