mei 18, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe maak je slotbouten vast?

3 min read

Re: Slotbouten verwijderen zonder speciale dop er bestaan ook opvreet doppen. Deze sla je over een kapot gedraaide boutkop of een slotbout heen. hierna zet je er een klopper op en de dop vreet zit helemaal vast in de bout totdat deze mee gaat draaien.

Hoe maak je een slotbout los?

Er bestaan speciale doppen voor het verwijderen van slotbouten. Gebruik de dopsleutel die een maat kleiner is, en zet die op de slotbout. Gebruik een hamer en sla de dopsleutel over de slotbout. Als je de dopsleutel over de slotbout hebt geslagen, gebruik je de ratel om de slotbout te verwijderen.

Hoe slotbout vastzetten?

Tips voor het bevestigen en verwijderen van een slotbout

Door de bout door het gat heen te steken en op de kop een tik te geven met een hamer, valt het vierkante deel in het hout. Omdat de bout nu vastzit, draait hij niet mee tijdens het aandraaien van de moer.

Welke slotbouten heb ik nodig?

Afhankelijk van het type auto wat je hebt, gebruik je slotbouten of slotmoeren. Zitten er wielbouten in je velgen, dan gebruik je slotbouten. Zitten er wielmoeren in, dan gebruik je slotmoeren. Als richtlijn kun je nog aanhouden dat je voor stalen velgen en fabrieksvelgen bolconische bouten nodig hebt.

Hoe werken Wielsloten?

Een wielslot ook wel slotbout genoemd, is een bout die u net als andere bouten vastdraait in het wiel. Er wordt per wiel één bout vervangen door een slotbout deze worden dan gemonteerd met een bijgeleverde adapter. Nu is het niet meer mogelijk om zonder deze adapter het wiel te verwijderen.

Hoeveel Nm nodig om wielbouten los te draaien?

250 Nm is niet al te veel maar voor 90% van de boutjes/moertjes is het genoeg.

Wat zijn slotbouten auto?

Met auto slotbouten, ook wel wielsloten genoemd, zet u de velgen onder uw auto stevig vast. Deze kunnen worden gebruikt in plaats van gewone wielbouten. Slotbouten zorgen voor de beveiliging van uw velgen tegen diefstal.

Hoe borgmoer bevestigen?

Hoe bevestigt u een borgmoer? Wanneer u een borgmoer wilt bevestigen, is het allereerst belangrijk om de moer in de juiste richting te plaatsen: de zijde met de nylon kraag dient als laatste over de bout gedraaid te worden. Voor een optimaal resultaat mag de nylon kraag ook niet beschadigd zijn.

Wat is de functie van een slotbout?

Wanneer slotbouten voor een houten constructie gebruikt worden, dan wordt het vierkante gedeelte onder de kop vast in het hout getrokken. Zodoende kan de moer vastgedraaid worden zonder dat de bout meedraait. Doordat de bout een gladde kop heeft, is een slotbout alleen vanaf de kant van de moer los te draaien.

Waar gebruik je een slotbout voor?

Een slotbout is een bout met een gladde ronde kop met daaronder een vierkant deel en schroefdraad. Op het schroefdraad past een moer waarmee de bout wordt vastgedraaid.

Wat zijn conische bouten?

Het verschil zie je al snel wanneer je een bout – ter verificatie – uit je wiel schroeft: de kop van een conische wielbout loopt taps af, met rechte lijnen, die van een bolconische is, niet geheel verrassend, bolvormig.

Welke kant wielbouten losdraaien?

Draai de wielmoeren van het te vervangen wiel enigzins los voordat u de auto opkrikt. Om de wielmoeren los te draaien dient u tegen de klok in te draaien. U hoeft ze er nog niet af te halen, deblokkeer ze alleen.

Welke wielbouten voor lichtmetalen velgen?

Re: wielbouten lichtmetalen velgen

Normaal is bol voor staal en conisch voor lichtmetaal. Bij verkeerde bouten is de passing niet goed en is de bevestiging van het wiel niet optimaal met kans op schade.

Welke Bout bij welke velg?

Zo hebben sommige velgen extra lange wielbouten nodig. De meest gebruikte wielbouten zijn conische wielbouten en bol-conische wielbouten. Een conische zitting heeft vanzelfsprekend conische bouten nodig en andersom. Ook voor het gebruikersgemak kunnen het hebben van de juiste wielbouten bijdragen.

Welk moment wielmoeren aandraaien?

Er is géén vast aanhaalmoment voor wielbouten

Het ideale wielbouten aanhaalmoment bestaat niet. Het aanhaalmoment van wielbouten is afhankelijk van het voertuig, de velg en de bout zelf. Je kunt het juiste aanhaalmoment voor de wielbouten van jouw voertuig of aanhanger vinden in het instructieboekje.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl