Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is het verschil tussen 1

5 min read

Gevraagd door: Randy Hadley

1slash2″ pedalen zijn voor cheapo eendelige cranks, terwijl 9slash16″ pedalen voor 2- of 3-delige cranks zijn.

Zijn mijn pedalen 9slash16 of 1 2?

Als de cranks uit DRIE delen bestaan, dus uit twee crankarmen die op een as zijn geschroefd, is het 9/16 schroefdraad op de pedalen. Als de crank uit EEN stuk bestaat door een groot trapashuis, is het 1/2 draad.

Hoe weet je welke maat pedalen je moet nemen?

Controleer de crank op de fiets
Fabrikanten hebben het gemakkelijk gemaakt om de maat op de crank te zetten, wetende dat mensen op zoek zouden gaan naar hun pedaalmaat. Als uw cranks bestaan uit drie afzonderlijke delen, twee afzonderlijke crankarmen, en de as die door het frame gaat, hebben uw pedalen maat 9/16″ x 20 TPI.

Wat is de standaard pedaaldraadmaat?

9/16″ x 20 schroefdraad
Fietspedalen hebben gewoonlijk 9/16″ x 20 schroefdraad per inch. De binnendiameter van de binnendraad (de “moer”) moet kleiner zijn. Gemeten in millimeters is de OD van het pedaal meestal 14,2 mm.

Zijn alle pedalen 9 16?

De meeste pedalen hebben 9/16″ x 20 tpi schroefdraad. Pedalen voor eendelige cranks zijn 1/2″ x 20 tpi. Oudere Franse fietsen gebruikten 14 mm x 1,25 mm schroefdraad, maar die zijn vrij zeldzaam. Pedalen met Franse schroefdraad worden gewoonlijk aangeduid met “D” en “G” (Frans voor “droite” en “gauche” (rechts en links).

Welke maat pedaalsleutel heb ik nodig?

Voor de platte kanten van bijna alle moderne pedalen is een 15mm sleutel nodig, hoewel veel pedaalsleutels ook een 9/16-inch bek hebben voor oudere pedalen. Kom niet in de verleiding om dunne wielkegellagersleutels te gebruiken, want die zullen vervormen en kapot gaan. 4. Als er een inbus is, is die 6 mm of 8 mm.

Wat zijn de verschillende soorten schroefdraad voor fietspedalen?

Soorten fietspedaaldraadgroottes

  • 9/16 ”x 20 tpi (14,28 x 1,27 mm) …
  • ½” x 20 tpi (12,7 x 1,27 mm) …
  • 0.55 ”x 20.32 TPI (14 x 1,25 mm) …
  • Controleer de cranks op de fiets. …
  • Meet de draadgrootte van de huidige pedalen. …
  • Neem het naar uw plaatselijke fietsenwinkel. …
  • Soorten pedaaldraadadapters. …
  • Hoe te vertellen fietspedaaldraadrichting.


Zijn bredere pedalen beter?

Grotere pedalen
Groter is echter niet voor iedereen beter! Naarmate het pedaal breder wordt, neemt de kans op problemen met de bodemvrijheid toe – u hebt een grotere kans om obstakels te raken of uw pedaal mee te slepen in het vuil in scherpe bochten.

Zijn grotere pedalen beter?

Grotere pedalen maken het gemakkelijker om je voet te vinden. Comfort en aanpassing is de andere reden, tijdens een lange rit kan het aanpassen van je voetplaatsing vermoeidheid verminderen en een groter pedaal spreidt de belasting. Mountainbikes hebben meestal grotere pedalen omdat de meeste bedoeld zijn voor volwassenen.

Hoe weet ik welke pedalen ik moet kopen?

platte fietspedalen: Kies clipless pedalen als je meer efficiëntie en controle wilt; met je schoenen verbonden met je pedalen breng je kracht over als je je optrekt en omlaag duwt. Kies platte pedalen als u uw voeten snel van de pedalen moet halen of comfort wilt tijdens het lopen in de schoenen die geen schoenplaatjes hebben.

Wat is de standaard MTB pedaalmaat?

9/16″
Er zijn twee maten voor pedalen: ½” en 9/16″.

Welke maat pedalen gebruiken Schwinn fietsen?

9/16 Inch
Schwinn Volwassen vervangingsfietspedalen, 9/16 Inch Compatibel, Past op de meeste volwassen fietsen, Meerdere kleuren.

Zijn fietspedaalklemmen universeel?

Klipschoentjes zijn specifiek voor de fabrikant; zo zijn Shimano-schoentjes niet compatibel met Look-pedalen. De uitzondering op deze regel is dat er nu enkele tweeschroefs systemen zijn gemaakt met merkoverschrijdende compatibiliteit, namelijk van merken als Ritchey en Wellgo.

Heb ik echt een pedaalsleutel nodig?

Alle moderne pedalen worden in de crankarm geschroefd met een van de twee gereedschappen. De meeste pedalen (zoals onze betrouwbare Thump flat pedals) vereisen een pedaalsleutel, dat is een lang, dun gereedschap dat speciaal is ontworpen om de externe spindelvlakken tussen het pedaal en de crankarm te passen (afb.

Kan ik een gewone sleutel gebruiken in plaats van een pedaalsleutel?

Aangezien u geen pedaalsleutel hebt, is uw standaard 15 mm steeksleutel net zo goed geschikt.

Kun je een normale sleutel gebruiken op fietspedalen?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Passen fietspedalen op alle fietsen?

Als je niet zeker weet welke maat pedaalas je nodig hebt voor je fiets, dan is dit bericht voor jou! Er zijn twee maten pedalen: ½” en 9/16″. ½” pedalen worden alleen gebruikt op zeer eenvoudige fietsen met een crank uit één stuk.

Kunnen MTB-pedalen te groot zijn?

Als een pedaal te groot is voor een rijder, kan de rand(en) van de zool vaak tussen de pinnen vallen, of in ieder geval zo geplaatst worden dat steun en tractie ongelijk verdeeld zijn.

Hoe monteer je een plat pedaal?

Citaat uit de video: Met de hand dan vastzetten met de pedaalsleutel door de sleutel op de drie uur positie te plaatsen en naar beneden en met de klok mee te duwen tot het pedaal strak staat herhaal.

Moet je pedaaldraad invetten?

Het is noodzakelijk de schroefdraad van de pedalen in te vetten om corrosie te voorkomen en de montage te vergemakkelijken. Als de schroefdraad van de pedalen niet wordt ingevet, versmelten de pedalen met de crankarmen, wat het verwijderen bemoeilijkt. U kunt ook anti-vastloopmiddelen gebruiken omdat de betrokken onderdelen niet dynamisch bewegen.

Hoe strak moeten de pedalen staan?

Controleer altijd of de pedalen goed vastzitten. Ze moeten stevig vastzitten, maar hoeven niet reusachtig vast te zitten. Een pedaal verliezen is een recept voor een valpartij en een los pedaal kan de schroefdraad van uw crankarm onherstelbaar beschadigen. Pedalen monteren is gemakkelijk als je weet wat je moet doen.