Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Oververhitting: Zijn Latex binnenbanden op velgrem carbon wielen veilig?

5 min read

Gevraagd door: Gucci Davenport

Dat gezegd hebbende, we raden het gebruik van latex binnenbanden met carbon clincher wielen sterk af-een mening die gedeeld wordt door de meeste grote wiel-, binnenband- en bandenfabrikanten. Aangezien het carbon remoppervlak meer opwarmt dan lichtmetaal, kunnen latex binnenbanden barsten en het begeven.

Kun je latex binnenbanden gebruiken met carbon velgen?

Het is juist dat latex binnenbanden niet mogen worden gebruikt in carbon clincher wielen. Het klopt dat latex niet goed tegen hitte kan in vergelijking met butyl.

Prikken latex binnenbanden meer?

Latex binnenbanden zijn veel minder gevoelig voor lekken en lekrijden dan butyl binnenbanden, maar ze zijn gevoeliger voor degradatie door de elementen.

Hoe lang gaan latex tubes mee?

De latex binnenbanden gaan zeer lang mee en houden beter stand dan butyl. Ik heb er één meer dan 10 jaar regelmatig gebruikt voordat hij lek ging. “Ik rij, daarom denk ik.” Ik heb er al meer dan 12 jaar een paar en ze hebben allemaal meerdere patches.

Zijn carbon velgen veilig?

Carbon velgen zijn alleen voor racen. Carbon velgen zijn niet veilig bij het remmen op lange afdalingen omdat ze smelten. Carbon velgen zijn niet zo sterk als aluminium velgen. Carbon velgen hebben slechte remprestaties in vergelijking met aluminium velgen.

Kun je latex binnenbanden gebruiken met velgremmen?

Wees ook voorzichtig met het gebruik van latex binnenbanden in velggeremde carbon clincher wielen. Omdat carbon velgen de warmte niet zo snel overbrengen als lichtmetalen velgen, kan langdurig remmen op afdalingen leiden tot hete plekken op de velg, die op hun beurt de binnenband kunnen beschadigen, wat kan leiden tot defecten.

Het resultaat was dat latex binnenbanden volgens deze methode vijf tot 5,5 watt per band sneller waren. De resultaten kwamen overeen met de beweringen van Vittoria en wijzen erop dat je met latex binnenbanden inderdaad een lagere rolweerstand hebt, waardoor je bij dezelfde inspanning sneller kunt rijden.

Verliezen latex binnenbanden lucht?

“Latexbuizen [verliezen] historisch ongeveer 1% per uur, maar moderne additieven zoals grafeen hebben ze teruggebracht tot over het algemeen minder dan 0,5% per uur,” zei Poertner.

Kun je kit in latexbuizen doen?

In het algemeen moet bandenafdichtmiddel om verschillende redenen NIET worden gebruikt in hoogwaardige racebanden: Bandenkit reageert meestal niet goed op latex binnenbanden en kan ervoor zorgen dat de binnenbandwanden aan elkaar kleven. Vooral als de band lek raakt.

Zijn latex binnenbanden sneller dan tubeless?

Het gebruik van latex binnenbanden in tubeless banden gaat bijna net zo snel als het tubeless monteren. De belangrijkste nadelen voor de prestaties zijn het hogere gewicht van de binnenband en het verlies van de herafdichting in geval van een lek, die het afdichtmiddel in tubeless banden biedt.

Hoeveel watt besparen latex binnenbanden?

Maar het echte verschil is de rolweerstand, en hier trekken de latex binnenbanden aan het langste eind met een besparing van 7 watt ten opzichte van een gewone butyl binnenband.

Is butylrubber hetzelfde als latex?

Butylbuis
Butylbuizen worden gemaakt van butylrubber, waarvan het hoofdbestanddeel isobuteen, een op aardolie gebaseerd materiaal. In tegenstelling tot latex, dat werd gekenmerkt door zijn “dunne en sterke” eigenschappen, wordt butyl gekenmerkt door zijn “gewoon taaiheid”.

Kun je Tubolito gebruiken met velgremmen?

Deze veelzijdige band is verkrijgbaar in 42mm en 60mm ventiellengte opties, past op 18mm tot 28mm banden, en is compatibel met zowel velg- als schijfremmen.

Hoe gebruik je latex tubes?


Citaat uit de video: Je denkt dat de dikte van het velglint eigenlijk tegen je werkt als je de tweede hiel van de band omdoet en dat het een soort diameter aan de velg toevoegt. Klopt.

Maken binnenbanden een verschil?

Binnenbanden doen heel wat meer dan alleen de lucht in je banden houden. De beste binnenbanden kunnen je fiets sneller, lichter of – door lekrijden te voorkomen – betrouwbaarder maken.

Zijn Tubolitos de moeite waard?

Tubeless met sealant zijn iets zwaarder, maar mogelijk beter bestand tegen lekrijden, terwijl ze uitstekend rijden. Vergeleken met butyl binnenbanden zijn de Tubolito binnenbanden aanzienlijk duurder, maar ze bieden wel een goed rijgevoel, een lager gewicht en een redelijke lekbestendigheid.

Zijn latex tubes het waard Reddit?

Ze zijn een paar watt per band waard in vergelijking met butyl binnenbanden bij 25mph. Ze vereisen meer zorg bij de montage (omdat ze gemakkelijker tussen de band en de velg klemmen), ze moeten vaker worden opgepompt, en CO2 diffundeert er snel doorheen, zodat je latex niet wilt gebruiken als reserveband.

Hoeveel watt besparen latex binnenbanden?

Maar het echte verschil is de rolweerstand, en hier trekken de latex binnenbanden aan het langste eind met een besparing van 7 watt ten opzichte van een gewone butyl binnenband.

Is butylrubber hetzelfde als latex?

Butylbuis
Butylbuizen worden gemaakt van butylrubber, waarvan het hoofdbestanddeel isobuteen, een op aardolie gebaseerd materiaal. In tegenstelling tot latex, dat werd gekenmerkt door zijn “dunne en sterke” eigenschappen, wordt butyl gekenmerkt door zijn “gewoon taaiheid”.

Hoeveel kilometer gaat een fietsband mee?

Veel fietsers zeggen dat zij vaak ongeveer 1000 mijl halen uit de achterste binnenband en ongeveer 3000 mijl uit de voorste binnenband. Dat is waar, een achterband heeft meer druk en slijtage dan een voorband.

Hoe vaak moet je lucht in je fietsbanden doen?

Hogedrukbanden voor racefietsen moeten ten minste eenmaal per week worden opgepompt, hybride banden om de twee weken, en mountainbikebanden ten minste om de twee tot drie weken. Waarom moet ik mijn banden zo vaak oppompen? Fietsbanden houden slechts een kleine hoeveelheid lucht vast, maar onder grote druk.

Hoe vaak moet je een binnenband vervangen?

Hoe vaak moet je binnenbanden vervangen? Overweeg binnenbanden te vervangen telkens wanneer u de banden vervangt of wanneer de binnenbanden geen lucht meer kunnen vasthouden. Hoe dan ook, het is een goed idee om dit te doen na 2-4 jaar hard rijden.