mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe lang duurt het om komkommers te laten groeien?

2 min read

In een pot met potgrond zit voldoende voeding voor 8 weken, daarna zul je bij moeten gaan voeden zodat de planten kunnen blijven groeien en bloeien en komkommers maken. In de volle grond geef je 2 weken voor het uitplanten van de zaailingen voeding.

Hoe lang duurt het om een komkommer te laten groeien?

In de koude winter en voorjaarsmaanden duurt het dan nog zo’n 21 dagen voordat je een mooie komkommer hebt, in de warme zomerperiode is dat al na 10 dagen. Zo half mei, begin juni zijn de planten uitgebloeid en begint er een tweede beplanting.

Hoe om komkommers te groei?

Er zijn twee manieren om na het zaaien de komkommerplant verder op te kweken: met beperkte ondersteuning horizontaal over de grond of als klimplant met grijparmen die met plezier over een klimsysteem groeien. Volgens de manier waar jij komkommers wilt kweken kies je dan ook de geschikte soort komkommer zaden.

Hoe komkommerplant laten klimmen?

Zorg ervoor dat de komkommer kan klimmen. De planten kunnen meer dan 1,5 meter lang worden en proberen overal in te klimmen. Bamboestokken, een rozenboog, een hek of een boom zijn goede klimmaterialen voor een komkommer plant. Als de plant ongeveer 1,5 meter lang is, dan knipt u de top van de plant af..

Hoe lang van bloem tot komkommer?

Bestuiving is niet nodig. Van bloem tot volwassen komkommer is een razendsnel proces. In de winter kan het drie weken duren, maar in deze tijd heb je al binnen een week een rijp product. Als hij 350 tot 400 gram weegt, moet je ‘m afsnijden.

Welke meststof voor komkommers?

Komkommers hebben behoefte aan een rijke grond met veel organische stof. Eventueel kan er in de loop van het seizoen extra bemest worden, door bv compost rond de stengel te leggen. Zo’n laagje compost beschermt tevens de wortels die aan de oppervlakte verschijnen.

Hoe hoog wordt mini komkommerplant?

Het grootste verschil is het formaat, aangezien de mini komkommer slechts 8 – 10 cm groot wordt. De plant heeft warmte nodig, veel water, zonder al te nat te staan en moet beschut staan tegen te veel wind. Zorg voor voldoende klimmogelijkheden en top de plant als deze 1,5 m lang is geworden.

Hoe moet je komkommers plukken?

Het is belangrijk dat je de komkommers regelmatig van de plant oogst en te dikke vruchten verwijdert. Oogsten van komkommers gaat het best met een mesje of snoeischaar – zo voorkom je dat de plant beschadigt. Als je te lang wacht met oogsten, zal de komkommer dikker worden. De zaden worden dan ook taaier en dikker.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl