Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe installeer je de kabel voor deze achterderailleur?

4 min read

Gevraagd door: Steve Andrews

Hoe installeer je een derailleurkabel?


Citaat uit de video: Je moet een van deze op de kabel zetten en eerst de kabel in de behuizing steken. En dan alles in elkaar zetten. Als je eerst het uiteinde op de behuizing zet, krijg je de kabel er nooit in.

Hoe monteer je een nieuwe achterderailleurkabel?

Citaat uit de video: De eerste stap is het verwijderen van je oude kabel. Dus om dat te doen moeten we de inbussleutel losmaken op de derailleur. En het is hetzelfde rechts van de voor- of achterderailleur.

Hoe vervang je de achterderailleurkabel op een mountainbike?

Citaat uit de video: Dus gewoon naar je hoogste versnelling. En geef die kabel dan een duwtje. En een tip pop. Dus schuif de oude eruit… En draai de procedure om voor de nieuwe.

Hoe vervang je een versnellingskabel?

Citaat uit de video: Er is een bout die de kabel vastklemt, draai deze los om het einde van de kabel vrij te maken. En knip dan de eindkap hier af, zodat de kabel terug door de buitenkanten kan.

Hoe vervang je een Shimano achterderailleurkabel?

Citaat uit de video: Dus wat je wilt doen is de kabel. Door het bovenste gat. Haal hem er dan door, zorg ervoor dat je de kap naar achteren trekt, hij komt er aan de andere kant uit, je ziet hier dat hij er recht doorheen gaat.

Hoe installeer je een versnellingskabel?

Citaat uit de video: Kop vastpakken en trekken om de oude kabel volledig te verwijderen om een nieuwe kabel te installeren. Trek de remhendel naar achteren om het toegangsgat voor de kabel bloot te leggen als het gat moeilijk te zien is, gebruik dan een zaklamp.

Hoe vervang je fietskabels?

Citaat uit de video: Meestal laat ik de behuizing gewoon lopen vanaf de rem. Of shifter naar beneden naar de eerste. Stop met het stuur helemaal naar één kant te draaien om er zeker van te zijn dat er genoeg lengte is en knip het dan af en de

Hoe vervang je de kabel van een Shimano shifter?

Citaat uit de video: Dus verwijder een beetje van de behuizing. Dus je kunt het verplaatsen en dan een mes of iets magers gebruiken om de kop eruit te wippen en dan ga je verder en trek je de kabel er helemaal uit.

Hoe zet je een versnellingskabel op een fiets?

Citaat uit de video: Gebruik een pikhouweel of priem om de voering te openen. Omhoog. Plaats nu aan beide uiteinden een huls. Duw de kabel erin. Plaats opmerking dat sommige shifters niet nodig hebben. Hulzen voor een gesegmenteerde behuizing beginnen aan de achterkant van

Hoe repareer je een derailleurkabel?

Citaat uit de video: Dit haalt alle spanning van de ketting, knip de kabel door. En verwijder dan het uiteinde van de achterderailleur na het losdraaien van de ankerbout. Trek je kabel eruit en verwijder je behuizing. Secties.

Hoe monteer je een nieuwe versnellingskabel op een mountainbike?

Citaat uit de video: Trek met de ene hand aan de kabel en schakel met de andere hand de versnellingen en controleer of de kabel goed geïnstalleerd is. Zet de schroef terug in de shifter. Rijg dan de binnenkabel opnieuw in.

Hoe vervang je de versnellingskabel van een Shimano Tiagra?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Hoe vervang je een Shimano versnellingskabel?

Citaat uit de video: Als je het deksel eraf hebt, heb je misschien een pikhouweel of een kleine schroevendraaier nodig om de kop uit de houder te krijgen. Trek de kabel uit de versnellingspook. Installeer de nieuwe kabel. En trek er stevig aan om hem vast te zetten.

Hoe vervang je een versnellingskabel op een racefiets?

Citaat uit de video: Goedkopere zijknippers kunnen de behuizing verbrijzelen. En rafelen de binnenkabel wat leidt tot slecht schakelen of een moeilijke installatie voor een pro niveau afwerking een pick is echt nuttig.

Hoe vervang je een Shimano Tiagra versnellingskabel?

Citaat uit de video: Zo ver als je kunt. En wat je zoekt zit aan de binnenkant. Daar zie je het plastic doorzichtige deksel. Dus wat je moet doen is gewoon dat deksel eraf wippen met een kleine schroevendraaier.

Hoe vervang je een versnellingskabel op een Shimano XT?

Citaat uit de video: Dus verwijder een beetje van de behuizing. Dus je kunt het verplaatsen en dan een mes of iets magers gebruiken om de kop eruit te wippen en dan ga je verder en trek je de kabel er helemaal uit.

Hoe installeer je een versnellingskabel op een mountainbike?

Citaat uit de video: Rijg de kabel opnieuw in de versnellingspook. Trek met de ene hand aan de kabel en schakel met de andere hand en controleer of de kabel goed zit. Zet de schroef terug in de shifter.

Is een versnellingskabel makkelijk te repareren?

Het is zeker niet zo erg als een intern defect aan de transmissie, maar het is nog steeds duur om de hele versnellingskabel te vervangen en dan hebben we het nog niet eens over het werk om hem te installeren, soms meer dan 2 uur! Met een voordelige reparatiekit voor schakelkabelbussen is de reparatie eenvoudig!