juli 3, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welk gereedschap is er nodig om een trampoline in elkaar te zetten?

4 min read

Je hebt niet veel gereedschap nodig om een trampoline op te zetten, maar het is wel zo handig om alles bij de hand te hebben. Je hebt een boormachine of een kruiskopschroevendraaier nodig. Veel pakketten worden al met een schroevendraaier geleverd.

Hoe steek je een trampoline in elkaar?

Haak eerst de veer in de springmat en trek vervolgens de veer met de verenspanner naar het frame toe, waar u hem in het gat haakt. Bevestig vervolgens de rest van de veren aan het frame en aan de springmat. Zorg wel dat alle veren aangebracht zijn voor u op de springmat gaat staan of springen.

Hoe lang duurt een trampoline in elkaar zetten?

Is een trampoline opzetten moeilijk en hoe lang duurt het? Binnen een uur is de trampoline opgebouwd. Met z’n twee veel sneller. Even in het kort; frame opbouw, mat en veren plaatsten, randkussen er op.

Hoeveel ruimte nodig voor trampoline?

Bij een trampoline zonder net wordt een vrije ruimte van minimaal 1.5 meter rondom de trampoline aanbevolen. Bij een trampoline met een veiligheidsnet is minimaal 0.5 meter al voldoende. Bij trampolines met een diameter vanaf 2 meter moet u minimaal 5 meter vrije ruimte boven de trampoline hebben.

Waarom net om trampoline?

Door een trampoline in te graven, voorkomt u dat kinderen er tijdens het springen van af vallen. Weer andere mensen hebben een trampoline wel gewoon hoog op poten staan en doen er een veiligheidsnet omheen om te voorkomen dat kinderen eraf vallen.

Hoe haal je een trampoline uit elkaar?

Bevat deze een kliksysteem dan kunt u de trampoline gemakkelijk uit elkaar schuiven, gaat dit moeilijk, tik dan voorzichtig met een rubberen hamer de onderdelen van elkaar af. Houdt hierbij wel de trampoline iets boven de grond.

Hoeveel ruimte rond trampoline met net?

Trampoline met net: Wanneer u een trampoline met veiligheidsnet overweegt kunt u een vrije ruimte aanhouden van 25 tot 50 cm. Het is afhankelijk of u een trampolinenet heeft die aan de binnenkant of aan de buitenkant van het randkussen wordt bevestigd.

Hoe ver trampoline van muur?

Veilige plek voor de trampoline

Staat de trampoline op een veilige plek? Zorg ervoor dat er minimaal 2 meter rondom de trampoline vrij is. Dus neem voldoende afstand van bijvoorbeeld een heg, muur of hek.

Kun je trampoline in de winter buiten laten staan?

Een trampoline is een prachtig speeltoestel dat het hele jaar buiten kan staan. Onze trampolines zijn namelijk bestendig tegen alle weertypes. Echter wilt u de levensduur van uw trampoline verlengen? Dan raden wij u aan de trampoline te demonteren en ’s winters op te bergen.

Is een trampoline net verplicht?

Veiligheidsnet verplicht bij opbouw en Inground trampolines

Per is het verplicht om alle opbouw en Inground trampolines te voorzien van een veiligheidsnet.

Hoe gevaarlijk is een trampoline?

Uit nieuw onderzoek blijkt dat het vooral gevaarlijk is om met meerdere kinderen samen te springen. Trampolinespringen is een stuk gevaarlijker dan het lijkt. Uit nieuw onderzoek van de KU Leuven blijkt dat zeker één op de 100 mensen die op de Spoedeisende Hulp belandt, een ongeluk heeft gehad op de trampoline.

Wat rondom trampoline?

Rondom de trampoline ligt een gebied waar de kinderen terecht kunnen komen, de zogenaamde valzone. Dit is ongeveer tot op een meter rondom de trampoline. Het is verstandig en veilig om hier bijvoorbeeld rubberen tegels, kunstgras of een heg te plaatsen.

Kan je Opbouwtrampoline ingraven?

Opbouw trampolines ingraven

Ook een hoogstaande trampoline kunt u ingraven. De poten worden mee ingegraven of de poten worden ingekort. Indien de poten ingegraven worden zal deze trampoline zeer stevig in de grond verankerd staan en zal wegwaaien niet mogelijk zijn.

Wat onder de trampoline?

Rubberen tegels zijn bij uitstek geschikt om onder trampoline poten te plaatsen.

Kan een gewone trampoline in de grond?

Traditionele trampoline ingraven zonder inbouwkit

De kuil recht afgraven is niet nodig en kan zelfs voor problemen zorgen: de grond rondom de trampoline zal de kuil in zakken. Op de plek van de poten van de trampoline, graaft u sleuven (deze sleuven kunt u weer dichtgooien met grond nadat u het frame hebt geplaatst.

Hoe maak je een trampoline in de grond?

Baken de plaats af waar de trampoline ingegraven wordt. Hiervoor monteert u best de trampoline reeds zodat u een goed zicht heeft op de inplanting ervan. Om een goede luchtdoorstroming te verzekeren, raden wij u aan om de trampoline een 10 à 15 cm boven de grond te laten uitsteken.

Waar op letten bij ingraven trampoline?

Zorg ervoor dat je minimaal 1 tot 1,5 meter vrije ruimte hebt om de ingegraven trampoline heen. Mocht het gebeuren dat je kind naast de trampoline springt en in de valzone terecht komt, is het wel zo prettig als de ondergrond een beetje zacht is. Dit kan gewoon gras zijn, maar ook bijvoorbeeld rubberen tegels.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl