Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wie versloeg de Bulls in hun 72 10 seizoen?

2 min read

Hoe vaak Chicago Bulls kampioen?

Met zes titels zijn de Bulls het op twee na succesvolste team in de geschiedenis van de NBA, na de Boston Celtics en de Los Angeles Lakers, met respectievelijk zeventien en zestien titels.

Hoeveel MVP heeft Michael Jordan?

Kareem Abdul-Jabbar won de prijs een recordaantal van zes keer, Bill Russell en Michael Jordan wonnen de prijs beide vijf keer, Wilt Chamberlain en LeBron James wonnen de prijs vier keer en Larry Bird, Magic Johnson en Moses Malone elk drie keer.

Hoe vaak zijn de Lakers kampioen geworden?

Op werden James en de Los Angeles Lakers kampioen. De zeventien titel in de clubgeschiedenis, samen met de Boston Celtics zijn ze zo recordhouder.

Welke speler meeste NBA titels?

In 1934 zal Bill Russell het levenslicht. Hij speelde center voor de Boston Celtics in de jaren vijftig en zestig. Hij heeft het record van de meeste kampioenschappen, elf in totaal. Daarnaast was hij vijf keer de MVP van de league.

Hoeveel Jordans zijn er?

Air Jordans begonnen dus als basketbalschoenen, maar inmiddels is hebben ze de lijn zo uitgebreid dat er wel drieëndertig soorten Air Jordans zijn.

Van wie is het merk Jordan?

Door zijn grote succes heeft Nike in 1984 de eerste Air Jordan geproduceerd en een jaar later werd het al in de winkels verkocht. Met het unieke logo van Nike gecombineerd met de ”dunk” van MJ werd één van de duurste basketbalschoenen toondertijd geïntroduceerd.

Is Jordan van Nike?

NIKE SPREIDT ZIJN VLEUGELS

Al sinds de eerste release in 1984 hebben de Air Jordan en de gerelateerde producten het domein van Nike uitgebreid en zetten deze de toon voor de moderne basketbal- en sneakercultuur zoals wij die nu kennen.