Nederlands | English

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat kan ik onder mijn bovengronds zwembad plaatsen?

4 min read

Om schade aan het zwembad en de grond te voorkomen kan er een ondergrond onder het zwembad worden gelegd. Er zijn 4 soorten ondergrond waar je uit kunt kiezen: Grondzeil. Vloertegels.

  • Vloertegels. Voor een Intex zwembad zijn vloertegels een zeer gebruiksvriendelijke keuze. …
  • Intex grondzeil. …
  • Bodemvilt. …
  • Bodem- en wandvilt.

Welke Zwembadtegels?

Dit hangt er een beetje van af op welke ondergrond je het zwembad gaat opzetten. Wil je het op de stenen in de achtertuin zetten, dan zijn wat dikkere zwembadtegels verstandig. Wordt het zwembad op het gras opgezet, dan kun je met wat dunnere tegels prima toe, of zelfs zonder tegels. Overweeg dan wel een grondzeil.

Wat kun je onder een zwembad leggen?

Er zijn veel verschillende soorten zwembad ondervloer te kiezen zoals; grondzeil, ondertapijt, foam tegels en kunstgras. Om de zwembad ondervloer te kiezen, kijk je eerst naar het soort ondergrond; gras, bestrating, grind, zand of aarde.

Kan Intex zwembad scheuren?

intex zwembaden lekken niet meer of minder dan een ander. Meestal komt er een gaatje in door verkeerde handeling. Dat heb je ook in echte zwembaden. De enige manier om het op te sporen zonder het water eruit te laten, is duiken, duiken, duiken…

Kan kunstgras onder zwembad?

Kunstgras van Garden Sense is ideaal rondom vaste zwembaden of onder uw opblaaszwembad of jacuzzi. Water blijft mooi helder, rondom het zwembad ontstaan geen modderpoelen meer en uw gras blijft strak en groen. Ook na het zomerseizoen!

Hoeveel zwembad tegels heb ik nodig?

Om uit te rekenen hoeveel zwembadtegels u nodig heeft moet u de lengte en de breedte in cm van uw zwembad delen door 50, dan beide uitkomsten naar boven afronden en dan de twee getallen met elkaar vermenigvuldigen. De uitkomst is het aantal zwembadtegels dat u nodig heeft.

Hoe scheef mag een zwembad staan?

In principe moet de ondergrond zo goed als waterpas zijn. Tot 3% kan je nog wel gaan, daarna is het vragen om problemen. 3% of 3cm, het kan nog steeds teveel zijn. Heeft ook te maken met hoogte, diameter en stevigheid van constructie.

Welke isolatieplaten onder zwembad?

Om een zwembad te isoleren en heb je XPS platen nodig. Dit is het enige isolatiemateriaal wat echt goed en langdurig tegen vocht kan. Styrodur XPS is een hoogwaardige isolatieplaat, die een zeer goede isolerende werking biedt voor uw zwembad. XPS platen zijn onder meer te verwerking met Tec7 kit.

Hoe vlak ondergrond zwembad?

Geploegde grond moet worden aangestampt zodat het zwembad niet wegzakt. De grond moet tevens volkomen vlak zijn. Schuine lagen moeten worden afgegraven. De ondergrond moet zijn ontdaan van stenen, wortels en andere zaken die de folie van het zwembad kunnen beschadigen.

Welke Stabilise voor zwembad?

Mijn ‘zwembadinstallateur’ raadt de eerste 120cm zeefzand met cement 75 kg/m³ en de bovenste 20cm 1/2 zeezand + 1/2 rijnzand + cement 150kg/m³. Probleem is blijkbaar vooral het afbreken van de leidingen bij te weinig/geen stabilisé.

Kan kunstgras tegen chloor?

Kan kunstgras tegen chloor houdend zwembad water? Chloorhoudend zwembadwater tast kunstgras niet aan. Voor deze toepassing wordt namelijk een verdunde variant van chloor gebruikt. Het materiaal van kunstgras neemt dit niet op en zal absorbeert geen stoffen zoals chloor en schoonmaakmiddelen.

Wat is de beste ondergrond voor kunstgras?

Voor de ondergrond voor kunstgras raden wij normaal een zandbed van 4 tot 5 cm straatzand, rijnzand brekerzand aan. Wanneer de ondergrond slecht water kan afvoeren dan is het raadzaam om 10-15cm zand aan te brengen of om gebruik te maken van drainagematten. Een ondergrond van gebroken puin of lavazand is ook mogelijk.

Wat kun je op kunstgras zetten?

Kunstgras leggen op tegels of beton kan namelijk gemakkelijk. Hierdoor zult u nooit last van deuken of verzakkingen hebben. Tegels kunnen plaatselijk geïnstalleerd worden, maar het geheel kan ook volledig bestraat worden. Men kan dan ook kiezen voor kunstgras verlijmen op tegels.

Kan je stoelen op kunstgras zetten?

Het mooie van kunstgrasmatten die je op het terras neerlegt, is het feit dat je er gerust een stoel, tafels en andere spullen op kunt zetten. Je hoeft niet bang te dat zijn de kunstgrasmat beschadigd raakt. De grasmat is namelijk goed bestand tegen gewicht en bewegende objecten als schuivende stoelen.

Wat zijn de nadelen van kunstgras?

Waarom geen kunstgras, de nadelen:

  • Het is duurder in aanschaf en aanleg dan een gewoon gazon. …
  • Kunstgras belast het milieu meer dan echt gras.
  • Bij kunstgras in de schaduw kun je nog steeds last hebben van algen en mos. …
  • Kunstgras kun je platlopen en voelt niet lekker aan je voeten.

Waar moet je op letten bij het leggen van kunstgras?

Bepaal de juiste kijkrichting van het kunstgras; deze moet zoveel mogelijk tegen de haren in zijn voor het mooiste effect. Plaats het kunstgras in de vastgestelde juiste kijkrichting en rol deze uit. Zorg ervoor dat het kunstgras strak gelegd is en alle plooien zijn verwijderd.

Hoe krijg je kunstgras mooi strak?

Met een stanleymes kunt u elk type kunstgras snijden zodat het passend wordt. Langs bestrating en betonbanden kan veelal van bovenaf gesneden worden. Let hierbij op de je het mes strak tegen de rand blijft houden en goed het eraf gesneden kunstgras weg blijft trekken, zodat je ziet wat er gebeurt.

Hoe hoog moet kunstgras liggen?

Houd 2 cm onder de bestrating aan bij de meest gangbare producten (30-40 mm hoogte).