Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welke kant moet deze ring op de linker crank van deze Shimano Deore Hollowtech II externe trapas crank?

5 min read

Gevraagd door: Lenny Ortiz

Hoe monteer je Shimano Hollowtech cranks?


Citaat uit de video: Druk je kleine plastic stukje naar beneden daar met de borgpen. En dan het proces van het aandraaien van de bouten daar omkeren je wil gewoon heen en weer.

Hoe installeer je een Shimano hollowtech 2 trapas?

Citaat uit de video: Plaats de benodigde o-ringen op de as. Breng vervolgens smeermiddel aan op de schroefdraad in het frame van de bank. Schuif de trapas in het frame en draai hem linksom vast.

Aan welke kant moeten de bottom bracket spacers?

Als je een kettingkast gebruikt met je Super Boost setup dan heb je een 2,5mm spacer nodig aan de rechterkant van de trapas en een 4,5mm spacer aan de linkerkant van de crankas en een 6,5mm spacer aan de rechterkant.

Hoe monteer je een Shimano trapas?

Citaat uit de video: De ketting om de trapas schaal dan de aandrijfzijde as door de trapas duw. De niet-aandrijfzijde crank op de as loodrecht op de aandrijfzijde crank push.

Hoe installeer je een linker crankarm?

Citaat uit de video: Je kunt je crankarm installeren. Neem je bevestigingsbout. Zorg ervoor dat je een grote hoeveelheid vet op de schroefdraad aanbrengt. Nu kun je de bout plaatsen. En begin hem vast te draaien met een inbus.

Hoe vervang ik een linker crankarm?

Citaat uit de video: Met de dop eraf trek je de linker crank van de as. Tik dan de as los met je hand als het wat aanmoediging nodig heeft gebruik dan voorzichtig een rubberen hamer.

Wat is een hollowtech trapas?

De HOLLOWTECH-technologie is een ultralichte holle crankarm die door SHIMANO is gemaakt met de eigen smeedtechnologie van het bedrijf, die ook de stijfheid behoudt.

Hoe verwijder je een Shimano hollowtech 2 trapas?

Citaat uit de video: Beweeg de ringsleutel naar de rechterkant. En begin het met de klok mee te bewegen. Ga door tot de unit komt.

Hoe installeer je een trapas?

Citaat uit de video: De aandrijfkant. Zorg ervoor dat de spindel recht gemonteerd wordt en dat de trapas niet scheefgetrokken wordt. Als het moeilijk voelt om te draaien of toch vaak lijkt kijk dan eens naar de andere kant hier.

Hoe gebruik je een bottom bracket spacer?

Citaat uit de video: Set. Als je nu een mountainbike crankstel monteert op een frameset met een 73 millimeter schaal.

Waar zijn krukas afstandhouders voor?

Voor alle cranksets met een constante diameter spindel (30mm, 29mm DUB en 24mm), worden spindel spacers gebruikt zoals nodig om eventuele zijwaartse speling van de crank te verwijderen, en om de crank te centreren in het frame. Voor de meeste installaties zijn de meegeleverde afstandhouders voldoende om de crank goed in de BB te plaatsen.

Is een trapas huls nodig?

Het hangt echt af van het ontwerp van je frame. Als er een gat in het BB-huis zit waar de zadelbuis zit, kan er water/vocht in het trapashuis komen en problemen veroorzaken met je lagers. De meeste carbon frames hebben geen gaten in het brackethuis, dus is het niet nodig.

Hoe bevestig je een crankarm aan een trapas?

Citaat uit de video: Je wilt een beweging toepassen op de as. En de binnenkant van de crank arm. En zet het op de as. Neem nu je crank bouten. En je sleutel. En draai ze opnieuw vast.

Hoe vervang je een Shimano crankarm?

Citaat uit de video: Voordat je de linker crankarm weer installeert. En misschien een plastic of rubberen hamer om te tikken. Uit de cranks. Als ze vastzitten. En zoals bij de meeste klussen is het makkelijker als je werkzand hebt.

Hoe monteer je een krukas?

Citaat uit de video: Weer hetzelfde aan de linkerkant. Opzij. Blijven draaien en dan uiteindelijk een pedaalsleutel moeten pakken. En gewoon aandraaien als je dit doet kun je het achterwiel niet vastpakken. Gewoon vastdraaien.

Wat is het voordeel van hollowtech?

Zijn buitenboord trapaslagersysteem zorgt voor een betere gewichtsverdeling en meer trapstabiliteit, waardoor een efficiëntere krachtoverbrenging mogelijk is. Het HOLLOWTECH II crankstel is ontwikkeld door te streven naar de optimale balans van stijfheid & draaiprestaties in een lichtgewicht en mooi crankstelontwerp.

Hoe installeer je een tweedelige krukas?

Citaat uit de video: Je kunt de crankarm aan de aandrijfzijde een lichte tik geven met een plastic hamer. Zorg ervoor dat je de afwerking niet beschadigt. Vervolgens schuif je de crankarm aan de niet-aandrijfzijde op de as.

Hoe verwijder je een Shimano hollowtech crank?

Citaat uit de video: Je gaat het losschroeven en dan kun je hier een echt 5 millimeter gereedschap plaatsen als die plastic dop een beetje strak zit. Je kunt zelfs een schroevendraaier in een van deze gaten steken.

Hoe vervang je een Shimano crankarm?

Citaat uit de video: Voordat je de linker crankarm weer installeert. En misschien een plastic of rubberen hamer om te tikken. Uit de cranks. Als ze vastzitten. En zoals bij de meeste klussen is het makkelijker als je werkzand hebt.

Hoe verwijder je een hollowtech II krukas?

Citaat uit de video: Makkelijkste manier om gewoon volledig te verwijderen. Hen. Trek dat eruit. De zijkrukas komt er zo af, je hebt geen slingertrekker of zoiets nodig. We hebben de linkerkant verwijderd.

Hoe zet je een crank terug op een fiets?

Citaat uit de video: Neem je 8 millimeter zeskant of inbus. En schroef het vast en zorg ervoor dat je geen kruisdraden maakt. De bout. Dus als hij goed vastzit. En je krijgt het lange arm gedeelte van het gereedschap.