mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is het doel van een wielerpet?

2 min read

Waarom Koerspet?

Het beschermt het hoofd tegen de kou, weert priemende zon uit rennersogen en het klepje vangt, hoe kort het ook is, de grootste regendruppels. Het katoen neemt bovendien de zweetdruppels op en de pet is daarmee een prima alternatief voor de gelukkig al weer bijna uit het straatbeeld verdwenen bandana.

Waarom Koerspet onder helm?

Een welkome hulp tegen de zon

Wat weinigen weten, is dat dit kleine stukje stof je ook prima kan beschermen tegen de zon. In de hitte doet het petje ook zijn werk. Het schermt je hoofd af tegen de brandende zon en zorgt ervoor dat je niet zo snel oververhit raakt of last krijgt van zonnesteek.

Waarom petje onder fietshelm?

Helmmutsen en koerspetjes voor tijdens het fietsen

Fietspetten en bandana’s zitten comfortabel onder je helm en zorgen er tijdens maximale inspanning voor dat zweet niet je ogen inloopt. Naast een goed ademend vermogen zorgen de petjes er ook voor dat koude wind wordt tegengehouden.

Waarom een Helmmuts?

Bescherming van de helm: Naast het bewaren van de hygiëne in de helm zal het dragen van de helmmuts ook de levensduur van de binnenkant van je motorhelm verlengen. Door het dragen ervan vermijd je kleine schade aan de voering van je helm. Warmte: In de winter moet je als motorrijder extra voorzichtig zijn voor de kou.

Wat draag je onder een fietshelm?

In de winter is het prettig om een fietsmuts of helmmuts te dragen onder de helm zodat het hoofd lekker warm blijft. Voor de echt koude dagen is er de balaclava die ook de hals, neus en mond beschermt tegen de kou.

Waarom balaclava?

Voordelen balaclava

Als je bijvoorbeeld gaat karten, moet je altijd een helmmuts of haarnetje onder je geleende helm dragen. Een eigen balaclava biedt dan uitkomst! Daarnaast zorgt een balaclava voor hygiëne, je laat minder zweet en haren achter in je helm. Hierdoor gaat je helm minder snel stinken (echt waar!).

Hoe bepaal ik de maat van een helm?

Om erachter te komen welke maat helm je nodig hebt is het belangrijk om je hoofd op de juiste manier op te meten. Dit doe je door een meetlint net boven je wenkbrauwen te plaatsen en vervolgens helemaal rondom, tot net boven je oren te meten. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar het breedste gedeelte van je hoofd.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl