Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe bepaal ik de maat van de trapas

4 min read

Gevraagd door: Stacey Thomsen

Om de maat van de benodigde trapas te weten te komen, meet de binnenkant van de trapas in je frame, deze zal 73mm, 70mm of 68mm zijn. Sommige oudere frames kunnen Italiaanse trapassen met schroefdraad hebben, in plaats van de modernere Engelse.

Wat is de meest voorkomende trapasmaat?

De gebruikelijke trapas met schroefdraad gebruikt cups of adapters met een schroefdraad van 1,37″ x 24 draden per inch (ongeveer 34,8 mm diameter). De meest gebruikte term voor deze standaard is “Engelse” schroefdraad, soms afgekort als ENG.

Zijn er verschillende maten van trapassen?

Er zijn 4 breedtes beschikbaar bij BSA trapassen; 68mm, 73mm, 83mm of 100mm. Op deze trapas kun je aan de buitenkant duidelijk zien welke lagers op de fiets gemonteerd zijn. Voor racefietsen is een BSA trapas altijd 68 mm breed. Andere maten, en met name de 73 mm breedte, is gebruikelijk bij mountainbikes.

Past elke trapas op mijn fiets?

Om te weten welke maat trapas je nodig hebt, meet je gewoon de lengte van de binnenkant van je trapas. Bij alle moderne fietsen is dat meestal 73 mm of 68 mm. Oudere fietsen kunnen de minder conventionele Italiaanse Bottom Brackets met schroefdraad hebben, in tegenstelling tot de modernere Engelse Bottom Brackets met schroefdraad.

Wat betekenen de nummers op de trapas?

De getallen van 86 tot 132 verwijzen naar de nominale breedte van de schaal in millimeters, die geen verband houdt met de perspassing van de lagers. Deze trapassen zullen verschillen in de breedte van de stofhoes die voor die verschillende breedtes wordt gebruikt.

Is BB92 hetzelfde als PF92?

De binnendiameter van het trapashuis van het frame is 37mm. Een lager met een OD van 37mm wordt direct in het frame geperst. Trek stapt over van het BB90/95 systeem naar wat zij PF92 noemen, wat hetzelfde is als een BB92 (41mm ID shell en 92mm breedte).

Wat is een 68 73 bottom bracket?

De afmetingen 68mm en 73mm meten de breedte van de trapas op het frame van de fiets zonder BB geïnstalleerd, gewoon de breedte van de schaal. De meeste racefietsen die een trapas met schroefdraad gebruiken zijn 68 mm breed en de meeste cross country/trail mountainbikes 73 mm.

Moet ik de trapas invetten?

In het geval van de trapas gebruikt u het vet bij de montage ervan, of het nu gaat om schroefdraad, perspassing of iets dergelijks, en op dezelfde manier bij het monteren of schoonmaken van de cranks. Het contactpunt van de cranks met de trapas moet ook worden ingevet.

Hoeveel soorten trapassen zijn er?

twee belangrijke
Er zijn twee hoofdtypen trapassen: een trapas met schroefdraad, waarin de lagers worden geschroefd, en een trapas met perspassing, waarbij de lagers in de trapas worden gedrukt. Bottom brackets worden grotendeels onderscheiden door de breedte van het huis en de as en de diameter van het huis en de as.

Maakt het veranderen van trapas een verschil?

(Klik hier om BikeRadar’s complete gids over trapassen te lezen.) Volgens het laatste rapport van Friction Facts: “Er bestaat geen statistisch significant verschil waaruit een algemeen voordeel of nadeel van een standaardtype onder vergelijkbare belastingsomstandigheden blijkt.

Passen alle cranks op alle trapassen?

In het algemeen kunnen de meeste crankstellen op verschillende trapassen worden gemonteerd, hoewel deze compatibiliteit grotendeels afhangt van de beschikbaarheid van geschikte hardware (zie volgende hoofdstuk). Eventuele incompatibiliteiten hebben vaak te maken met de lengte en/of diameter van de trapas.

Wat is het verschil tussen BB92 en BB86?

BB86 vs BB92? Geen verschil. Het is één en dezelfde trapas. Nou, BB86 verwijst naar racefietsen met hun 68mm BB shell; BB92 verwijst naar mountainbikes met hun 73mm BB shells.

Welke aslengte heb ik nodig?

Hoe meet je een fiets trapas

Zijn alle trapassen hetzelfde?

Er zijn echter veel verschillende maten en uitvoeringen per fabrikant – BB30, PF30, BB90, PF86/92 om er maar een paar te noemen – en ze zijn niet allemaal uitwisselbaar.

Wat zijn de verschillende soorten trapassen?

Er zijn twee hoofdtypen trapassen, één met een behuizing met schroefdraad waarin de lagers worden geschroefd, of een press-fit ontwerp waarbij de lagers in de behuizing worden gedrukt.

Hoe meet je een trapas op een fiets?


Citaat uit de video: Daarin zo frame tot frame. En je wilt gewoon meten dat je voor het metrische gaat. Dus je ziet dat dit 73 is. Dat is 73 millimeter. Dus meestal heb je een 68.

Maken bottom brackets een verschil?

(Klik hier om BikeRadar’s complete gids over trapassen te lezen.) Volgens het laatste rapport van Friction Facts: “Er bestaat geen statistisch significant verschil waaruit een algemeen voordeel of nadeel blijkt van een standaardtype onder vergelijkbare belastingsomstandigheden.

Moet ik de trapas invetten?

In het geval van de trapas gebruikt u het vet bij de montage ervan, of het nu gaat om schroefdraad, perspassing of iets dergelijks, en op dezelfde manier bij het monteren of schoonmaken van de cranks. Het contactpunt van de cranks met de trapas moet ook worden ingevet.

Hoe weet ik welke maat crankstel ik moet kopen?

Hoe meet je de cranklengte? De cranklengte wordt gemeten vanaf het midden van de trapas tot het midden van de pedaalas. Als u niet zeker weet welke lengte de cranks op uw fiets hebben, is de snelste manier om daar achter te komen meestal door gewoon naar de achterkant van uw cranks te kijken, net onder de pedaalas.