Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waarom trillen mijn schijfremmen

4 min read

Gevraagd door: Erica Atencio

Dit verwijst naar de ongelijkmatige slijtage van remschijven en is het gevolg van het uitlopen van de rotor. Als uw remschijven ongelijkmatig versleten zijn, komen de remblokken in contact met de vlakke plekken in het rotoroppervlak, wat de trilling veroorzaakt die we remschudden noemen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn remmen trillen?

Een nieuwe set remblokken is wellicht de eenvoudigste manier om het schudden van de remmen van uw auto aan te pakken. Echter, in sommige gevallen zal het vervangen of opnieuw laten aanbrengen van uw remrotoren het remgeruis verhelpen. Als u de remrotoren vervangt, is het raadzaam om ook de remblokken te vervangen.

Wat is de meest voorkomende oorzaak van stotende remmen?

De meest voorkomende oorzaak van haperingen is dat de remschijf in de loop der tijd een variatie in schijfdikte (DTV) vertoont. Variatie in schijfdikte is wanneer de schijf ongelijk is afgesleten, waardoor de twee wrijvingsoppervlakken van de schijf niet meer evenwijdig aan elkaar zijn. Dit wordt vaak verward met kromtrekken van de schijf.

Waarom trilt mijn rempedaal als ik rem?

Als uw remblokken vervuild zijn met vuil, olie of een andere stof, zal het pedaal gaan trillen tijdens het vastklemmen van de remblokken op de rotor. Daarnaast kunnen beschadigde of overmatig versleten remblokken ook een van de oorzaken van een trillend pedaal zijn.

Wat veroorzaakt remschudden bij hoge snelheid?

Een mogelijke oorzaak van schudden wanneer u remt, vooral bij hoge snelheden op de snelweg of bij het afdalen van een helling, zijn uw banden. Dit is het eerste wat u moet onderzoeken als u last heeft van schudden tijdens het remmen. Uw wielen kunnen uitgelijnd zijn, of u kunt een slechte band hebben die niet in balans is.

Kun je met remschudden rijden?

Is remschudden gevaarlijk? Als uw trillende remmen worden veroorzaakt door beschadigde of versleten remblokken of remschijven, is het zeer gevaarlijk om met uw auto te blijven rijden. Als u blijft rijden met versleten remblokken, zullen uw remprestaties verder verslechteren. Versleten remblokken moeten onmiddellijk worden vervangen.

Is remschudden een APK-fout?

Stond het stuur te trillen toen je remde? Dit kan een teken zijn van kromgetrokken remschijven, die een APK-fout zijn. Gaat het pedaal te ver naar de grond? Dit kan een vroege waarschuwing zijn van een hydraulisch defect, wat ook een APK-fout is.

Waarom rem ik niet soepel?

Het hakerige gevoel dat u voelt wanneer u remt, is waarschijnlijk te wijten aan ongelijkmatig versleten remblokken en/of rotors. Wanneer de remmen hard worden gebruikt of gedurende langere tijd worden vastgehouden, kan dit een enorme hoeveelheid warmte genereren.

Wat zijn de tekenen van een kromme rotor?

Als u merkt dat uw stuur of rempedaal wiebelt wanneer u remt om af te remmen of te stoppen, is de kans groot dat uw rotoren krom zijn. Als de kromming niet al te erg is, zult u het schudden misschien niet echt opmerken. Als de kromming ernstig is, zult u de trillingen zeker voelen.

Waarom schudt mijn auto als ik rem bij 60 mph?

TRP klik- of triloplossing voor Spyre, HY/RD, Hylex en …

Kan ABS schudden van de remmen veroorzaken?

Als u een probleem hebt met ABS, kunt u merken dat uw remmen trillen of schudden wanneer u stopt. Dit wordt veroorzaakt door het ABS dat het rempedaal moduleert. het is een veilige en normale functie.

Waarom schudt mijn voorkant als ik op de rem trap?

De grootste oorzaak van dit schudden is de toestand van uw rotoren – de schijf waar uw remblok op vastklemt wanneer u remt. Meestal treedt de trilling op omdat de rotoren een onvolkomenheid in het oppervlak vertonen of in de loop der tijd van vorm zijn veranderd (kromgetrokken).

Waarom schommelt mijn auto tijdens het rijden?

Samen met defecte bougies is een opeenhoping van vuil en viezigheid de waarschijnlijke oorzaak van auto’s die stotteren bij stationair draaien. Een verstopt filter of brandstofinjectiesysteem kan uw motor verhongeren van brandstof of zuurstof, waardoor uw auto gaat stotteren en schudden.

Kunnen banden remschokken veroorzaken?

Ongelijkmatige bandenslijtage, radiale separatie en schade aan de band zijn oorzaken van symptomen die soms kunnen worden verward met remgerelateerde problemen. Controleer de toestand van de wiellagers. Een versleten lager kan ook overmatige zijwaartse uitloop veroorzaken, waardoor de remmen kunnen gaan pulseren of trekken.

Hoe weet ik of mijn schijf krom is?

Als u merkt dat uw stuur of rempedaal wiebelt wanneer u remt om af te remmen of te stoppen, is de kans groot dat uw rotoren krom zijn. Als de kromming niet al te erg is, zult u het schudden misschien niet echt opmerken. Als de kromming ernstig is, zult u de trillingen zeker voelen.

Kan een slecht wiellager remgeruis veroorzaken?

Andere factoren die remschokken veroorzaken
De wiellagers kunnen bijvoorbeeld slecht versleten zijn en te veel speling hebben, wat resulteert in een onregelmatig wiebelen van de schijf. Een andere mogelijke oorzaak, vooral bij dunne remschijven, is een slechte montage van het wiel. Een te hoog aandraaimoment op de wielbevestigingen kan leiden tot een kromgetrokken schijfhoed.