Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is MTB?

4 min read

Gevraagd door: Justin Unruh

Kun je MTB remkabels gebruiken op een racefiets?

MTB/Road remkabels zijn uitwisselbaar en worden gebruikt voor fietsen met kabelremmen (velgremmen en niet-hydraulische schijfremmen).

Zijn alle remkabels voor racefietsen hetzelfde?

Remkabels zijn er in drie standaarden, met als belangrijkste verschil de grootte en vorm van de eindcilinder: MTB – met een grote loop aan één uiteinde. Road Shimano compatibel – voor Shimano en SRAM shifters. Road Campagnolo.

Is er een verschil tussen remkabels en versnellingskabels?

Versnellingskabels worden ook door bijzonder krappe bochten gewikkeld in de shifters, wat betekent dat er veel kans is op slijtage. Remkabels hebben het gewoonlijk gemakkelijker omdat ze rechter lopen, maar er gaat veel meer kracht doorheen.

Zijn alle fietskabels hetzelfde?

Nee, alle versnellingskabels zijn niet hetzelfde. Als je na inspectie van je versnellingskabels ontdekt dat ze gerafeld, verbogen of verroest zijn en vervangen moeten worden, kun je niet zomaar een willekeurige versnellingskabel kopen. Verschillende fietsen hebben verschillende versnellingsbakken, wat bepaalt welk type versnellingskabel erop moet worden gebruikt.

Zijn Shimano en SRAM kabels hetzelfde?

Shimano heeft zijn behuizing ontworpen voor gebruik met zijn met polymeer beklede kabels en SRAM heeft een soortgelijk systeem. Verder gebruik ik 4 en 5 mm gepolijste roestvrij stalen kabels, vaak in 3.300 mm lengte, aangezien de meeste fietsen tegenwoordig interne routing hebben.

Welke diameter heeft een fietsremkabel?

Dit zijn nieuwe gegalvaniseerde stalen binnenkabels voor remmen – MTB – 78 inch, 1,6 mm diameter. Verkocht per paar.

Zijn schakelkabels voor racefietsen en mountainbikes hetzelfde?

Een belangrijk verschil tussen MTB- en wegremkabels zijn de verschillende maten en stijlen van de koppen: wegkabels hebben paddestoelvormige uiteinden, terwijl MTB-remkabels tonvormige uiteinden hebben. De uiteinden van schakelkabels zijn hetzelfde.

Hoe vaak moet ik remkabels vervangen?


Citaat uit de video: En huisvesting ongeveer elke twee tot drie jaar om je remmen goed te laten functioneren Ik voer graag preventief onderhoud uit voordat je problemen hebt preventie is de naam van het spel.

Hoe worden fietsremkabels genoemd?

Bowdenkabel
Een bowdenkabel (/ˈboʊdən/ BOH-dən) is een soort flexibele kabel die wordt gebruikt om mechanische kracht of energie over te brengen door de beweging van een binnenkabel ten opzichte van een holle buitenkabel.

Hoe heet het uiteinde van een remkabel?

Remkabels worden gewoonlijk verkocht met twee uiteinden. Het paddestoel- of traanvormige uiteinde is voor de dropbar-stijl hendel. Het ronde of schijfvormige uiteinde is voor de rechtopstaande hendel.

Hoe lang moeten fietskabels zijn?

Sommige monteurs houden vast aan de regel dat de kabels lang genoeg moeten zijn zodat de stangen 180° kunnen draaien voordat ze weerstand ondervinden van de kabels.

Kun je een Shimano kabel gebruiken voor SRAM?

De SRAM achterderailleur (mech) werkt niet met een Shimano shifter als zodanig; de trekkracht van de kabel en de schakelverhoudingen zijn niet dezelfde tussen de twee systemen.

Worden Shimano shifters geleverd met kabels?

Kabels en behuizing zijn inbegrepen bij de aankoop van een nieuwe shifter, maar ze worden ook verkocht in aftermarket kits.

Hoe vervang je een versnellingskabel op een fiets?

Citaat uit de video: Kabels. Neem je nieuwe binnenkabel en haal hem door de versnellingspook. Zet hem goed op z’n plaats en rijg hem vast. Het eerste langere stuk buitenkabel erop en steek het op de juiste plaats bij de versnellingspook.

Zijn alle dropper post kabels hetzelfde?

De meeste dropper posts zijn er in verschillende opties, meestal onderverdeeld in de diameter van de zadelpen en de veerweg van de post. De diameter van de zadelpen is de diameter van de paal die in het frame wordt gestoken, meestal 27,2 mm, 30,9 mm, 31,6 mm of 34,9 mm.

Is er een verschil tussen remkabelbehuizing en versnellingskabelbehuizing?

Het remhuis bestaat uit een binnenvoering, spiraalvormig gewikkelde roestvrije staaldraad en een buitenmantel van kunststof. Dit ontwerp zorgt voor goede, consistente remprestaties. De schakelbehuizing, vergelijkbaar met de rembehuizing, bestaat uit staal met daaromheen een binnenvoering en een plastic coating om het binnendringen van vocht te voorkomen.

Hoe lang moeten fietskabels zijn?

Sommige monteurs houden vast aan de regel dat de kabels lang genoeg moeten zijn zodat de stangen 180° kunnen draaien voordat ze weerstand ondervinden van de kabels.

Hoe vervang je een remkabel op een fiets?

Citaat uit de video: En zijn buitenste behuizing is beschadigd. Stap 3: Maak de knelbout los die de kabel vastklemt. En doe het met een inbussleutel, verlies niet het stukje rubber dat van de kabel glijdt of de metalen noedel.