Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe gebruikt u Alka Seltzer Plus poeder?

2 min read

Wat doet Alka-Seltzer?

AlkaSeltzer werkt pijnstillend, koortsverlagend en ontstekingsremmend. De werkzame stof is acetylsalicylzuur.

Wat zijn Alka-Seltzer tabletten?

AlkaSeltzer bruistabletten zijn te gebruiken bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na een vaccinatie, hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn, menstruatiepijn, reumatische pijn. – Voor een snel effect innemen op een nuchtere maag of tenminste een half uur vóór de maaltijd.

Waar zit acetylsalicylzuur in?

Acetylsalicylzuur is een medicijn dat pijnstillend, koortsverlagend en ontstekingsremmend werkt.

Acetylsalicylzuur
Chemische structuur
Subklasse Salicylaten
Merknamen Bayer asperine, vele anderen
Indicaties Pijn, koorts, ontsteking, cardiovasculaire preventie

Wat is APC pijnstiller?

De werkzame stoffen in APC zijn acetylsalicylzuur, paracetamol en coffeïne. Acetylsalicylzuur is sinds 1899 internationaal op de markt en paracetamol sinds 1893. Deze combinatie is zonder recept verkrijgbaar in tabletten en wordt gebruikt bij pijn en koorts.

Waar kan ik Alka Seltzer kopen?

AlkaSeltzer bij pijn en koorts bij griep 20 bruistabletten 20 EA | Etos.

Wat is Sanalgin?

Sanalgin behoort tot de groep pijnstillende en koortsverlagende medicijnen. Sanalgin wordt gebruikt bij koorts en pijn, bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na inenting, en verder bij hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.

Waar kan ik nog Sanalgin kopen?

Sanalgin Tabletten Bij Pijn en Koorts 10 tabletten | Plein.nl.

Waarom is APC niet meer leverbaar?

De Amerikaanse farmaceut Mallinckrodt maakt via een ander productieproces paracetamol zonder kankerverwekkend PCA. Deze medicijnen zijn voor zover bekend niet verkrijgbaar in ons land. Uit hetzelfde onderzoek blijkt overigens dat de grondstoffen van een andere Chinese producent niet zijn vervuild.

Is Saridon slecht voor je?

Het gebruik van Saridon tijdens de zwangerschap wordt ontraden. Alleen als de arts het voorschrijft mag Saridon tijdens het eerste of tweede trimester van de zwangerschap worden gebruikt. Overmatig gebruik van coffeïne kan leiden tot een laag geboortegewicht of een miskraam.

Wat is het verschil tussen Saridon en paracetamol?

Propyfenazon is sinds 1951 internationaal op de markt, paracetamol sinds 1893. De combinatie propyfenazon, paracetamol en coffeïne is zonder recept verkrijgbaar onder de merknamen Daro hoofdpijnpoeders , Para-don, Sanalgin en Saridon in tabletten en poeders.

Is Saridon een ontstekingsremmer?

De werkzame stoffen in Saridon zijn propyfenazon, paracetamol en coffeïne. Propyfenazon en paracetamol werken pijnstillend en koortsverlagend. Propyfenazon werkt ook een beetje ontstekingsremmend.