Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Past dit crankstel op mijn trapas?

5 min read

Gevraagd door: Steve Andrews

Past elk crankstel op elke trapas?

In het algemeen kunnen de meeste crankstellen op verschillende trapassen worden gemonteerd, hoewel deze compatibiliteit grotendeels afhangt van de beschikbaarheid van geschikte hardware (zie volgende hoofdstuk). Eventuele incompatibiliteiten hebben vaak te maken met de lengte en/of diameter van de trapas.

Hoe weet ik of een crankstel op mijn fiets past?

Cranks zijn er in verschillende maten, meestal van 165 mm tot 190 mm, en de ideale cranklengte wordt vaak bepaald door drie factoren: je lengte, je fietsdiscipline en je persoonlijke voorkeuren. Als je je cranklengte verandert, verandert dat hoe het voelt om op je fiets te trappen, en het kan je pasvorm op je fiets veranderen.

Hoe weet ik welke maat crankstel ik moet nemen?

Hoe meet je de cranklengte? De cranklengte wordt gemeten vanaf het midden van de trapas tot het midden van de pedaalas. Als u niet zeker weet welke lengte de cranks op uw fiets hebben, is de snelste manier om daar achter te komen meestal door gewoon naar de achterkant van uw cranks te kijken, net onder de pedaalas.

Hoe weet ik of mijn trapas compatibel is?

Om de maat van de benodigde trapas te bepalen, meet je de binnenkant van het trapashuis in je frame, dat zal 73mm, 70mm of 68mm zijn. Sommige oudere frames kunnen Italiaanse trapassen met schroefdraad hebben, in plaats van de modernere Engelse.

Is BB92 hetzelfde als PF92?

De binnendiameter van het trapashuis van het frame is 37mm. Een lager met een OD van 37mm wordt direct in het frame geperst. Trek stapt over van het BB90/95 systeem naar wat zij PF92 noemen, wat hetzelfde is als een BB92 (41mm ID shell en 92mm breedte).

Kan elke crank op elke fiets?

Crankset compatibiliteit. U kunt de kettingbladen van uw crankstel vervangen, maar niet alle kettingbladen passen op alle cranks. Ten eerste kunnen verschillende crankstellen een verschillend aantal armen of direct-mount interfaces (die de cranks met de kettingbladen verbinden) hebben, en ze kunnen anders gepositioneerd zijn.

Kan ik een groter crankstel op mijn fiets zetten?

Ja, dat kan. Dat maakt hem geschikt voor verschillende terreinen en maakt het trappen gemakkelijker. Een kleiner kettingblad op je racefiets zetten is geen probleem, maar misschien moet je je crankstel veranderen.

Wat is het verschil tussen 170mm en 175mm cranks?

Macdermid ontdekte dat rijders hun piekvermogen bijna 1 seconde sneller bereikten met cranks van 170 mm dan met cranks van 175 mm. Dat betekent dat kortere cranks rijders een betere acceleratie geven, wat een verschil kan maken bij het passeren van andere rijders of bij het nemen van een obstakel.

Kan ik een 11-speed crank gebruiken op een 8-speed fiets?

In principe niet, een 11 speed crank werkt niet met een 8 speed aandrijving.

Zijn 175mm cranks te lang?

Het antwoord daarop is dat we dat waarschijnlijk niet zijn. 30 jaar geleden was 170 mm ‘normaal’, 172,5 mm was lang en 175 mm werd beschouwd als een vrij lange crank en was relatief ongewoon. Nu is 170 “kort”, 172,5 mm “normaal” en 175 mm cranks zijn heel gewoon.

Wat is de standaard trapasmaat?

De gebruikelijke trapas met schroefdraad gebruikt cups of adapters met een schroefdraad van 1,37″ x 24 draden per inch (ongeveer 34,8 mm diameter). De meest gebruikte term voor deze standaard is “Engelse” schroefdraad, soms afgekort als ENG.

Wat betekenen de nummers op een crankstel?

De nummers op de kettingbladen verwijzen gewoon naar het aantal tanden op elk kettingblad. Een standaard racefietscrankstel heeft 53 en 39 tandringen (de 53 tand is uiteraard de grote en de 39 tand de kleine), terwijl een compactcrankstel doorgaans 50 en 34 tandringen heeft.

Is BB86 en BB92 hetzelfde?

Geen verschil. Ze zijn één en dezelfde trapas. Nou, BB86 verwijst naar racefietsen met hun 68mm BB shell; BB92 verwijst naar mountainbikes met hun 73mm BB shells.

Is PF 30 hetzelfde als BB30?

Zijn PF30 en BB30 hetzelfde? Nee, ze zijn niet hetzelfde. Maar ze zijn ook niet zo verschillend. 6806 is een nummer dat de lagers beschrijft die voor zowel PF30 als BB30 worden gebruikt.

Wat is BB pf92?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Zijn alle trapassen even groot?

Er zijn 4 breedtes beschikbaar bij BSA trapassen; 68mm, 73mm, 83mm of 100mm. Op deze trapas kun je aan de buitenkant duidelijk zien welke lagers op de fiets gemonteerd zijn. Voor racefietsen is een BSA trapas altijd 68 mm breed. Andere maten, en met name de 73 mm breedte, is gebruikelijk bij mountainbikes.

Zijn SRAM en Shimano crankstellen uitwisselbaar?

Cranks van Shimano, SRAM en Campagnolo zijn dus vrij uitwisselbaar, evenals die van alle aftermarket merken (bv. FSA, Rotor, Praxis, enz.). En hoewel het de voorkeur verdient de kettingbladen/crankstel af te stemmen op de transmissie, is dat niet strikt noodzakelijk.

Zijn Shimano bottom brackets uitwisselbaar?

Alle Shimano Hollow-Tech II trapassen zijn onderling uitwisselbaar, dat wil zeggen dat ze allemaal dezelfde trapasdraad hebben, in dezelfde trapasbreedte passen, dezelfde asdiameter en dezelfde totale breedte hebben.

Is BB30 compatibel met Shimano?

Onze Shimano BB30/PF30 68mm ROAD BB. Deze is compatibel met Shimano™ Hollowtech II cranks. De hoogwaardige Enduro 2437 stalen lagers zijn volledig afgedicht en zijn een fantastische vervangende BB voor je Shimano™ aandrijving. Zie foto’s en handleiding!

Wat is het verschil tussen BB30 en BSA?

BSA is Engels standaard en heeft schroefdraad in het gat, meestal gebruikt in shimano, terwijl BB30 Italiaanse standaard is en geen schroefdraad heeft, meestal gebruikt in CP.

Is PF30 en BB30 hetzelfde?

Zijn PF30 en BB30 hetzelfde? Nee, ze zijn niet hetzelfde. Maar ze zijn ook niet zo verschillend. 6806 is een nummer dat de lagers beschrijft die voor zowel PF30 als BB30 worden gebruikt.