Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welk gereedschap heb ik nodig om een racefiets uit de jaren ’80 uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten

5 min read

Gevraagd door: Erica Atencio

Welk gereedschap heb ik nodig om een fiets te demonteren?

Fietsgereedschap voor aandrijflijnen

 1. Schroevendraaiers (meerdere maten platte kop en phillips)
 2. Allen-sleutelset (variërend van 2-12 mm groot)
 3. Torx sleutelset set (T25 is de belangrijkste)
 4. Naaldnose-tang.
 5. Kabelsnijders.
 6. Dentelkeuze. .
 7. Kettingtangen.
 8. Hoe monteer je een fiets en hoe demonteer je hem?


  Citaat uit video: Het's een soort van een grote sleutel tot wanneer u'reist. Of reist op deze gevallen voor is proberen om ervoor te zorgen krijg je alle onderdelen die u afvinken van de fiets in uw doos. En zorg ervoor dat je ergens komt.

  Hoe knap je een oude fiets op?

  Citaat uit video: Dus met trots presenteer ik jullie het beginpunt van mijn avontuur in het restaureren van oude motoren. Ik wil beginnen vanaf een mooi leeg canvas.

  Hoe demonteer je een wegmotor?

  Citaat uit video: Of de behuizing zelf of de behuizing zorg ervoor dat je een goede tang hebt om fietskabels te knippen, je kunt het niet met een gewone tang doen.

  Welk gereedschap heb ik nodig om een racefiets te bouwen?

  Citaat uit video: Oke dus laten we's gaan door deze enkele van de eenvoudigste tools die u'll nodig hebben voor het bouwen van uw fiets of een set van bandenlichters om uw banden te verwijderen. Om je binnenbanden te kunnen plaatsen.

  Is het moeilijk om een fiets uit elkaar te halen?

  U kunt hiervoor een vakman in uw fietsenwinkel betalen, maar het is vrij eenvoudig zelf te doen. Als u een paar eenvoudige gereedschappen en een uurtje of wat tijd over hebt, spaar dan het geld uit voor uw reis en demonteer uw fiets zelf.

  Hoe zet je een racefiets in elkaar?

  Citaat uit video: Schuif de stuurpen met het stuur op de stuurbuis. En gebruik de juiste maat inbus om de stuurpenbouten aan te draaien. Laat de stuurpen een beetje los op dit punt.

  Wat heb ik nodig om een fiets in elkaar te zetten?

  Citaat uit video: En alle benodigde installatie handleidingen. Nu u zowel de fiets als de kleine onderdelendoos hebt verwijderd, gaat u verder en verwijdert u al het schuim en de verpakking van de fiets, wees voorzichtig dat u niet in de kabels snijdt.

  Hoe strip en herbouw je een motor?

  Citaat uit video: Laten we eens kijken hoe we verder kunnen. Het eerste wat we moeten doen is de wielen uit onze fiets halen. Dan kunnen we verder gaan met de aandrijflijn.

  Is het de moeite waard om een oude motor te restaureren?

  Als de integriteit van het frame in het gedrang komt, is het tijd voor een nieuwe fiets. Als het frame verbogen, gescheurd of verroest is, als er lasnaden zijn gebroken of als er een zadelpen of trapas vastzit, is het tijd voor een nieuwe fiets.

  Hoe upgrade je een oude racefiets?

  Citaat uit video: Probeer ze ook niet te hard op te pompen, hoe groter het volume van de band, hoe minder druk je nodig hebt in je banden. Tenslotte raden we je aan om eens te kijken naar tubeless.

  Hoeveel kost het om een fiets op te knappen?

  De totale kosten voor het opknappen van een oude fiets kunnen variëren naargelang de fiets al dan niet nieuwe velgen nodig heeft, maar het gemiddelde ligt tussen 30 en 40 dollar voor de volledige opknapbeurt en die zo goed als nieuwe look.

  Wat heb ik nodig om een racefiets vanaf nul te bouwen?

  Onderdelen

  1. Frameset (frame, stoelpost, mensen, headset)
  2. Groupset (voor/achter mech, voor/achterremmen, shifters, cassette, crankset, ketting)
  3. stuur.
  4. stengel.
  5. BODEMBAKT.
  6. Zadel.
  7. Waterflessen.
  8. Bartape (Gel pads)
  9. Heb ik een kegelsleutel nodig?

   Kegelsleutels
   Om in die moeilijk bereikbare gleuven van naafasconussen te komen, heb je een goede set conusmoersleutels nodig. Voor naven is meestal een 13 mm op de asconus nodig en een 15 mm voor de borgmoer. Achternaven hebben meestal een 15 mm op de asconus nodig en een 17 mm voor de borgmoer.

   Welk gereedschap heb ik nodig om een vaste versnelling te bouwen?

   Citaat uit video: Waarschijnlijk het tweede belangrijkste gereedschap is. De track hobbel deze track hobbel hier is de teen piek Joe Blow.

   Welk gereedschap heb ik nodig om een mountainbike uit elkaar te halen?

   Je hebt nodig: vorkgereedschap, inbussleutels, cassettekettingtang + kettingpons, torxbits, kabelsnijders + priem om de behuizing te openen, cranktrekker, trapasgereedschap.

   Hoe strip en herbouw je een motor?

   Citaat uit video: Laten we eens kijken hoe we verder kunnen. Het eerste wat we moeten doen is de wielen uit onze fiets halen. Dan kunnen we verder gaan met de aandrijflijn.

   Hoe haal je een BMX uit elkaar?

   Citaat uit video: Maar de remmen moeten meestal losgekoppeld worden. Om je achterwiel te demonteren. En om dat te doen duw je gewoon op de remarm. En dat geeft je genoeg speling om de kabel eruit te halen.

   Hoe haal ik de crank van mijn fiets?

   Citaat uit video: De krukarm hier, probeer ze daar te houden terwijl je er aan trekt. En begin dan dit deel vast te draaien. En dit zal de krukarm van de spindel trekken.

   Welk gereedschap is er nodig om een crankstel te vervangen?

   Welke tools heb ik nodig? Geschikte sleutel om krukbout/moer te verwijderen: CCW-5 Crank-sleutel.

   Crank Puller:

   • CCP-22 voor vierkante taper cranks.
   • CCP-44 voor gesplitste cranks.
   • CWP-7-Universal Fit.


   Hoe krijg je een crankarm van een fiets zonder gereedschap?

   Citaat uit video: En dan neem je een rubberen hamer die je zachtjes kan slaan. En gelijkmatig en tik de andere kant eruit om je crank eruit te halen. En dit is een externe trapas.