Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Eerste keer dat ik mijn eigen buizen probeer te vervangen. Ik weet niet wat ik verkeerd doe qua maatvoering.

5 min read

Gevraagd door: Hanson Mcclellan

Kun je zelf buizen vervangen?

Om voorversterkerbuizen te vervangen, hebt u alleen een schroevendraaier en een beetje kennis nodig. Bij veel versterkers zul je het achterpaneel moeten verwijderen; maar maak je geen zorgen, de garantie vervalt hierdoor niet. Bijna alle fabrikanten verwachten dat u zelf uw voorversterkerbuizen vervangt, maar controleer voor de zekerheid uw handleiding.

Hoe weet ik wanneer ik mijn buizen moet vervangen?

Dit zijn de meest voorkomende tekenen dat buizen vervanging moeten worden. Weinig of geen treble.

 • Een modderig onderste uiteinde. …
 • Onregelmatige veranderingen in het totale volume. …
 • Een geblazen H.T. …
 • De versterker werkt niet!


 • Hoe weet je of je buizen bij elkaar passen?

  Zie een eindversterker met vier buizen als een automotor met vier carburateurs. Als er voor elke “carburateur” een stationairregeling is, zou dat hetzelfde zijn als een individuele biasafstelschroef voor elke buis. Als er slechts één stelschroef is voor elke twee buizen, heb je een op elkaar afgestemd paar buizen nodig.

  Hoe vaak moet ik mijn buizen vervangen?

  Gemiddeld gaan buizen 500 tot 1.000 uur mee, dus als u elke dag twee tot drie uur met uw versterker speelt, kunt u gerust verwachten dat u ongeveer een jaar of minder van uw vacuümbuizen krijgt.

  Is het in orde om vacuümbuizen aan te raken?

  Het is OK om omgevingsgekoelde vacuümbuizen met blote handen te hanteren, ALS ZE KOUD ZIJN, en huidvetten zullen zelden een probleem veroorzaken, zelfs als het verschroeit.

  Hoeveel kost het vervangen van een buis?

  De beste in autoreparatie
  De gemiddelde kosten voor het vervangen van de openingbuis liggen tussen $189 en $204. Arbeidskosten worden geschat tussen de $55 en $69, terwijl de prijs voor onderdelen op $135 ligt. Dit bereik is exclusief belastingen en vergoedingen, en houdt geen rekening met uw specifieke voertuig of unieke locatie. Gerelateerde reparaties kunnen ook nodig zijn.

  Hoe klinkt een opgeblazen buis?

  Kraken, piepen en feedback, overmatige ruis en modderigheid of lage output zijn allemaal tekenen van buisproblemen. Eindbuizen. De twee belangrijkste symptomen van een buisprobleem zijn een doorgebrande zekering of een buis die kersrood begint te gloeien. Beide duiden op een defecte eindbuis.

  Hoe lang duurt het om in buizen te branden?

  Voor het inbranden hebben de meeste nieuwe buizen 50-100 uur nodig om op hun best te klinken. U hoeft geen muziek door de buizen af te spelen, laat hem gewoon de tijd aanstaan om de uren in te branden. Daarna duurt het ongeveer 20-30 minuten voordat de buizen zijn opgewarmd.

  Wat gebeurt er als je een buizenversterker te lang aan laat staan?

  Er is altijd kans op schade als er hitte bij betrokken is, maar het grootste probleem bij het voortdurend aan laten staan van een buizenversterker is als er een buis doorbrandt. Dit kan de versterker in een gevaarlijk gevaar veranderen. Hij kan zelfs in brand vliegen, wat nogal wat is, vooral als er niemand in de buurt is om de brandweer te bellen.

  Hoe belangrijk is het matchen van buizen?

  Voor eindbuizen is matching nodig omdat de manier waarop zij het signaal versterken tot een uitzonderlijk slecht geluid kan leiden als zij slecht zijn afgestemd, maar voorversterkerbuizen worden over het algemeen niet op deze manier gebruikt en dus is matching overbodig.

  Waarom moeten buizen op elkaar worden afgestemd?

  Eindbuizen worden elektrisch op elkaar afgestemd, zodat elke buis bij gebruik in een versterker dezelfde hoeveelheid “idle” plaatstroom en versterkingskarakteristieken heeft. Dit wordt gedaan zodat de buizen kunnen samenwerken in uw versterker en u een optimale geluidskwaliteit en een lange levensduur van de buizen krijgt.

  Wat betekent het als buizen op elkaar zijn afgestemd?

  Sommige bedrijven bieden sets vervangende buizen aan. Dit betekent dat de buizen zijn getest – de plaatstroom wordt gemeten onder normale bedrijfsomstandigheden – en dat is vastgesteld dat elke buis in de set dezelfde stroom trekt.

  Hoe breek je een vacuümbuis in?

  Citaat uit de video: We'hebben online gezien dat mensen zeggen de versterker gewoon te laten staan. Op geen muziek spelen. En ’s nachts of een paar dagen aan laten staan om de buizen in te branden.

  Hoe retourneer je een buiscontactdoos?

  Om vast te houden, duwt u de ronde klemmen voorzichtig naar het midden van de buismof, zodat de buisklemmen goed contact maken met de buispennen wanneer een buis wordt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat de klem nog steeds gecentreerd is in het gat.

  Hoe lang duurt het voordat een buizenversterker is opgewarmd?

  Citaat uit de video: Похожие запросы

  Hoe verwissel je buizen?

  Citaat uit de video: Om de kappen te verwijderen heb ik gewoon op de kap gedrukt. En gaf er een kleine draai aan. Om de buizen te verwijderen, trek ze voorzichtig recht omhoog en gebruik alleen een lichte schommelbeweging als ze hardnekkig zijn.

  Is het veilig om buizen in de versterker te vervangen?

  Zolang de versterker niet is ingeschakeld, is het verwisselen van buizen veilig, maar de veiligste manier is om de stroom uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen, zodat er absoluut geen stroom naar de versterker gaat.

  Hoeveel kost het om buizen in een versterker te vervangen?

  Het kost waarschijnlijk ongeveer 100 USD om ze te kopen en ze te laten installeren en je versterker te rebiased. De prijs gaat omhoog als je meer buizen hebt.

  Klinken verschillende buizen anders?

  De meesten van ons hebben een merkbare verandering in de geluidskwaliteit ervaren bij het verwisselen van buizen. Hoewel deze veranderingen bijna altijd worden toegeschreven aan de buis alleen, is het niet zo eenvoudig. Eigenlijk is het niet alleen de buis. Het verschil dat je hoort is de interactie tussen buis en versterker.

  Wat betekent buizenrollen?

  Wat is buizen rollen? Simpel gezegd is buizen rollen het proces van het uitproberen van verschillende buizen in dezelfde fitting in een versterker om de buis te vinden die voor jou het beste klinkt. De naam komt van de ronddraaiende beweging die gebruikt wordt om de aansluitpinnen van de buizen uit hun bussen in de versterker te schuiven.

  Zijn meer buizen beter?

  Meer buizen betekent meestal meer vermogen of meer veelzijdigheid, maar niet altijd. beter nou ja, niet noodzakelijkerwijs. een versterker met 7 buizen kan “beter” zijn voor bepaalde dingen, afhankelijk van waarom de extra buizen er zijn. versterkers met hoge versterking hebben meestal meer buizen voor meer versterkingsfasen, dus in dat geval kan meer “beter” zijn, maar niet altijd.