juli 3, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wie heeft Michael Jordan gepasseerd?

2 min read

Wie is de eigenaar van Jordan?

Door zijn grote succes heeft Nike in 1984 de eerste Air Jordan geproduceerd en een jaar later werd het al in de winkels verkocht. Met het unieke logo van Nike gecombineerd met de ”dunk” van MJ werd één van de duurste basketbalschoenen toondertijd geïntroduceerd.

Wat verdient Michael Jordan per jaar?

1,9 miljard

Zijn salaris werd ieder jaar aangevuld met de meest lucratieve sponsordeals. Geen kat of hond ter wereld die nog nooit van de Nike Air Jordan-schoenen heeft gehoord. De deal met Nike levert Jordan nu jaarlijks nog een slordige 123 miljoen euro op.

Waarom is Jordan zo duur?

Nike produceert per oplage maar een X aantal schoenen. Door de enorme vraag, zie je dat de schoenen binnen no-time uitverkocht zijn. Dit is ook één van de redenen, waarom Nike Jordan schoenen zo duur zijn.

Is Jordan van Nike?

NIKE SPREIDT ZIJN VLEUGELS

Al sinds de eerste release in 1984 hebben de Air Jordan en de gerelateerde producten het domein van Nike uitgebreid en zetten deze de toon voor de moderne basketbal- en sneakercultuur zoals wij die nu kennen.

Wie is de beste basketballer van de wereld?

Zes keer MVP in de finales, vijf keer in het seizoen en 14 keer het All-Stars team: Michael Jordan wordt algemeen beschouwd als de allerbeste.

Hoe vaak zijn de Bulls kampioen geworden?

Met zes titels zijn de Bulls het op twee na succesvolste team in de geschiedenis van de NBA, na de Boston Celtics en de Los Angeles Lakers, met respectievelijk zeventien en zestien titels.

Hoeveel Jordans zijn er?

Air Jordans begonnen dus als basketbalschoenen, maar inmiddels is hebben ze de lijn zo uitgebreid dat er wel drieëndertig soorten Air Jordans zijn.

Hoeveel verschillende Jordans zijn er?

De Air Jordan Sneakers zijn populaire en zeer herkenbare modellen. Met meer dan 30 succesvolle, signature silhouetten en miljoenen verkopen is Jordan meer dan enkel basketbalschoenen.

Hoe hoog sprong Jordan?

Ter vergelijking: Michael Jordan en LeBron James komen tijdens hun hoogste sprong met hun voeten ‘maar’ 1,12m van de grond.

Hoe hoog springt een basketballer?

Ronaldo maakte toen volgens Spaans architect Nacho Tellado, vanaf 1,23 meter hoogte het doelpunt. De architect vergeleek de sprong met die van Michael Jordan en LeBron James. Beide basketballers kwamen tijdens hun hoogste sprong 1,12 meter van de grond.

Wat is de hoogste sprong ter wereld?

Twee jaar geleden sprong Felix Baumgartner op een hoogte van 39.000 meter uit een capsule en verbrak daarmee het wereldrecord hoogste sprong ooit.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl