Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat zijn de voordelen van bikepacking tassen?

6 min read

Gevraagd door: John Lee

Wat is een bikepacking tas?

Een bikepacking tassenset bestaat meestal uit een framepack, een stuurtas of harnas, een zitzak en verschillende kleinere perifere tassen die op het frame, het stuur en de vorken zitten en helpen het gewicht over de fiets te verdelen.

Waarom gebruiken fietspakkers geen fietstassen?

De onderdelen van uw fiets gaan minder lang mee wanneer u fietstassen gebruikt. Omdat u meer gewicht vervoert, belast u uw fiets en onderdelen meer.

Wat is het verschil tussen bikepacking en touring?

Bike touring
Bike touring
Bicycle touring is the taking of self-contained cycling trips for pleasure, adventure or autonomy rather than sport, commuting or exercise.


is a broad category that encompasses all forms of loading up camping gear on your bike and traveling. Bikepacking is a type of bike touring which is more focused on unpaved surfaces (singletrack, gravel roads, etc.,) and the bags are optimized to address those specific challenges.

Remmen stuurtassen je af?

Francis Cade maakte een video met bagagetests en ontdekte een snelheidsvermindering van minder dan 1% toen hij twee bidons aan zijn vork toevoegde. Met een stuurtas erbij verminderde zijn snelheid met iets meer dan 2%.

Draag je een rugzak tijdens het bikepacken?

Bij bikepacking gebruiken rijders een terreinfiets en lichtgewicht kampeerspullen om naar wilde gebieden te reizen en te kamperen. Om spullen en voorraden te vervoeren, bevestigen ze opbergtassen aan het fietszadel en het frame en dragen ze vaak een lichtgewicht rugzak.

Is een frametas de moeite waard?

Een fietstas, ontworpen om in de driehoek van je frame te zitten, is een ongelooflijk effectieve manier om wat extra spullen mee te nemen tijdens je ritten. Omdat hij in het midden van de fiets zit, heeft een frametas geen negatief effect op het rijgedrag en kan hij zelfs helpen het zwaartepunt van de fiets te verlagen, waardoor de stabiliteit toeneemt.

Wat is het verschil tussen zadeltassen en fietstassen?

Fietstassen kunnen tot 50 pond dragen, terwijl zadeltassen tot 30-40 pond kunnen dragen. Er kan meer in, maar idealiter moet u de opgegeven capaciteit niet overschrijden om de levensduur van de tassen te verlengen.

Is het beter om fietstassen voor of achter te hebben?

Fietstassen vooraan verminderen je bodemvrijheid omdat ze lager op de grond zitten – ik vond het veel gemakkelijker om me tussen auto’s te wringen met de hoger zittende achtertassen. Bij lage snelheden gebruik je je stuur om van links naar rechts te balanceren. Met je gewicht achterop is je stuur licht, waardoor het gemakkelijker is je fiets in evenwicht te houden.

Zijn fietstassen OK voor bikepacking?

Fietstassen die speciaal zijn ontworpen voor bikepacking gebruiken vaak klittenband; ze zijn niet zo snel te verwijderen, maar ze zijn lichter, stiller en gaan minder snel stuk. Je kunt ze ook met elkaar combineren, zoals sommige fabrikanten doen.

Kan ik gaan toeren op een racefiets?

De eerste vraag die opkomt is of je met een racefiets een lange tocht kunt maken. Het korte antwoord is ja, je kunt absoluut toeren met een racefiets. Het maakt niet uit of hij van koolstofvezel is of geen bagagedragers heeft om de fietstassen op te bevestigen, als hij goed is afgesteld kan hij zonder problemen een lang avontuur aan.

Is Cycle Touring iets voor u?

The great thing about cycle touring
cycle touring
Bicycle touring is the taking of self-contained cycling trips for pleasure, adventure or autonomy rather than sport, commuting or exercise.


is that you get stronger and more coordinated every single day and you’ll come home far more fit than you ever thought possible. We started out riding short daily distances of 30 km and taking lots of days off. By the end, we sometimes cycled more than 600 km in a week.

Kun je een toerfiets als gravelfiets gebruiken?

Maar traditionele toerfietsen zijn vaak alleen ontworpen voor fietsen op de weg en zijn vaak zwaarder door hun kogelvrije constructie. Ja, je zou gewoon wat gravelbanden op een toerfiets kunnen zetten en het voor gezien houden.

Hoeveel gewicht heb ik nodig voor bikepacking?

From our survey of 22 different bikepacking setups. The average weight was 23 kg or 50 pounds, with a range from 17 kg to 35 kg (37 to 77 pounds). Now since sharing this data it is important to understand that everyone is different and it does not really matter how light or heavy your cycle travel
cycle travel
Bicycle touring is the taking of self-contained cycling trips for pleasure, adventure or autonomy rather than sport, commuting or exercise.


setup is.

Kun je Bikepacken met een wandelrugzak?

Of we het nu hebben over een paar liter water in een hydratatiepakket of een volledige kampeeruitrusting in een wandelrugzak, bikepacking met een rugzak is een volledig werkbare strategie om uitrusting mee te nemen. Persoonlijk ben ik de cirkel rond als het gaat om bikepacking met een rugzak.

Waar zet je gewicht op fietspak?

Stop je zwaarste spullen onderin: Stop zaken als groot fietsgereedschap, reservebanden, een kampfornuis, brandstof en voedsel dat je pas opeet als je in het kamp aankomt onderin je framepakket. Sommige fietsers plaatsen daar graag een waterreservoir in en laten de slang tot aan het stuur lopen, zodat ze tijdens het trappen gemakkelijk kunnen nippen.

Hoeveel ruimte heb je nodig om te bikepacken?

De meeste bikepackers hebben 30-40 liter aan bikepacking-tasruimte nodig tijdens een nachtelijke tocht. Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat je meer of minder tasruimte nodig hebt, zoals de lengte van je tocht, hoe vaak je van plan bent je voedsel en water aan te vullen, en de hoeveelheid spullen die je meeneemt.

Wat doe je in een frametas?

Stop zware voorwerpen in uw framepakket: Stop uw kooktoestel, brandstof, fietsbuizen, extra voedsel en andere zware voorwerpen in uw framepakket om het zwaartepunt van uw fiets laag te houden, zodat uw fiets bestuurbaar blijft.

Wat moet ik meenemen op een fietstocht?

Fietsbroeken, fietsschoenen, een helm, regenkleding, panty’s en fietshandschoenen maken het fietsen comfortabeler. Een goede regenjas en -broek zijn noodzakelijk, en er zijn verschillende opties die speciaal zijn ontworpen voor fietsers; zoek naar Gore-Tex of een andere waterdichte stof die ademt en beschermt tegen regen en wind.

Wat moet ik meenemen in mijn vorkzak?

De vorkzak is ideaal voor het opbergen van samendrukbare voorwerpen zoals slaapspullen en extra kleding, maar ook voor omvangrijkere voorwerpen zoals kookgerei of extra eten en drinken, de 3L zak is uiterst aanpasbaar.

Wat moet je niet meenemen bij een Bikepacking?


Citaat uit de video: Maar gewone oude katoenen t-shirts ik weet dat velen van jullie waarschijnlijk een katoenen t-shirt gebruiken. Voor gewoon een dagrit van een uur. En dat's prima katoen droogt gewoon niet zo goed uit.

Zijn vorkzakken goed?

Vorktassen, die aan de vork worden bevestigd met behulp van bidonhouders of een bevestigingsadapter, zijn een goede plaats om omvangrijke en zware voorwerpen op te bergen omdat hun lage positie op de fiets bijdraagt tot de stabiliteit. Vorktassen zijn verkrijgbaar in een groot aantal maten, waardoor de draagkracht van uw fiets aanzienlijk wordt vergroot.