Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Zijn er velgremmen voor racefietsen die compatibel zijn met hydraulische Shimano remhendels / brifters?

4 min read

Gevraagd door: Steven Frey

Zijn Shimano hydraulische remhendels onderling verwisselbaar?

Alle Shimano 2-zuiger remklauwen gebruiken 22mm diameter zuigers: 760mm2 zuigeroppervlakte. Als je de hydraulische leidingen op elkaar kunt afstemmen, zijn ze 100% uitwisselbaar, van de nieuwste 11-speed wegremhendels tot de 9-speed MTB remmen uit die tijd.

Kan ik MTB-remmen gebruiken op een racefiets?

Door eenvoudig het montagepunt van de kabel te veranderen, kunt u de functionaliteit van de bergschijfremmen hebben met gebruik van de gewone short-pull wegremklauwen en zonder dat u nieuwe short-pull mechanische wegschijfremklauwen of een hele hydraulische hefboom-en-remklauw-setup hoeft aan te schaffen.

Kun je SRAM hendels gebruiken met Shimano hydraulische remmen?

In principe kun je dat doen, met één voorbehoud: de Shimano remmen zullen niet ideaal werken met de SRAM hendels. De huidige Shimano remklauwen zijn gebouwd met een grotere hefboomwerking (langere hefboomarmen) en zijn gekoppeld aan een hefboom met een kleine hefboomwerking die meer kabel trekt.

Zijn hydraulische remklauwen onderling verwisselbaar?

Net als bij SLX zijn alle remklauwen, of het nu twee of vier zuigers zijn, verwisselbaar met de hendels, zodat je naar hartelust kunt mixen en matchen.

Kun je hydraulische remmen op een racefiets zetten?

De keuze voor schijfremmen voor racefietsen is tussen kabelbediende (vaak “mechanische” genoemd) en hydraulische schijfremmen, hoewel er een paar hybride systemen bestaan die zowel kabels als vloeistof gebruiken.

Welke remmen zijn het beste voor een racefiets?

Zijdelings bediende remklauwen waren decennia lang de eerste keuze voor racefietsen. Ze zijn licht van gewicht en kunnen krachtig remmen, hoewel ze op nat wegdek veel gevoeliger zijn voor prestatievermindering dan schijfremmen.

Kun je Shimano- en SRAM-remmen combineren?

Het belangrijkste is dat je Shimano en SRAM hydraulische remonderdelen niet kunt combineren. Het is meer dan een prestatie kwestie – het is een veiligheidskwestie. Shimano remmen gebruiken minerale olie als hydraulische vloeistof, terwijl SRAM DOT remvloeistof gebruikt. Deze zijn onverenigbaar – de ene is onoplosbaar in water, en de andere is oplosbaar in water.

Zijn SRAM- en Shimano-remmen compatibel?

Citaat uit video: Ja, ze zijn compatibel.

Kun je Shimano remhendels gebruiken met SRAM remklauwen?

In principe is het korte antwoord ja, bijna alles kan zo worden gemaakt dat het met elk ander systeem werkt. Het zal echter niet werken op een manier die de ontwerpers als het meest efficiënt zouden beschouwen. Uiteindelijk komt het neer op rijders.

Kun je schijfremmen in velgremmen veranderen?

“Schijfremmen doen steeds meer hun intrede op de markt voor racefietsen, en het is nu heel goed mogelijk om je “houder” standaard velgrem wegframe om te bouwen tot een hybride mix van schijfrem voor en velgrem achter.

Waarom zijn velgremmen beter?

Als je een fanatieke racer bent, kun je veel sneller van wiel wisselen met velgremmen dan met schijfremmen. Velgremmen zijn goedkoper, gemakkelijker thuis te onderhouden en vaak lichter dan schijfremmen, maar ze zijn berucht om hun slechte prestaties in natte omstandigheden, vooral met carbonvelgen.

Wat is beter, schijfremmen of velgremmen?

Schijfremmen bieden een betere modulatie dan velgremmen, wat betekent dat het voor de rijder gemakkelijker is om precies te doseren hoeveel klemmend vermogen er wordt gegenereerd. De maximale remkracht komt net voor het punt van blokkering, en met schijfremmen uitgeruste fietsen zijn beter uitgerust om met die rand te flirten zonder over te steken.

Kun je schijfremmen monteren op elke racefiets?

Kan ik schijven monteren op een bestaande fiets? Schijfremmen vereisen specifieke montagelipjes op het frame en rotorbevestigingen op de naven. En dan zijn de frames nog breder gemaakt om die rotors te kunnen monteren. Simpelweg, nee.

Kan ik platte sturen op een racefiets monteren?

En sommige posities zijn meer aerodynamisch, voor als je sneller wilt rijden. Maar het is nog steeds perfect ok om op een racefiets te rijden die een plat stuur heeft. Je hebt dan de voordelen van een stuur dat je een vaste grip geeft zoals bij een mountainbike, wat beginnende fietsers meer vertrouwen kan geven.

Kun je schijfremmen op elke fiets monteren?

Schijfremmen kunnen op elke mountainbike worden gemonteerd, op voorwaarde dat de fiets met twee dingen is uitgerust: Naven die voorzien zijn van de bevestiging voor een schijfrotor.

Kan ik mijn racefiets ombouwen naar schijfremmen?

Het is mogelijk dat u uw bestaande brifters kunt gebruiken ALS u kiest voor een kabelbediende schijfremklauw. Als u echter de hele weg wilt gaan, zult u vervangende brifters met hydraulische remondersteuning nodig hebben, die overeenkomen met uw bestaande tandwielinstallatie.

Gaan velgremmen verdwijnen?

Zijn velgremmen dood? Velgremmen zullen nooit uitsterven, maar de toekomst van wegracen is uitgerust met schijfremmen.

Waarom zijn velgremmen beter?

Als je een fanatieke racer bent, kun je veel sneller van wiel wisselen met velgremmen dan met schijfremmen. Velgremmen zijn goedkoper, gemakkelijker thuis te onderhouden en vaak lichter dan schijfremmen, maar ze zijn berucht om hun slechte prestaties in natte omstandigheden, vooral met carbonvelgen.