Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is een zwembad tegel bekleding?

2 min read

Tegels zijn een decoratief element in een zwembad Een tegelbekleding verleent uw zwembad bijgevolg een onmiskenbare esthetische waarde. Bovendien kunt u uw zwembad een persoonlijke touch geven en echt uniek maken, met allerhande combinaties van fresco’s, kleuren en motieven.

Wat tegels moet je gebruiken in een zwembad?

Keramische (buiten)tegels zijn ideaal voor gebruik rondom het zwembad. Keramische tegels hebben een goede anti-slip waarde waardoor de toepassing van keramische tegels ideaal is voor zwembaden. Ook hebben keramische tegels het voordeel dat ze kleur- kras- en slijtvast zijn. Hierdoor gaan deze tegels extra lang mee.

Wat kost een betegeld zwembad?

De kostprijs van een standaard bouwkundig zwembad met gepolierde wanden (10 x 4 meter) bedraagt gemiddeld € 30.000 tot € 35.000 euro (inclusief plaatsing). Reken voor de afwerking (folie / PVC) nog eens 4500 – 6000 euro extra.

Wat kost Zwembadfolie?

DOWNLOADS

zwembad.eu ref: ZILE0006 ZILE0035
Merk Alkorplan zwembadfolie Alkorplan zwembadfolie
Garantie (Carry-in) 2 jaar 2 jaar
Prijs €1.812,00 €2.263,00
Breedte (m) 1.65 2.05

Hoe zwembad tegels plaatsen?


watch

Hoeveel kost een zwembad in de grond?

Het prijskaartje is uiteraard afhankelijk van de grootte van het bad. Reken toch al snel op 25.000 tot 30.000 euro voor een eenvoudig rechthoekig zwembad van pakweg 8 x 4 meter met boordsteen, zandfilter en manueel doek. Voor een automatisch rolluik mag je 5.000 tot 10.000 euro bijtellen.

Hoe lang gaat liner zwembad mee?

Heeft u zwembadfolie van een gemiddelde dikte (ongeveer 1,5 millimeter), dan kunt u ervan uitgaan dat deze zeker 20 jaar meegaat. Het gebeurt echter wel vaak dat de folie steeds harder wordt doordat de weekmaker eruit gaat.

Hoe zwembadrand afwerken?

Voor het afwerken van een zwembadrand zijn twee dingen belangrijk. Ten eerste mag de rand niet glad zijn, om glijpartijen te voorkomen. Hiervoor gebruik je een tegel die ruw is. Daarnaast moet de rand rond afgewerkt zijn, zodat je je huid niet openhaalt als je het zwembad uitklimt of aan de rand hangt.

Welke tegellijm voor zwembad?

Verlijm de tegels met Webercol aquaflex. Dit is de meest geschikte tegellijm voor zwembaden. Klop de tegels zorgvuldig aan om een goede hechting van de tegels op de ondergrond te bekomen. Laat na de plaatsing de lijm 24u drogen.