Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Zit er te veel smeermiddel op mijn nieuwe achterderailleur?

5 min read

Gevraagd door: Beli Bree

Waar smeer je de achterderailleur?


Citaat uit de video: Schakel door je derailers volledige bewegingsbereik alsof je het wiel in hebt. Maar zonder de crank te draaien. Zo kan het smeermiddel in de draaipunten werken.

Moet je de derailleur smeren?

De draaipunten smeren
Er zijn vier draaipunten op de achterderailleur, en twee op de voorderailleur, die baat kunnen hebben bij occasionele smering. Als ze kleverig worden kan dat leiden tot slecht schakelen. Dit is vooral merkbaar bij het omlaag bewegen van de cassette of in het kleine kettingblad.

Hoe maak je het smeermiddel van een fietsderailleur schoon?

Citaat uit de video: Spuit dan gewoon de hele derailleur af met finish line speed clean ontvetter. Zorg ervoor dat je de draaipunten pakt. En het deel van de derailleur waar de veer in zit, speed clean speed…

Smeer je derailleurpoelies?

Ja, de poelies van uw achterderailleur kunnen gemakkelijk worden verwijderd, schoongemaakt, ingevet en opnieuw gesmeerd.

Moet je je cassette smeren?

Het invetten van een nieuwe cassette is niet nodig, en moet om verschillende redenen zelfs worden vermeden. De tandwielen in uw cassette hoeven niet te worden ingevet, omdat invetten de werking ervan niet verbetert. Het trekt alleen maar vuil en viezigheid aan, waardoor je cassette veel wrijving krijgt en sneller slijt.

Waar breng je fietsvet aan?

Waar gebruiken we vet? Lagers en bussen zijn de belangrijkste punten op je fiets om vet op aan te brengen. Bij een weg-, gravel- of Hardtailfiets zijn dat de balhoofdlagers, de naaflagers en de trapaslagers of -schroefdraad.

Kun je wd40 gebruiken op fietsversnellingen?

WD-40 verwijdert zelfs alle bestaande smeermiddelen en laat je aandrijving droog achter – metaal op metaal. Kortom, dit spul op je ketting spuiten is erger dan helemaal geen smeermiddel gebruiken! Uiteraard raad ik sterk aan om kettingolie te gebruiken die je bij je plaatselijke fietsenmaker kunt kopen.

Is wd40 goed voor fietsen?

WD-40 is een geweldig fietsketting smeermiddel op waterbasis en zal de ketting niet alleen goed smeren, maar ook roest- en corrosievrij houden. Het minimaliseert ook de ophoping van vuil, wat de slijtage van de ketting vermindert.

Hoe smeer je derailleur draaipunten?

Citaat uit de video: Derailleurwieltjes zowel de geleider als de spanwieltjes aan beide kanten. Velgremmen die voorzichtig zijn om slechts een kleine. Hoeveelheid. Zodat we niets op de band of velgremmen druppelen.

Hoe krijg je vet van fietsversnellingen?

Citaat uit de video: En gebruik veel ontvetter van goede kwaliteit om al het vuil en oude olie eraf te krijgen een verfkwast met wat ontvetter is de beste combinatie.

Hoe maak je een Shimano derailleur schoon?

Pak een fiets specifieke ontvetter samen met een borstel die tussen de achterste cassettetanden van de fiets kan komen en in de kooien van je achterderailleurs kan knijpen om de jockeywielen schoon te maken. Schrob je kettingbladen (voor en achter), tandwielen, ketting en derailleurwieltjes goed schoon om het aangekoekte vet te verwijderen.

Smeer je fietsversnellingen?

Als ze roestig worden of vastlopen door gebrek aan smering, kun je niet goed stoppen of soepel schakelen, als het al lukt. En dat is een grote teleurstelling. Controleer ze regelmatig, vooral als u in stoffige of natte omstandigheden rijdt, en smeer ze zo nodig opnieuw met een paar druppels olie.

Moet je je naaf invetten?

Dus een beetje vet op een stalen freehub kan zeker geen kwaad als het gaat om bescherming tegen corrosie. Kortom, geen groot probleem. Als je regelmatig onderhoud pleegt en daarbij af en toe de cassette lostrekt, kan het geen kwaad om de naaf droog te laten.

Hoe strak moet een borgring zitten?

U hoeft geen momentsleutel te gebruiken om het juiste koppel te verkrijgen. Je kunt hem met een moersleutel of een loodgieterstang rechtsom draaien en na 4 of 5 klikken stoppen met aandraaien. Hij moet net strak genoeg zitten om je cassette vast te houden en te voorkomen dat hij losraakt.

Hoe vaak moet u uw cassette schoonmaken?

Als je soepel wilt blijven rijden en storingen wilt voorkomen, kun je de cassette het beste om de 2-5 jaar schoonmaken. Je moet het achterwiel van de fiets verwijderen om bij de cassette te komen, maar maak je geen zorgen: het proces is snel en eenvoudig. Zorg ervoor dat je een paar pijpenragers meeneemt, zodat je de krapste plekken met gemak kunt schoonmaken!

Hoe smeer ik mijn achterwielnaaf?

Citaat uit de video: Olie direct rond de rand van de freehub waar deze aansluit op de rand van de naaf die de ruggengraat vasthoudt, zodat de freehub het wiel spint.

Hoe smeer je fietsversnellingen?

Rem- en schakelhendels: Deze hendels bevinden zich op uw stuur en zijn cruciaal voor het remmen en schakelen. Breng een paar druppels olie aan op de bewegende punten van de hendels en de stelbussen om ze goed te laten functioneren. Veeg vervolgens overtollige olie weg om te voorkomen dat deze stof aantrekt.

Smeer je jockeywielen?

Geregistreerd. De jockeywielen zijn niet ontworpen om gesmeerd te worden. Als je er veel olie in doet, trekt het alleen maar vuil aan.

Hoe smeer je een fietscassette?

Citaat uit de video: Nu wil je ervoor zorgen dat je aan de binnenkant van de kettingschakels smeert, je moet mensen kettingolie zien aanbrengen aan de bovenkant hier bij de cassette.

Hoe onderhoud je een achterderailleur?

Citaat uit de video: Na een paar lange duurtrainingsritten omdat ik een dikkere olie gebruik op deze ketting op deze aandrijving. Je kunt zien dat er dan meer vuil en stof aan alle onderdelen blijft kleven en…

Hoe vaak moet u uw cassette schoonmaken?

Als je soepel wilt blijven rijden en storingen wilt voorkomen, kun je de cassette het beste om de 2-5 jaar schoonmaken. Je moet het achterwiel van de fiets verwijderen om bij de cassette te komen, maar maak je geen zorgen: het proces is snel en eenvoudig. Zorg ervoor dat je een paar pijpenragers meeneemt, zodat je de krapste plekken met gemak kunt schoonmaken!